Wednesday
18/03/2009
03:13 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Το τελευταίο καιρό με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουμε αναφερθεί σε κάποιους σχηματισμούς οι οποίοι είναι θετικοί. Λέγοντας θετικοί, εννοούμε ότι ανεξάρτητα της βραχυπρόθεσμης κίνησης που γίνεται αμέσως μετά (πτώση για τη περίπτωση μας), αυτοί όταν παρατηρούνται, κατά το μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων κάτι θέλουν να μας πουν και σπάνια διαψεύδονται στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Για να δείτε τα παραπάνω και το πώς τα έχουμε σχολιάσει μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενα σχόλια.

Από αυτούς – που τελευταία είδαμε δύο – ο ένας έχει ήδη ενεργοποιηθεί και έχει σχεδόν δώσει τους στόχους του. Αυτός ήταν μικρός σχηματισμός, άρα και οι στόχοι του μικρής εμβέλειας. Υπόψη δε ότι η άνοδος που τρέχει και μπορεί να αποδοθεί στο μικρό θετικό σχηματισμό, μας φαίνεται μεγάλη συγκρινόμενη με όσα τελευταία είχαμε συνηθίσει. Ο δεύτερος σχηματισμός ακόμα περιμένει ενώ ο σχηματισμός αυτός αφορά μεγαλύτερης εμβέλειας θετικούς στόχους μια και ο ίδιος είναι μεγαλύτερος.
gd170309
Σήμερα θα πάμε να δούμε ένα άλλο θετικό σχηματισμό που είναι σε εξέλιξη. Έχουμε το γράφημα του ΓΔ σε 60 min ανεστραμμένο. Εκεί βλέπουμε το γνωστό θετικό σχηματισμό στη περιοχή 1740-1750 και τη πολύ σημαντική περιοχή των 1600 μονάδων, περιοχή S.O.S. για τον ΓΔ και τη πορεία του. Μια τόσο σημαντική περιοχή πολύ σπάνια διασπάται τόσο εύκολα όσο στη περίπτωση μας. Το πιο λογικό και εφόσον επρόκειτο για μια εγκατάλειψη μεγάλης σημασίας και επομένως και εύρους τιμών κατόπιν, θα ήταν στη περιοχή με το ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα να σταθεί και να κινηθεί κατά τους τρόπους περίπου που είναι σχεδιασμένοι πάνω στο γράφημα. Κάτι τέτοιο όπως βλέπουμε δεν έγινε και η διαφυγή ήταν απότομη ενώ η στάση που λέγαμε πριν, γίνεται στη παρούσα φάση από το ΓΔ αλλά πάνω από το 1600 (στο ανεστραμμένο γράφημα). Αυτό μας υποψιάζει πολύ όσο αφορά το αν ο ΓΔ έχει υπόψη του πιο πολύ το κάτω ή κυρίως το πάνω και μας ρίχνει στάχτη στα μάτια. Προσέξτε ότι στη περιοχή του 1900, όπου τότε ο ΓΔ είχε υπόψη του να πάει πιο κάτω 450 ολόκληρες μονάδες, τσεκάρισε τότε την αντίστοιχη πράσινη γραμμούλα μας.
