Saturday
23/05/2009
11:24 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Πλην των σοβαρών αρνητικών ενδείξεων (προς το παρόν) που αναφέραμε στο σχόλιο της Πέμπτης θα πρέπει να προσθέσουμε ότι :
–    οι τιμές δείχνουν μια κούραση με την συνάντηση του ΚΜΟ200 ημερών.
–    τα τρία τελευταία κεριά έχουν σώματα εξ’ ολοκλήρου το ένα κάτω από το άλλο. Όχι ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί κατά την ανοδική πορεία, αλλά στο σημείο που παρατηρείται θα πρέπει και αυτό να σταθμιστεί σοβαρά. Προκειμένου να διατηρηθεί το καλό κλίμα θα πρέπει να δούμε άμεσα έξοδο και κλείσιμο πάνω από αυτή την ομάδα των τριών.
–    Ο δείκτης Macd παρουσιάζει αρνητική απόκλιση αφού νωρίτερα είχε περάσει για τρεις συνεδριάσεις κάτω από τον trigger του. Πέρασμα για δεύτερη φορά από κάτω θα εκληφθεί ως αρνητικό στοιχείο που κατά τη γνώμη μας θα προκαλέσει ανησυχίες στους συμμετέχοντες προκαλώντας πωλήσεις.
–    Η περιοχή 1930 (μεταβαλλόμενη ελαφρά προς τα πάνω με το χρόνο) είναι μια περιοχή που ο ΓΔ θα χρειαστεί με μεγάλες πιθανότητες να επιβεβαιώσει (τουλάχιστον) πριν να κινηθεί υψηλότερα (εφόσον το κύμα 4 δεν έχει τελειώσει ακόμα).

gd220509a-1

Όλα αυτά βέβαια είναι εικασίες. Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι υπάρχει κάτι σημαντικό που να απειλεί την βραχυπρόθεσμη bull κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Όμως από την άλλη όλα τα παραπάνω θα πρέπει να σταθμιστούν σοβαρά καθόσον η όλη κίνηση έχει εξελιχθεί χωρίς γερές βάσεις και κάποια στιγμή θα κληθεί να καλύψει αυτές τις υποχρεώσεις σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Στο weekly γράφημα της Πέμπτης με την συμπλήρωση και της συνεδρίασης της Παρασκευής δεν έχουμε καμία μεταβολή όσο αφορά τον ΚΜΟ 45. Επειδή όμως το κλείσιμο της Παρασκευής ήταν θετικό σε σχέση με την Πέμπτη, ο RSI κινήθηκε ελαφρά πάνω από το 50, ίσως και από κεκτημένη ταχύτητα. Δεν είναι κάτι που μπορεί να ανατρέψει τις εικασίες μας και τιμές μέχρι και το 55 είναι ανεκτές προκειμένου να διατηρούμε δικαιολογημένες επιφυλάξεις έναντι της ανοδικής πορείας του ΓΔ.

gd220509b

Σημαντικό κλειδί για τη παραπέρα πορεία θα αποτελέσει ενδεχόμενη υποχώρηση του ΓΔ κάτω από το μέσον του κεριού της 19/5 στις 2218 μονάδες, και βέβαια το χαμηλό της 14/5 στις 2094 μονάδες είναι εξέχουσας σημασίας.

Μια σημαντική παρατήρηση περιγράφουμε στο παρακάτω 60 min διάγραμμα του ΣΜΕ του FTSE20 λήξεως Ιουνίου 2009. Στο οριζόντιο κανάλι η πτωτική διάσπαση του 1070 αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων fake μια και κατόπιν κινήθηκε με δύναμη ανοδικά. Κάτω από το 1070 έκατσε 20 ώρες. Εφόσον η κίνηση κάτω από το 1070 δεν είχε την δύναμη να συνεχίσει, θα έπρεπε λογικά μετά την έξοδο από το 1130 η αξία να καλπάζει στην νέα τάση. Αντ’ αυτού παραμένει και αναλώνεται εδώ. Επιπλέον δαπανά περισσότερο χρόνο εδώ (31 προς το παρόν ώρες) από ότι στην fake πτωτική διάσπαση. Αν αυτό που βλέπουμε είναι μαζέματα, τότε αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει στα χαμηλά κάτω από το 1070. Εδώ νομίζουμε ότι μαζέματα δεν είναι αλλά περισσότερο κλείνουμε προς διανομές συν το ότι με τη κίνηση αυτή το ΣΜΕ προσπαθεί να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς.

sme0609-2205091

Βεβαίως το ίδιο συμβαίνει και με το intraday διάγραμμα του ΓΔ που φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα. Σε αυτό το διάγραμμα του ΓΔ ενδεχόμενη υποχώρηση κάτω από το 2240 και κυρίως κάτω από το μέσον του καναλιού ~2190 μονάδες θα είναι στοιχείο αρνητικό.  Σε αυτή τη περίπτωση θα βγάλουμε και δεύτερο συμβόλαιο sort με stop loss αυστηρά σε έξοδο σε νέο υψηλό πάνω από το 2315, καθόσον έξοδος πάνω από το 2315 – 2320 θα δώσει νέα ανοδική δυναμική. Όμως όσα περιγράψαμε πριν για τους χρόνους παραμονής ένθεν και ένθεν των 2130 – 2240, κάνει το σενάριο της διαφυγής άνω του 2315 – 2320 να είναι το δευτερεύον και όχι το πρωτεύον.

gdintra2205091

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.