Saturday
17/09/2011
23:38 GMT+2
FTSE Εβδομαδιαία σχόλια FTSE
0

Πόσες και πόσες ημέρες δεν έχουμε σχεδιασμένη την κίτρινη έλλειψη στο πιο κάτω γράφημα. Σήμερα βλέπουμε ότι όχι μόνο οι τιμές κινούνται εντός της, αλλά γλύφουν κυριολεκτικά και τις παρυφές της μην έχοντας εξέλθει ποτέ έξω από τα όρια που της θέσαμε. Μέσα εκεί ένας άλλος πλάγιο-καθοδικός σχηματισμός βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν ξέρουμε αν η τελική του μορφή θα είναι αυτή που βλέπουμε – που σημαίνει ότι θα πάρει ακόμα λίγο χρόνο μέχρι να δούμε κάποια διάσπαση – ή αν ο σχηματισμός είναι λίγο διαφορετικός και πιο κλειστός υπό την μορφή κάποιας σφήνας, σαν και αυτή που βλέπουμε στο δεύτερο πιο κάτω διάγραμμα.

Είναι αυτοί οι δύο σχηματισμοί, σχηματισμοί που τελειώνουν κάτι μεγάλο πτωτικό που βλέπουμε τόσο καιρό, ή είναι απλά διορθωτικοί σχηματισμοί ενός ενδιάμεσου μεγάλου πτωτικού κύματος που τέλειωσε με το χαμηλό της 26/8, και που υπό το βάρος της μεγάλης (περαιτέρω) πτωτικής προδιάθεσης που μπορεί να κρύβει η αγορά θα συνεχίσει ακόμα χαμηλότερα σαν μία πτωτική υπερβολή; Αν μπορούσαμε να απαντήσουμε με ακρίβεια θα είχαμε και την λύση.

Γράφοντας αυτά ήρθαν οι ειδήσεις κατά το Σάββατο απόγευμα-βράδυ, για την επιδεινούμενη κακή (έτσι και αλλιώς) εξέλιξη της επόμενης δόσης, ότι πιθανώς (και εδώ γελάμε) ακόμα και τα πρόσφατα μέτρα δεν φτάνουν κ.λ.π. Τα ξέρετε όλοι τα ακούσατε, τα διαβάσατε.

Η αγορά κατά πάσα πιθανότητα θα αντιδράσει σε αυτό. Με δυναμική που θα ξεφεύγει από τα standard των καθημερινών μικρών κινήσεων της περασμένης εβδομάδας. Και από ότι λέγαμε νωρίτερα και τα δύο ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.  Χαχα.. νάτο πως βγαίνει. Τέλος πάντων ξαναγυρνάμε στα καθ’ υμάς.

Λέγαμε λοιπόν ότι δεν ξέρουμε την ακριβή λύση. Εκεί είχαμε σταματήσει. Είχαμε πρόθεση να την πιθανολογήσουμε (ανεξάρτητα των ειδήσεων που ήρθαν αργότερα) και αυτό θα κάνουμε.
Στο επόμενο διάγραμμα παρατηρούμε ότι το σημαντικό χαμηλό της 26/8 έχει διασπαστεί πτωτικά μέχρι τώρα δύο φορές (που είναι μία προϋπόθεση για να θεωρήσουμε μια διάσπαση έγκυρη) αλλά ακόμα και αυτή η διάσπαση δεν ήταν ποτέ μέχρι τώρα αξιοπρεπής και πειστική. Αντίθετα, μετά από όλα αυτά έχουμε μία δειλή προσπάθεια από τρία κεριά που με τον ιδρώτα τους ενεργούν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο rsi για την ίδια περίοδο δείχνει να έχει κέφια και να προεξοφλεί προσεχώς μία δυναμικότερη ανοδική κίνηση.

Νομίζουμε ότι οι επόμενες ειδήσεις μετά τα σημερινά απογευματινά νέα θα είναι ραγδαίες και το ΧΑΑ δεν θα μπορεί να μείνει αμέτοχο, ξεφεύγοντας έτσι, έστω και για κάποια μικρή περίοδο, από την δυνατότητα προσέγγισης καθαρά κάτω από το πρίσμα της τεχνικής ανάλυσης.

Για το λόγο αυτό το πρώτο μέλημα μας θα είναι το άμεσο κλείσιμο όλων των Long θέσεων (2) που έχουμε, σε περίπτωση υποχώρησης των τιμών κάτω από το χαμηλό της περασμένης Τρίτης (348,37). Στη περίπτωση αυτή μάλιστα θα κάνουμε και reverse τις θέσεις ανοίγοντας τρεις θέσεις short.

Σε περίπτωση ανόδου θα κλείσουμε μόνο ένα από τα δύο στη περιοχή του ΕΜΑ 20, δηλαδή 382. Αν πάει και ακόμα ψηλότερα προς το σημειούμενο ως trailing stop (393) δεν μας χαλάει, και αν δούμε μεγάλη και καλή δυναμική πιθανώς να κάνουμε υπομονή μέχρι εκεί ανεβάζοντας το stop loss για το ένα από τα δύο στο 382.

Ευχόμαστε καλή εβδομάδα σε όλους και Θεία φώτιση στους υπευθύνους για το καλό της πατρίδας.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.