Sunday
12/06/2011
09:28 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια
0

Το 567 (που αναφέραμε στο τελευταίο μας σχόλιο) τελικά δεν κράτησε. Επομένως δεν μπορούμε να είμαστε θετικά διακείμενοι για τον εικοσάρη. Κατ΄άλλους, όσο το προηγούμενο χαμηλό κρατάει , μπορούμε να βλέπουμε μια συσσώρευση κάτω από το σημαντικό επίπεδο των 605-610 μονάδων, η οποία με τη σημαντική βοήθεια των ταλαντωτών που παρουσιάζουν σημαντικές θετικές αποκλίσεις στα χαμηλά τους,  είναι δυνατόν να δώσει θετική έκβαση.

Και τα δυο, μας βρίσκουν σύμφωνους.

Το επόμενο διάγραμμα είναι μηνιαίο και δείχνει με σαφήνεια ότι κάτω από την πράσινη γραμμή ίσως δεν έχει και αξία να ασχολούμαστε με την περίπτωση του FTSE, πλήν της περίπτωσης short θέσεων και απόλυτο stop βέβαια το 605. Στη περίπτωση αυτή το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν θα υπάρχουν στο τέλος χρήματα προκειμένου να πληρωθούν τα κέρδη.

Σε zoom in του παραπάνω διαγράμματος βλέπουμε την πράσινη να είναι στις 540 μονάδες. Βέβαια δεν είναι το μόνο που βλέπουμε. Βλέπουμε και το πόσο ακριβείς / τεχνικές είναι οι κινήσεις του ftse σε όλη τη πτώση από τις 830 μονάδες. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η διάταξη των κεριών σε σχέση με τις γραμμές μας, μας προκαλεί τρομερή εντύπωση αν όχι κάτι παραπάνω.

Θυμίζουμε ότι οι κυριότεροι στόχοι που προέρχονται από πολύ παλιούς διαγραμματικούς σχηματισμούς έχουν βγει και ήταν στη περιοχή των 560 μονάδων.

Πιο χαμηλοί στόχοι πάντα υπάρχουν και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν ή να βγαίνουν όσο εξελίσσονται τα πτωτικά πάνω – κάτω του δείκτη. Το θέμα είναι πόσο μπορεί να τραβήξει αυτό και το πότε θα βαρεθούμε να το βλέπουμε και να το σχολιάζουμε. Για παράδειγμα λέμε λεκτικά (χωρίς να δείχνουμε διάγραμμα) ότι πρόσφατα έχει βγει ένας στόχος στο 480 αλλά δεν θα ασχοληθούμε μια και είναι κάτω από το 540 – 539 και έσχατο το 535 (όπως θα δούμε). Παρεμπιπτόντως (μια και λέμε για το 480), να πούμε ότι χοντρικά η συσσώρευση έχει ένα ύψος 550 μέχρι 610 = 60 μονάδες. Οπότε αν περάσει από κάτω μπορεί να δώσει στόχο το ύψος της. Από το 550 άμα αφαιρέσουμε το 60, μας πάει στο 490. Αυτό είναι κοντά με το 480 που είπαμε πριν, που βγαίνει από αλλού. Απλά τα λέμε για να έχουμε μια εικόνα σε ότι και αν τύχει.

Εμείς θα ασχοληθούμε περισσότερο με την πιθανή θετική εικόνα που μπορεί να είναι σε εξέλιξη. Δηλαδή την πιθανή εξέλιξη ενός σχηματισμού Μ στη κορυφή της σφήνας που βλέπουμε στο επόμενο γράφημα. Ακόμα και αν χρειαστεί να δούμε τιμές μέχρι και το 535 που είπαμε νωρίτερα, ένας τέτοιος σχηματισμός, μπορεί να ισχύει. Αν πράγματι είναι έτσι τότε αρκεί το πέρασμα πάνω από το 605-610 προκειμένου να αλλάξει άρδην το τοπίο προς το θετικότερο, ελπίζοντας κατόπιν στους στόχους  που είναι σημειωμένοι με τα βελάκια.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής είδαμε με το ξεκίνημα μια ανοδική προσπάθεια (συνέχεια αυτής της Πέμπτης) να φτάνει μέχρι το 573 και κατόπιν να πνίγεται στο αίμα με ασταμάτητες πωλήσεις μέχρι τέλους.  Κατά την άποψη μας δεν έχει νόημα να περάσει ο εικοσάρης (άμεσα) πάλι από το ψηλό της Παρασκευής και να γυρίσει και πάλι πτωτικά.  Εκτός και αν μας δουλεύουν.

Στο επόμενο γράφημα με τους κινητούς βλέπουμε ότι στο υψηλό της Παρασκευής έχει κάτσει και ο ΚΜΟ (5). Κάτι που κάνει το 573 ακόμα σημαντικότερο.

Άρα βάζουμε το 573 σαν Make or Brake. Που πάει να πει ότι άμα το σπάσει ανοδικά θα δούμε και το 605 και το 610 και ακόμα ψηλότερα πολύ γρήγορα. Ειδάλλως συνεχίζει πτωτικά ακάθεκτος με στόχο τουλάχιστον το 539. Εκεί όποιος έχει θέσεις short (που βγήκαν για παράδειγμα κάτω από το 567 που είχαμε σαν stop loss στο περασμένο σχόλιο) θα πρέπει να κάνει κάποιο take profit σε ορισμένες από τις θέσεις του και να αναμένει τις εξελίξεις με αυστηρό stop για τις υπόλοιπες, το 573, όπως είπαμε.

Το σχόλιο ενδέχεται να συμπληρωθεί με κάποια intraday διαγράμματα. Προς το παρόν αυτά… και βλέπουμε.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.