gdintra170309
Αν πράγματι η θεώρηση αυτή είναι σωστή (και έχει πολλές πιθανότητες να είναι) και θέλει ο ΓΔ να συνεχίσει να μας αποπλανάει από τα κύρια σχέδια του, τότε θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την πτώση με έγκυρο τρόπο κάτω από το 1600- 1610 (στο ανεστραμμένο γράφημα), γιατί αυτό θα πυροδοτήσει περαιτέρω συνέχεια τουλάχιστον προς το 1740. Αλλά εκεί ξέρετε τι είναι….  δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Άρα τι θα κάνει; Η καλύτερα τι υπολογίζουμε να κάνει;
gdintra170309-1
Θα κάνει θετικές υπερβολές (προσοχή, στο ανεστραμμένο γράφημα— άρα κάτω κανονικά) με σκοπό όμως την τελική θετική εξέλιξη. Η οποία πρέπει να είναι (όταν ξεκινήσει) αυτό που λέμε … «ΔΥΝΑΜΙΣ». Σε αυτές τις «θετικές υπερβολές» μπορεί να δούμε τα όσα μύρια κακά αλλά τουλάχιστον θα ξέρουμε γιατί θα τα κάνει. Και ο καθένας να κανονίσει τότε τη πορεία του είτε σε σχέση με συμβόλαια είτε σε σχέση με μετοχές. ΔΕΝ !!!!!!!! λέμε να μείνουμε αγορασμένοι (αν είμαστε και όσοι είμαστε), επειδή μετά θα πάει επάνω, το λέμε για να έχουμε σχέδιο. Στο παραπάνω σχήμα φαίνεται το πώς υπολογίζουμε τη κίνηση.

Αφήνουμε τώρα τα ανάποδα γραφήματα και πάμε στα «πρόσωπα», τα κανονικά.
gdintra170309now
Ο ΓΔ σώνει και καλά να μας δείξει ότι είναι δυνατός και μακάρι, αλλά σήμερα ζητάγαμε να πάει επάνω χωρίς καθυστέρηση και αρνήθηκε, κατά πονηρό όμως τρόπο, με άσπρο κερί. Δεν μας αρέσει πλην της μοναδικής περίπτωσης να πάει τουλάχιστον αύριο επάνω δυναμικά και έγκυρα, πάνω από το 1600 – 1620 με τρέλα και ομπρέλα. Για αυτό άλλωστε είμαστε και σε long position. Μάλιστα στο 30 min γράφημα που παρακολουθούμε δεν έχουμε λάβει ανυσηχυτικό σήμα παρά μόνο μικρές αρνητικές αποκλίσεις στον rsi.
gdintra170309now1
Όμως το stop loss θα το ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο στο 1548 γιατί αρχίζουμε και δυσκολευόμαστε να ποντάρουμε σε υπέρβαση του 1600 – 1620. Ο λόγος είναι ότι η τάση στο ημερήσιο γράφημα είναι σφόδρα πτωτική και επίσης άλλος λόγος είναι το κατωτέρω intraday γράφημα, που έτσι και κάνει κάτω, θα είναι καταπέλτης για τις τιμές. Στο γράφημα αυτό που είναι υπολογίσιμο (σχεδόν 6 μήνες) και το κοιτάμε για να πάρουμε πιο μεσοπρόθεσμες αποφάσεις, παρατηρούμε ότι έχουμε ένα αμιγώς πτωτικό κανάλι χωρίς καμία πτωτική υπερβολή, χωρίς καμία συσσώρευση στην κάτω πλευρά, κανένα σχηματισμό αντιστροφής, ενώ αντίθετα κάθε φορά που βλέπει την κάτω πλευρά έχουμε εκτίναξη στην άνω, όπου και εκεί συνήθως την «αράζει» περισσότερο. Πολύ κακά πράγματα αυτά και καλό είναι να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη.
gdintra170309-2
Συμπερασματικά, έχουμε αρκετά θετικά στοιχεία που περιμένουν να ενεργοποιηθούν. Αυτό για να γίνει, το πρώτο από το οποίο ξεκινάμε είναι άμεση – έγκυρη  υπέρβαση των 1600-1620. Αν δεν γίνει, σημαίνει ότι ο ΓΔ θα τα αφήσει παρακαταθήκη για το μέλλον, και ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Προφανώς σε αυτή τη περίπτωση το 1250 είναι στο στόχαστρο. Όμως εδώ ίσως χρειαστεί ακόμα λίγος χρόνος για να αποφασίσει. Πάντως οι υποψίες μας και το ανέβασμα του stop loss δείχνουν ότι ανησυχούμε αρκετά.
Καλή σας ημέρα.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.