Friday
20/03/2009
02:37 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Δυστυχώς η κούραση της χθεσινής ημέρας από μέρους μας δεν μας επέτρεψε να δούμε κάτι και να το τονίσουμε και γραπτώς όσο αφορά ότι υπήρχαν πιθανότητες για ακόμα ένα ανοδικό σκέλος. Από το γράφημα φαινόταν, μια και η επαφή με τη κάτω πλευρά του μπλε διακεκομμένου ανοδικού καναλιού, υποστηριζόμενο από την βραχυχρόνια bull φάση (στο διάγραμμα με τα μπλε κεράκια) θα μπορούσε να είναι βάση για ακόμα μια ανοδική προσπάθεια. Όπως και να έχει όμως καλύτερα θα ήταν να το τονίζαμε γιατί τώρα μας πρόλαβαν τα γεγονότα. Ας είναι, η διατήρηση του stop loss χαμηλά μας έχει ακόμα στη σωστή κατεύθυνση. Μάλιστα ήταν τόσο χαμηλά γιατί είχε σημασία. Και η σημασία έγκειται στο ότι ακόμα και αν είχαμε πτωτική διαφυγή από το μπλε ανοδικό κανάλι, θα μπορούσε ο ΓΔ να βρει στήριξη στο 1565-1567 όπου ήταν 2πλός τοπικός πυθμένας και έπρεπε να φυλαχθούμε και από αυτή τη περίπτωση, να μη χάσουμε τζάμπα το συμβόλαιο.

Στο χθεσινό intraday γράφημα με άσπρο φόντο φαίνεται μια διακεκομμένη πράσινη γραμμή. Αυτή σήμερα παρουσιάζεται πάλι πράσινη και όχι διακεκομμένη. Έχει μετακινηθεί ελαφρά και κατά την εκτίμηση μας έτσι όπως παρουσιάζεται σήμερα είναι ορθότερα τραβηγμένη. Χθες για πρώτη φορά ο ΓΔ ήταν για όλη την ημέρα επάνω από αυτή τη γραμμή, ενώ στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης γύρισε και την επιβεβαίωσε στο σημείο όπου αυτή συναντιόταν με την κάτω πλευρά του μπλε καναλιού. Το σημείο αυτό, που είναι στο 1579, είναι βαρύνουσας σημασίας για την μελλοντική εξέλιξη των τιμών, και όσο αφορά την ανοδική συνέχιση, αυτό το σημείο δεν θα πρέπει να παραβιαστεί για κανένα λόγο.

gdintra190309

Για αύριο το 1633 είναι ένα σημείο κλειδί, για τις αμέσως προσεχείς εξελίξεις. Αν ξεπεραστεί ανοδικά, ανοίγει ο δρόμος για ακόμα μεγαλύτερες αποτιμήσεις. Τότε ίσως δούμε, μετά από πάρα πολύ καιρό, την ανοδική διάσπαση των μέχρι τώρα αντιστάσεων ήτοι του ΚΜΟ45 περιόδων και της γραμμής 50 του rsi. Οι αγοραστές είναι στην πλέον πλεονεκτική θέση των τελευταίων ημερών και αν αφήσουν αυτή την ευκαιρία να χαθεί, τότε τα πρώτα ερωτηματικά περί συνέχισης της ανοδικής κίνησης θα είναι στο προσκήνιο.

Η σημερινή επιστροφή της τιμής στο χθεσινό υψηλό όπου λέγαμε ότι πιθανόν να έχουν εγκλωβιστεί αγοραστές είναι πολύ καλό σημάδι και τώρα θα πρέπει να παρατηρήσουμε τον τρόπο εγκατάλειψης του σημερινού υψηλού στη περιοχή 1627 – 1614.

Ειλικρινά, ενώ η βραχυχρόνια τάση χαρακτηρίζεται θετική έως πολύ θετική, δεν μπορούμε να μιλήσουμε ανάλογα και για την μεσοπρόθεσμη όπου θέλουμε να δούμε αρκετά περισσότερα. Παρόλο το σημερινό ολόλευκο ημερήσιο κερί, το 1620 δεν έχει απειληθεί με έγκυρο τρόπο. Επίσης η άνοδος μετά τη 1η διόρθωση στο 1520 (που σημειωτέων ήταν ορθή μέχρι εκεί), εξελίσσεται τώρα υπό μορφή ανοδικής σφήνας που σπάνια έως ποτέ αποτελεί μέρος κινητηρίου κύματος.

gdintra190309-1

Με το αυριανό κλείσιμο θα έχουμε και κλείσιμο εβδομάδας καθώς και το κλείσιμο των παραγώγων του 1ου τριμήνου 2009 και η εικόνα θα είναι πιο καθαρή. Θα αναφερθούμε για αυτά στο σχόλιο του Σαββατοκύριακου.

gd190309

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.