Sunday
19/07/2009
22:16 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Κατά την ώρα της συνεδρίασης της Παρασκευής βγήκαμε και επισημάναμε κάποια bull πράγματα που όμως γίνονταν όπως επισημάναμε με χαμηλούς όγκους και ζητάγαμε και επιβεβαίωση. Δεν προλάβαμε να τα πούμε αυτά, δεν προλάβαμε να δούμε και την λήξη της διαπραγμάτευσης του δικαιώματος για την ΑΜΚ της ΕΤΕ, και το ηλεκτρικό ρεύμα ήρθε να χτυπήσει (για κάτω αυτή τη φορά) τις τιμές, με αποτέλεσμα να δούμε μέσα σε 40 λεπτά, πτώση της τιμής κατά 23,6% όλου του ανοδικού σκέλους από τα χαμηλά της 13/7.

gdintra1707093

Η τιμή «κόλλησε» για τρίτη φορά στη πολύ σημαντική πράσινη γραμμή του διαγράμματος που βάλαμε στο σχόλιο της Παρασκευής το πρωί. Η γραμμή αυτή είναι τραβηγμένη εδώ και καιρό και με τη συμπεριφορά αυτή ο ΓΔ μας δείχνει την σημαντικότητα της. Όπως είπαμε λοιπόν και στο σχόλιο αυτό, έγκυρη ανοδική υπερκέραση της γραμμής αυτής στο προσεχές μέλλον θα δώσει νέο σήμα για άνοδο.

Αν κάτι τέτοιο μέλλει γενέσθαι είναι κάτι που δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε καθόσον ζητάμε περισσότερες επιβεβαιώσεις.

Την πρότερη ανορθόδοξη άνοδο δεν την ξεχνάμε βεβαίως. Όμως τα νεότερα και περισσότερο πρόσφατα γεγονότα τείνουν να αλλάξουν τα δεδομένα. Ας δούμε αυτά τα νεότερα.

  • weekly engulfing bullish & close over KMO 30

  • daily με τις τιμές πάνω από τον ΚΜΟ 30 ξανά επί διήμερο.

  • RSI 21 — έτοιμος ίσως να περάσει ανοδικά πάλι το 55 και βέβαια θέση πάνω από το πολύ σημαντικό 51, που είναι ένδειξη ανοδικών διαθέσεων.

  • τέλος το γράφημα, το οποίο έχουμε αποφασίσει να λάβουμε υπόψη σαν το last γράφημα που λέμε, προκειμένου να μας πείσει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη τάση και ότι θα πρέπει να προσέχουμε πολύ. Και εδώ το συγκεκριμένο γράφημα έχει αναγνωρίσει την τάση ως ανοδική για δεύτερη φορά μετά από ένα μικρό διάλλειμα ουδέτερης τάσης (άσπρα).

gd-weekly

gd-kmo30

gd-rsi21

gd-trend-recognize-bull

Στοιχεία που δεν είναι σώφρων να παραβλέψουμε και να επιμείνουμε δογματικά στην άποψη του κάτω. Το αν αυτό είναι η αλήθεια ή ακόμα ένα τερτίπι της αγοράς να μας στραβώσει δεν μπορούμε να το ξέρουμε, όμως ελπίζουμε ότι κατά τις συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν, ένα – ένα τα στοιχεία που θα εμφανίζονται θα μας δώσουν την λύση.

Το stop loss που δώσαμε για τους πολύ γρήγορους την Παρασκευή (χαμηλό της Πέμπτης) συμπίπτει με το 50% διόρθωση όλου του τελευταίου ανοδικού σκέλους, ενώ διόρθωση μεγαλύτερη του 61,8% είναι ικανή να ανατρέψει τα θετικά στοιχεία που παρατηρούμε.

Ούτως ή άλλως, θα πρέπει να δούμε οπωσδήποτε τη μορφή και το ύφος της διόρθωσης της τρέχουσας ανόδου από τις 13/7. Νομίζουμε ότι η ήδη γινομένη διόρθωση κατά 23,6% ενδοσυναδριακά την Παρασκευή δεν φτάνει καθόσον και στο daily οι βραχυπρόθεσμοι ταλαντωτές είναι υπεραγορασμένοι, ενώ και τα non overlapped στα σώματα, κεριά των τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων προδιαθέτουν για κάτι ανάλογο.

Καλή εβδομάδα από αύριο χωρίς διάθεση για νέες θέσεις. Θα χρειαστεί περισσότερο αναμονή.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.