Thursday
12/05/2011
01:06 GMT+2
FTSE Ημερήσια Σχόλια FTSE
0

Ενημερωμένος Πίνακας Πράξεων (αρχείο excel) στο αντίστοιχο link, για όποιον αναγνώστη θέλει να το δει.

Ακόμα διαβάστε το επαναλαμβανόμενο μύνημα μερικά σχόλια πρίν.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Την Τρίτη (χθες) κλείσαμε δυο συμβόλαια στο 619. Ζητάγαμε 615-620 προκειμένου να κλείσουμε και το υψηλό χθες ήταν 619,99 !!!!!!

Μείναμε με ένα και θέλαμε σήμερα το 640. Το γράψαμε στο intraday σχόλιο που ανεβάσαμε το πρωί. Δεν το έκανε και το έχουμε ακόμα.

Θα κάνουμε κάποιες σκέψεις πιστεύοντας ότι σε κάτι θα βοηθήσουν.

Πρώτα από όλα στο επόμενο γράφημα παρατηρούμε ότι η κατάσταση υπερβολής στην οποία έχει περιέλθει ο FTSE  – σε σχέση πάντα με τους προηγούμενους τοπικούς πυθμένες, το τονίζουμε αυτό – είναι πέρα για πέρα ορατή.

Πάμε τώρα σε δυο διαγράμματα που μοιάζουν. Να πάρουμε το πρώτο. Πόσο καιρό δεν έχουμε φαγωθεί να ρωτάμε (με το ερωτηματικό που βάζουμε), να ζητάμε;;; ένα retest στο πορτοκαλί κανάλι, με τους στόχους (στο πρώτο διάγραμμα) να βγαίνουν 587-566 μονάδες. Την απάντηση δεν την δίνουμε γιατί την ξέρετε.


Αυτό που θα πούμε όμως είναι ότι τελικά κάποιοι στόχοι που έχουν βγει ενάμιση χρόνο νωρίτερα γίνανε (απέχουμε ελάχιστα) μέσα από χίλια μύρια κύματα και από ένα σωρό πυθμένες και όταν δεν πήγαινε (τότε) πιο κάτω «εμείς» ψάχναμε για το πιθανό απόλυτο πάτο της αγοράς και κοιτούσαμε να μη χάσουμε το τρένο. Στο «εμείς» βάζει ο καθένας μέσα τον εαυτό του όσο και αν βέβαια του αναλογεί. Ο καθένας από εμάς ξέρει την αναλογία του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι στόχοι βγαίνουν με πολλές fake αντιδράσεις που προσπαθούν να ξεγελάσουν. Ας προσπαθήσουμε όλοι να τις αποφύγουμε.
Τώρα για το δεύτερο διάγραμμα (που είπαμε πριν ότι τα δυο τους μοιάζουν) το βάζουμε χωρίς πολλά-πολλά λόγια και οι στόχοι ελάχιστα διαφέρουν από πριν. Είναι κοντά και αυτοί στα 590 με 560. Με το δικό μας μάτι δεν μπορούμε να δούμε κάτι άλλο.

 

Για να δούμε τώρα από που ξεκίνησε η τρέχουσα αντίδραση. Στο επόμενο διάγραμμα βλέπουμε ότι γεννήθηκε αφού πριν χρειάσθηκε να γίνει up-thrust της εικονιζόμενης ανοδικής σφήνας στο ανεστραμμένο διάγραμμα. Αν τα πράγματα θέλουν να είναι στα τελειώματα (όποια και αν είναι αυτά και εννοούμε τελεσίδικα ή ντεμί), τότε ο στόχος είναι η βάση της σφήνας στις 750 περίπου μονάδες. Βγάλαμε το στόχο αλλά να μη ξεχάσουμε αυτά που είπαμε πριν για τους στόχους. Παρενθετικά μόνο θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις (λύσης –εφόσον λυθούν έγκυρα- σφηνών) η στατιστική λέει ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται κάπως, έως πολύ καμιά φορά, ευκολότερα.

Πάμε βήμα – βήμα και θα δούμε ποιοι στόχοι θα ικανοποιηθούν πρώτα. Οι κάτω ή οι επάνω.
Στο επόμενο σχήμα έχουμε την πράσινη να ενώνει το προηγούμενο χαμηλό με μια περιοχή που θα μπορούσαμε να την δούμε ως περιοχή αλλαγής πολικότητας. Άρα σημαντική περιοχή. Επομένως το πρώτο και κύριο που πρέπει να δούμε για επάνω είναι να μπορέσει ο FTSE να περάσει πάνω από το σημερινό υψηλό (~635).

Κατόπιν, και στο επόμενο διάγραμμα δεν το συζητάμε ότι πρέπει να περάσει πάνω από το 649. Πιο πριν από τα 635 και 649 είναι το 626. Αν δούμε κλείσιμο ημέρας πάνω από αυτό θα είναι καλό σημάδι. Ας τα κάνει αυτά και βλέπουμε. Έτσι και αλλιώς έχουμε ένα Long, δεν μας πειράζει να πάει επάνω.

Για το κάτω τώρα. Το κυριότερο είναι να μη δούμε χαμηλότερο χαμηλό από το σημερινό και ειδικά κλείσιμο από κάτω. Αν σε αυτό κάνουμε υπομονή, δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας αν κάνει κλείσιμο κάτω από το χαμηλό δυο κεριών πίσω, Δηλαδή κάτω από το 600. Η περίπτωση αυτή θα είναι για μας stop loss και όχι μόνο. Θα βγάλουμε συγχρόνως και τρία sort,  με stop loss στα sort (αν βγούνε), το σημερινό υψηλό των 635 μονάδων.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.