Thursday
16/07/2009
03:44 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Τις επιφυλάξεις μας έναντι συνέχισης της υποχώρησης των τιμών που ξεκίνησε από τις αρχές του Ιουνίου εκδηλώσαμε από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στο χθεσινό σχόλιο δώσαμε και τον ανοδικό τόνο της σημερινής ημέρας, ο οποίος αν και μικρός, πράγματι υπήρξε.
Αν και τα στοιχεία που μελετάμε συνεχίζουν να είναι ακόμα αντιφατικά καθόσον δεν συμβαδίζουν, απαιτούν από εμάς να δώσουμε κάποια ερμηνεία.

Ας ξεκινήσουμε από το daily γράφημα.

gd150709

Ο διαφαινόμενος H&S μέχρι τώρα μας δείχνει να είναι failure. Οκ, και θα πάμε επάνω. Αλλά όπως νωρίτερα κάτι είχαμε μυριστεί, έτσι και τώρα έχουμε μυριστεί ότι όλοι και πάλι το έχουν δει. Εξ’ ου και οι αγορές με τρέλα και ομπρέλα σήμερα ειδικά αναφερόμενοι στα ξένα χρηματιστήρια (DAX, SP500). Παρόλα αυτά (την σημειούμενη άνοδο δηλαδή), μια και πιάσαμε στο σχόλιο του ΓΔ πάλι τα ξένα μαγαζιά, να τονίσουμε ότι η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει ακόμα από το οριακό ή αν θέλετε, δεν μπορούμε να ήμαστε πολύ ενθουσιώδεις για το λόγο ότι το πολύ σημαντικό σημείο που θα πρέπει να περάσουν ανοδικά και έγκυρα είναι το υψηλό της 1/7/2009.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο δικό μας ΓΔ. Και εδώ η περιοχή αυτή των υψηλών της 1/7 συγκεντρώνει τεχνικό ενδιαφέρον. Και νωρίτερα όμως από το σημείο αυτό υπάρχει κάτι. Είναι το σημερινό ακριβώς υψηλό με το οποίο ο ΓΔ πέρασε (οριακά όμως) το υψηλό της έλλειψης στο intraday γράφημα. Συνάμα αυτό το υψηλό είναι και το χαμηλό της 19/5 από όπου μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ξεκίνησε το τελευταίο ανοδικό σκέλος στα μέσα Μαΐου. Όπως είπαμε σε προηγούμενο σχόλιο, ή άνοδος που βλέπουμε  θα αρχίσει να παίρνει κάποια αξία από τη στιγμή που κλείσουμε πάνω από το σημερινό υψηλό, και βλέπουμε στη συνέχεια.

Ας αφήσουμε όμως απέξω τις φοβιστικές σκέψεις και να δούμε τα πράγματα ψυχρά και όπως έχουν.
Ξαναπάμε στο ημερήσιο γράφημα, εκείνο αν θυμάστε που λέγαμε ότι αν μας δώσει άνοδο θα γίνουμε και εμείς bull….ελπίζουμε κάτι να θυμάστε από αυτά. Αυτό λοιπόν κατά παράδοξο τρόπο έδωσε σήμα bull όταν η αγορά ξεκίνησε να πέφτει. Αφού δυο μέρες ήταν ουδέτερο, ξανάδωσε σήμα bull. Αυτά τα σήματα όπως και πολλά άλλωστε είναι καλά αν η αγορά έχει τάση.
Αυτό το σήμα έρχεται μετά από διόρθωση όλης της ανόδου κατά 38,2% και με ανοδικό gapup χθες. Όσο το Gap μένει ανοιχτό τόσο και εμείς θα λέμε ότι το bull σήμα ήταν και αυτό καλό.

Πάμε τώρα στο intraday γράφημα.

gdintra150709

Η πρόσφατη πτώση από τα ψηλά έγινε σε τρία διορθωτικά κύματα. Το τρίτο ήταν μάλιστα ακριβώς το 61,8% του πρώτου. Το νέο που έχει ξεκινήσει, αν είναι διορθωτικό και αυτό, μπορεί να μας οδηγήσει ψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα με τις ανάλογες βέβαια διορθώσεις και με πρώτο εμπόδιο τις 2200 μονάδες και τη χρονικότητα του κίτρινου κύκλου που φαίνεται στο διάγραμμα. Ακόμα άλλες τιμές – στόχοι για το κύμα αυτό είναι χαραγμένες στο διάγραμμα. Προσέξτε ότι το επίπεδο διόρθωσης κατά 50 % είναι ακριβώς πάνω στο υψηλό της 1/7.  Αν αυτό ξεπεραστεί σημαίνει ότι η πράσινη έλλειψη είναι αυτή που θα έχει αναλάβει τα ηνία.

Σε περίπτωση αυριανής διόρθωσης και αν οι τιμές βρεθούν κοντά στο 2127 – 2150 ή ο RSI κοντά στον trigger του θα επιχειρήσουμε ένα Long συμβόλαιο με την απαραίτητη προϋπόθεση η τιμή ανοίγματος να είναι πάνω από το gap. Stop loss θα έχουμε το κλείσιμο του gap ή και 5-10 τικ παρακάτω.

Τέλος να πούμε ότι ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δείκτης FTSES small. Ρίξτε μια ματιά στο σχετικό σχόλιο.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.