Sunday
08/03/2009
14:00 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Η μεσοπρόθεσμη κατάσταση κρίνεται βεβαίως κάθε άλλο παρά ικανοποιητική. Η επίτευξη σχεδόν σε καθημερινή βάση και νέων χαμηλών καταρρακώνει τα ψυχικά (και ίσως και τα οικονομικά) αποθέματα ακόμα και των πιο αισιόδοξων και δεν είναι καλό για την αγορά και τον ΓΔ που εξετάζουμε γενικότερα. Όμως αυτά θα τα δούμε άλλη ώρα. Προς το παρόν θα παραμείνουμε στις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις μια και πιστεύουμε ότι είναι αυτές που θα παίξουν ρόλο κατά την ερχόμενη εβδομάδα.

gd060309

«Η αγορά παρόλο που κάπου – κάπου δημιουργεί θετικούς σχηματισμούς, φαίνεται προς το παρόν τόσο αδύναμη που να μην μπορεί να τους ικανοποιήσει και τους αφήνει για αργότερα», λέγαμε στο τελευταίο σχόλιο. Θα επιμείνουμε λίγο ακόμα σε αυτό το θέμα για το οποίο πρωτομιλήσαμε στις 26/2/2008 παρουσιάζοντας τότε σχετικό γράφημα, για να δούμε σήμερα την συνέχεια, καθόσον πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να μην παίξουν όλα αυτά που παρακολουθούμε το ρόλο τους είτε βραχυπρόθεσμα είτε μεσοπρόθεσμα. Είναι ζήτημα χρόνου.

Ας ξεκινήσουμε με τη συνέχεια του διαγράμματος της 26/2. Εκεί βλέπουμε ότι ο ΓΔ επιλέγει να κάνει στις 1500 μονάδες τον ίδιο σχηματισμό που έκανε στη περιοχή των 1750, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αυτό μας λέει ότι η εξέλιξη της φάσης μετά από το σχηματισμό στις 1500 θα δημιουργήσει ανάλογη εξέλιξη σε μεγαλύτερο βαθμό που θα αφορά τον σχηματισμό των 1750. Όπως είχαμε πει τότε, παρόλο που η μεγάλη πράσινη έλλειψη προδιέθετε για περαιτέρω πτώση, κατά βάση είναι μεσοπρόθεσμα bull σχηματισμός. Δείτε ότι η πτώση μετά τις 1750 μονάδες εκφυλίζεται σε πτωτική σφήνα που δεν είναι τασική κατευθυνόμενη κίνηση.

gdintra060309-1

Πάμε τώρα να δούμε τη λεπτομέρεια. Έχουμε πάλι οριζόντια συσσώρευση με αρνητική προδιάθεση. Πράγματι σπάει και το μέχρι πρότινος απόλυτο χαμηλό, και τώρα έχουμε νέο απόλυτο χαμηλό. Στη φάση αυτή σπάει και τα όποια stop loss και κάτω ακριβώς από το προηγούμενο χαμηλό αντί να συνεχίσει τασικά και πτωτικά, κάνει τρίγωνο, πολύ πιθανόν αντιστροφής – που σημαίνει μαζεύω όλα τα χαρτιά. Δεν λέμε ότι από Δευτέρα ξεκινάμε σίγουρα και συνεχίζουμε ανοδικά. Η αγορά έχει τη δυνατότητα να εκφυλίσει και πάλι τη κατάσταση σε κάτι νεότερο που να μας δείχνει πάλι προς τα κάτω, αλλά αυτό είναι αδύνατον να συνεχίζει αενάως. Έτσι οι υποψίες μας για αντίδραση είναι και βάσιμες και σοβαρότατες.

gdintra060309-2

Ας δούμε τις αποδείξεις. Είναι από intraday διάγραμμα του DAX και τα σχόλια είναι πάνω στο διάγραμμα. Το τι θα κάνει ο DAX μετά από τη χθεσινή εξέλιξη είναι άλλο θέμα που δεν μας ενδιαφέρει να το δούμε εδώ και η παρουσίαση του γίνεται μόνο για το λόγο να καταλάβουμε τα ανωτέρω αναφερόμενα για το ΓΔ.

060309-daxintra1

Παρακάτω βλέπουμε το βραχυπρόθεσμο διάγραμμα του δικού μας ΔΤΡ, για να δούμε και πάλι τους πολλούς θετικούς σχηματισμούς με τις απανωτές σφήνες που κατά την πτωτική πορεία έχουν σχηματιστεί και περιμένουν μόνο μια σπίθα για να ενεργοποιηθούν. Ίσως αυτή η σπίθα να είναι η ανοδική εγκατάλειψη του H&S που δημιουργήθηκε κατά τη τελευταία συνεδρίαση και που ήδη έχει γίνει…..αν δεν εκφυλιστεί σε κάτι άλλο και πάλι.

0603dtr

Αλλά και πολλά διαγράμματα μετοχών ευρίσκονται σε ανάλογη αναμονή και περιμένουν το κατάλληλο τοπίο προκειμένου να σταματήσουν αυτό που τόσο καιρό τώρα καρτερικά υπομένουν, την ακατάσχετη πτώση δηλαδή. Ας δούμε ένα τυχαίο παράδειγμα από τη μετοχή του Καρδασιδάρη που μια και την πιάνουμε στα χέρια μας την βάζουμε σε δικό της link παραπλεύρως στα tags, όπου θα δείτε και σχετικά σχόλια.

Όσο αφορά τις δύο sort θέσεις μας, με στόχο για την μία το 1450, μείναμε με το 1459 χαμηλό, και έτσι παραμένουμε ανοιχτοί ακόμα. Ισχύουν τα ίδια για την επόμενη συνεδρίαση με διάθεση να κλείσουμε το ένα μόνο, στο 1450. Ενώ και για τα δύο παραμένει σαν stop loss η ανοδική διάσπαση της Κ-1.

gdintra060309

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.