Sunday
06/12/2009
15:55 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Ας δούμε πρώτα τι έχουμε κάνει με τις θέσεις μας. Πριν το κάνουμε να θυμίσουμε και το τι γράφαμε για να δώσουμε μια συνέχεια λόγω του ότι την Πέμπτη δεν γράψαμε σχόλιο.

gdintra041209

Μιλάγαμε για κάποια τρέλα που «δέρνει» τον ΓΔ. Αυτή η τρέλα αν συνδυαζόταν και με τις ελλείψεις για τις οποίες έχουμε κάνει λόγο, θα μπορούσε να κάνει τον ΓΔ να κινηθεί επιπόλαια ανοδικά. Εμείς για να μη χάσουμε κάποια τέτοια κίνηση και να αυξήσουμε τα λεφτά μας, είπαμε να ακολουθήσουμε, προτείνοντας δύο θέσεις Long.
Παρόλα αυτά λέγαμε ότι στο intraday διάγραμμα έχουμε παρατηρήσει κάποιο  διευρυνόμενο σχηματισμό που αποτελεί βραχνά που θα αναζητήσει πτωτική διαφυγή. Εφόσον ο ΓΔ την επόμενη ημέρα (Πέμπτη) ξεκίνησε ανοδικά, εμείς σύμφωνα με όσα είχαμε πεί, βγήκαμε long (2460) και η αγορά μας γύρισε πίσω σχεδόν άμεσα. Το λάθος μας ήταν που δεν είχαμε αναφέρει ότι τα Long που θέλουμε, θα τα παίρναμε μόνον εφόσον το 2457 που είχαμε σαν όριο το περνούσε με διπλή προσπάθεια. Κάτι που το κάνουμε συχνά, αλλά ο διάβολος έβαλε το χεράκι του, ετούτη τη φορά να το ξεχάσουμε να το πούμε αλλά και να το κάνουμε πράξη.
Κατόπιν ο ΓΔ μας πήρε το stop loss. Αυτό από μόνο του ενεργοποιούσε τον «βραχνά» με στόχο τουλάχιστον το 2350 όπως είχαμε πει. Άρα εκεί κάναμε stop & reverse τη θέση. Οπότε είχαμε δύο sort, τα οποία βγήκαν στο 2397.
Η επόμενη ημέρα (Παρασκευή) πήρε «χαρτί» το σημαντικό 2350 και έτσι κλείσαμε το ένα από τα δύο sort σχεδόν στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης (2315) και το άλλο εφόσον ο στόχος μας είχε πιαστεί θα το πηγαίναμε με stop loss. To stop loss έγινε στο 2315 και αυτό. Αναλυτικά οι πράξεις μας θα μπουν στο σχετικό πίνακα.

Αυτά όσο αφορά το παρελθόν. Για το μέλλον τώρα το τι μέλει γενέσθαι είναι ασαφές και μόνο ενδείξεις έχουμε για πολλά και διάφορα. Δηλαδή και για ανοδική συνέχεια αλλά και για επιστροφή σε πτωτική πορεία. Διάφορες σκέψεις έχουμε κάνει και τις έχουμε γράψει αλλά το τοπίο είναι θολό.

Στο τι μπορούμε να στηριχθούμε αυτή την ώρα θα αναφερθούμε μέσω των  παρακάτω δυο γραφημάτων. Πρώτα για το κάτω από τα δύο. Φαίνεται πολύ καθαρά και ξάστερα ότι ο ΓΔ βρήκε αντίσταση στη γνωστή σημαντική ευθεία (1) η οποία συμπίπτει και με άλλων ειδών αντιστάσεις (Fibonacci κλπ.). Κάτω από την (2) είναι γκρεμός. Στο επάνω διάγραμμα έχουμε ένα trailing stop παραμετροποιημένο πιστεύουμε αρκετά καλά στις πρόσφατες κινήσεις του ΓΔ. Μας δίνει αντίσταση τιμών στις 2545,77 από όπου ανοδικότερα θα πρέπει να κοιτάμε long. Αν το κάνει θα έχει περάσει ανοδικά και την πιο πρόσφατη καθοδική trend line. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για αυτή τη περίπτωση.

gd041209

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.