Saturday
30/07/2011
14:53 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Λιτό το σχόλιο σήμερα. Άλλωστε ο δείκτης με τον οποίο ασχολούμαστε άγεται και φέρεται από τις εκατοντάδες πλέον των δηλώσεων οποιουδήποτε έχει λόγο στα διάφορα ΜΜΕ, γνωστά ή άγνωστα, ή ειδικού περιεχομένου, blogs κ.λ.π.

Η εν γένει κατάσταση δύσκολη και το σημαντικότερο είναι ότι μόνο όσοι κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους (από το πολιτικό στερέωμα) πιστεύουν (και μόνο αυτοί) ότι θα σώσουν τη κατάσταση – άλλωστε αυτή είναι χρόνια η δουλειά τους.
Να παλεύουν για να σωθεί η πατρίδα και για το γενικότερο καλό του λαού.
Την πατρίδα, της οποίας όμως κάθε καλή έννοια που μπόρεσε να αντισταθεί δια μέσου των αιώνων φροντίζουν να γελοιοποιούν να υποτιμούν και να καταστρέφουν με κάθε τους ενέργεια.

Όμως αν μπορούσαν να πράξουν τα σωστά θα το είχαν κάνει τότε που έπρεπε και δεν θα επέτρεπαν –  οι ίδιοι –  με τις πράξεις τους, την αδιαφορία τους και την ανικανότητα τους, αυτή τη κατρακύλα.

Κανείς δεν τους πιστεύει πια, ούτε οι πολίτες και από ότι φαίνεται ούτε οι αγορές. Με μια διαφορά, ότι από τους δυο παραπάνω, αυτοί που ξέρουν καλύτερα τη δουλειά τους και έχουν πρόγραμμα και στόχους αλλά και τη δύναμη να τους πετύχουν είναι οι αγορές. Και μέσα από τις δυνάμεις που διαθέτουν είναι και μέρος (τουλάχιστον) της πολιτικής ελίτ του κόσμου ολόκληρου.

Τα χρηματιστήρια είναι κάτι άλλο και δεν τα νοιάζει οι κατρακύλες του τύπου που αναφέραμε πιο πάνω. Το μόνο που νοιάζονται είναι το χρήμα. Και έχουν βρει τα εργαλεία να βγάζουν χρήμα, και μάλιστα πολύ, σε κάθε κατάσταση ακόμα και στις πλέον αντίξοες (για εμάς τους υπόλοιπους) συνθήκες.

Αυτό κάνουν τώρα και μέσω του ΧΑΑ, αυτό θα κάνουν και όταν αποφασίσουν να αλλάξουν ρώτα, αφού πρώτα θα έχουν αρπάξει τα πάντα από όσα εμείς θέλουμε μεν αλλά δεν μπορούμε να κρατήσουμε δε, είτε λόγω και μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης, είτε μέσω της ψυχολογικής πίεσης που εξασκούν στο retail, σε εμάς δηλαδή που ακόμα ασχολούμαστε (καλώς ή κακώς δεν έχει εδώ σημασία και είναι μια μεγάλη κουβέντα. Εξαρτάται τι βάζει ο καθένας πάνω στη ζυγαριά και τι κερδίζει και τι χάνει).

Το ΧΑΑ λοιπόν και μαζί του και ο FTSE θα αλλάξει ρώτα. Αφού πρώτα θα μας έχει απογοητεύσει όλους. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία.

Είχαμε ζητήσει ένα long στη περιοχή του 524. Ο FTSE δεν την έχει δει ακόμα και έτσι είμαστε εκτός αγοράς. Από το intraday γράφημα φαίνεται τώρα μια σφήνα με στόχο στα 510. Εκεί θα πάρουμε δύο συμβόλαια long με σκοπό να δώσουμε και τα δύο στη περιοχή 540-543.

Από το ημερήσιο (ανεξάρτητα από ενδοημερήσια πάνω-κάτω), οι στόχοι είναι και για νέο χαμηλό, στη περιοχή του 480 και βλέπουμε. Αν μας βγούνε τα long και πάμε μετά και στο 540 +/-, εκεί θα βγάλουμε πέντε συμβόλαια short.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι (μέσω των διαγραμμάτων βλέπετε επίσης το γιατί). Τα επόμενα σχόλια θα παρουσιαστούν μόνο και εφόσον δούμε κάτι άξιο προσοχής και διαφορετικό από όσα αργά και βασανιστικά αναμένουμε για το επόμενο διάστημα. Οι διάφορες γραμμές καθορίζουν – για την ώρα – αρκετά καλά τα όρια των κινήσεων της υπόλοιπης θερινής περιόδου.

Πολλά φιλιά, καλά μπάνια, καλή ξεκούραση, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!!!!!

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.