Wednesday
15/07/2009
01:44 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Ξεκινάμε από το stop loss σε όλα τα sort συμβόλαια της θέσης μας. Τα δύο από αυτά στο 2142, μια και εκεί είχαμε τη διάσπαση της Des Line -2, όπως είχαμε προαναγγείλει.

gdintra140709b

Για τα άλλα δύο δεν είχαμε πει τίποτα χθες. Εεε το σημερινό δεν το περιμέναμε…. Για σήμερα…

Όμως στο πρόσθετο σχόλιο της Κυριακής γράφαμε, όχι χωρίς λόγο ότι :
«Στο γράφημα που εξετάζουμε τώρα, μια και είπαμε ότι φαίνεται η κατάσταση να έχει εκτονωθεί αρκετά καλά, η ανοδική αντίδραση για την οποία έχουμε κάνει λόγο μοιάζει να είναι ακόμα πιθανότερη. Θα προβληματιστούμε έναντι των sort θέσεων μας σε περίπτωση που δούμε τιμές πάνω από το apex 2148.»

gdintra140709a

Το πέρασμα της τιμής πάνω από το apex και εν συνεχεία το πολλαπλό τεστάρισμα άνωθεν, άναβε ένα – ένα τα κόκκινα λαμπάκια προειδοποιώντας για τον επερχόμενο κίνδυνο έναντι διακράτησης των υπόλοιπων δύο για ψηλότερα.
Έτσι λοιπόν κλείστηκαν και τα άλλα δύο στο 2152.

Και ήμαστε χωρίς θέσεις.

Και επειδή χθες λέγαμε όταν μιλάγαμε για τον sp500 ότι θα μπορούσαν να έχουν ανοιχτεί και long θέσεις, το ίδιο ισχύει και για τον ΓΔ σήμερα, εφόσον πέρασε και παρέμεινε πάνω από το 2148. Όσοι το έπραξαν, νομίζουμε βραχυχρόνια πως δεν θα βγουν χαμένοι και το stop loss πρέπει να οριστεί είτε στο apex, είτε στο 2125, όπου και το σημερινό intraday GapUp.

Αν ψάξετε το ιστορικό αρχείο διαγραμμάτων θα διαπιστώσετε ότι το daily διάγραμμα που βάλαμε στις 1/7 δεν είχε μπει νωρίτερα ποτέ. Λέγαμε τότε ότι «Όσο αφορά τη μελλοντική πορεία σε daily βάση θα τη παρακολουθούμε μέσω του παρακάτω γραφήματος

gd140709b
Και αυτό για το λόγο ότι κάτι δεν μας πήγαινε καλά και περιμέναμε να βγει και δεύτερο μπλε βελάκι (ακόμα τότε δεν είχαμε ούτε το πρώτο). Ήμασταν σχεδόν σίγουροι για επερχόμενη υποχώρηση για αυτό επίσης στο ίδιο σχόλιο γράφαμε ακριβώς πιο πάνω ότι «Όλα τα υφιστάμενα μέχρι σήμερα stop loss για τις εναπομένουσες δύο sort θέσεις μας παύουν να ισχύουν μέχρι νεωτέρας.» καθόσον ήταν κρίμα να χάσουμε τις θέσεις μια και περιμέναμε είτε από εκείνα τα επίπεδα είτε από λίγο ψηλότερα, νεότερη σίγουρη υποχώρηση.

Το δεύτερο βελάκι που περιμέναμε (όχι μακριά σε χρόνο από το πρώτο), ήταν ένα επιπρόσθετο στοιχείο που μας ανάγκασε να μιλήσουμε για πιθανή ανοδική αντίδραση από ώρα σε ώρα στο σχόλιο της Κυριακής.

Στατιστικά η φάση δίνει ανοδική συνέχεια. Σε αυτό σύμμαχοι είναι ο rsi που παρακολουθούμε ο οποίος αντέδρασε στη γραμμή του 50 (να δούμε τι θα κάνει και με τη γραμμή 55). Επίσης καλός ανοδικός σύμμαχος και η εμφάνιση μπλε κεριού στο πολύ σημαντικό διάγραμμα μας.  Αρνητικός παράγων ο ΚΜΟ 45 περιόδων ακριβώς από πάνω μας στο 2173 και βέβαια ο Macd ο οποίος είναι κάτω από το μηδέν.

gd140709a

gd140709c

Εμείς αν βγάζαμε κάποια θέση αύριο, θα τη βγάζαμε Long με τα stops όπως τα περιγράψαμε ανωτέρω. Όμως μια και σήμερα κλείσαμε και ήμαστε flat θα κάνουμε ένα διάλλειμα όπως είναι και το σωστό και θα περιμένουμε για νεότερες εξελίξεις.

Αξίζει να θυμηθούμε και την οριζόντια συσσώρευση εντός της πράσινης έλλειψης και το τοπικό υψηλό εντός αυτής 2184, για το οποίο μιλάγαμε στο σχόλιο της Κυριακής. Ανοδική υπέρβαση θα προσδώσει επιπλέον τόνο και ανοδική κινητικότητα.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.