Wednesday
24/06/2009
23:37 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Σήμερα είχαμε τις προϋποθέσεις προκειμένου να κάνουμε stop loss όπως λέγαμε χθες για ένα από τα τρία ανοιχτά sort που έχουμε, μια και η τιμή όχι μόνο πέρασε πάνω από το όριο των 2190 αλλά κατάφερε και βγήκε έξω από τη βραχυπρόθεσμη γραμμή τάσης.

gd240609

Και βέβαια για να αποφασίσουμε να το κάνουμε (το stop) κάτι θα είχαμε δει που δεν μας άρεσε και τόσο, … τέλος πάντων…. Το σταματάμε εδώ αυτό λέγοντας μόνο ένα από όσα δεν μας άρεσε. Από την άνοδο ακόμα είχαμε βάλει ένα «σημάδι» πως αν η τιμή υποχωρήσει κάτω από το 2160 θα έπρεπε να γινόταν χαμός στη πτώση. Όμως κάτι τέτοιο δεν είδαμε, απεναντίας είδαμε πολλούς δισταγμούς για άμεση και χωρίς πολλά- πολλά περαιτέρω πτωτική κίνηση.

Όσο αφορά τη συνέχεια, στο σχόλιο της περασμένης Κυριακής μεταξύ άλλων γράφαμε: «Κάνοντας αυτή τη κίνηση ο ΓΔ μας έδειξε ότι πράγματι το 2250 έχει κάποια δυσκολία αλλά καλύτερα θα ήταν αν είχαμε και μια δεύτερη επιβεβαίωση.»

Επομένως θα αναμένουμε, να ξαναδούμε τις διαθέσεις του ΓΔ γύρω από εκεί. Βέβαια, όπως έχουμε σημειώσει και στο γράφημα, αν οι τιμές ξεπεράσουν το 2153 θα κλείσουμε ένα ακόμα συμβόλαιο από τα δύο ανοιχτά που μας έμειναν.

Μετά τη σημερινή ανοδική συνέχεια είναι ευνόητο ότι δεν θα δεχτούμε αυριανή υποχώρηση κάτω από το σημερινό χαμηλό. Προσοχή τώρα εδώ. Το σημερινό χαμηλό είναι το 2160 (το «σημάδι» που λέγαμε πριν). Επίσης έτσι όπως είναι στημένο το intraday γράφημα, ενδέχεται αύριο το 2160 να χτυπηθεί οριακά. Μάλιστα πτώση ακόμα μέχρι και τις 2144 μονάδες κρίνεται ανεκτή. Με πτώση κάτω από το 2144 θα ξαναπάρουμε τα δύο sort που έχουμε κλείσει.

gdintra240609a

Στο χθεσινό σχόλιο είπαμε ότι η κατάσταση είναι κάπως συγκεχυμένη. Συνεχίζει να είναι ακόμα περισσότερο, μετά τη σημερινή συνεδρίαση καθόσον τα βραχυπρόθεσμα σενάρια και σχηματισμοί που ενδέχεται να παίξουν ρόλο το επόμενο διάστημα είναι αρκετά. Για παράδειγμα θα αναφέρουμε τη περίπτωση H&S με δύο διαφορετικούς λαιμούς, καθώς και τρίγωνο ή πτωτικό κανάλι από τις 18/6 και μετά. Η αγορά θα κάνει ότι μπορεί για να μας μπερδέψει.

Όμως από το βοηθητικό μας γράφημα intraday ωριαίο βλέπουμε ότι όλα αυτά εξελίσσονται κάτω από τον ΚΜΟ 162 και τα κεράκια μας είναι κόκκινα. Όσο αυτό παραμένει άλλο τόσο και το βασικό μας πτωτικό σενάριο θα παραμένει σε ισχύ με ελάχιστο στόχο το 1900. Σε περίπτωση H&S μετά τις τελευταίες εξελίξεις η πιθανότερη γραμμή λαιμού είναι να οριστικοποιηθεί η κατερχόμενη πρασινοκίτρινη στο διάγραμμα μας, μετατοπίζοντας το στόχο ακόμα χαμηλότερα, προς τη περιοχή 1800.

gdintra240609b

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.