Saturday
08/08/2009
21:30 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Σε συνέχεια του σχολίου της περασμένης Κυριακής, το επίπεδο 23,6% παρέμεινε άθικτο μεν αλλά με την αβεβαιότητα και πάλι στο προσκήνιο καθώς δεν είδαμε το ολόλευκο κερί άνωθεν όπως ζητούσαμε. Η εβδομάδα που πέρασε μας άφησε με ένα Shooting Star candle / Gravestone Doji Bearish Formation. Είναι μάλιστα περισσότερο Bearish από ένα Shooting Star. Παρόλα αυτά ακόμα και αυτό χρειάζεται επιβεβαίωση από το κερί της επόμενης εβδομάδας. Βαρύνουσα σημασία για το εβδομαδιαίο γράφημα έχουν τα δυο τελευταία κεριά τα οποία είναι και τα δύο Bearish (Hanging Man &  Gravestone Doji) καθώς επίσης και με σκιές αντιθέτου φοράς. Οι σκιές αντιθέτου φοράς δείχνουν πλήρη ισορροπία αγοραστών – πωλητών  και λογικά η κίνηση που θα προκύψει θα σηματοδοτήσει σε μεγάλο βαθμό το επόμενο διάστημα είτε θετικά είτε αρνητικά.

gdw0708091

Μπορεί η εξέταση του εβδομαδιαίου γραφήματος να έχει Bearish προδιάθεση και να χρήζει αναμονής (που σημαίνει βλέποντας και κάνοντας), όμως η θέση των τιμών πάνω στο daily γράφημα όπου όλα τα παραπάνω εξελίσσονται μας λέει ότι τα ανωτέρω διαδραματιζόμενα είναι απολύτως φυσιολογικά, καθόσον γνωρίζουμε την σοβαρότητα της αντίστασης της R-2. Εάν ο ΓΔ έχει σκοπό να περάσει ανοδικά την R-2, τότε η παρούσα συσσώρευση των τιμών κάτω από τη γραμμή αυτή είναι ένα θετικό στοιχείο και θα προσμετρήσει θετικά σε περίπτωση που δούμε κάτι τέτοιο για τις επόμενες κινήσεις μας προκειμένου να αυξήσουμε τις long θέσεις μας. Από την άλλη, εξετάζοντας μεμονωμένα το κερί της Παρασκευής είναι on-neck-line candle που προδιαθέτει για πτωτική συνέχεια. Παράλληλα όμως το ίδιο κερί παρουσίασε αποτελεσματικό (για την ώρα) κράτημα της τιμής λίγο πριν από το 2346-2345 που και εμείς είχαμε θέσει ως stop loss, αφήνοντας ψηλότερα αυτών των τιμών κάτω σκιά. Η επανείσοδος στο κανάλι Κ01- Κ02 προσμετράτε στα αρνητικά στοιχεία. Στην κυριολεξία δηλαδή κορόνα γράμματα η επόμενη κίνηση.

gd070809a

Ας μεταφερθούμε τώρα στο intraday γράφημα. Εδώ σε όλους τους χρόνους, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι τιμές παρουσιάζουν μια κόπωση. Προκειμένου να δούμε φως στο τούνελ, ο ΓΔ έχει να αντιπαρέλθει το σκόπελο του πλαισίου που φαίνεται στο διάγραμμα καθώς και την κατερχόμενη γραμμή τάσης (πράσινη).
Παραμένουμε στις θέσεις μας (2 long). Το stop loss επίσης παραμένει 2345, πλην της περίπτωση να δούμε νωρίτερα διπλή διάσπαση του 2353 οπότε και θα κλείσουμε εκεί (2353). Σε περίπτωση διπλής ανοδικής διάσπασης του υψηλού στο 2444 θα ενισχύσουμε κατά δύο ακόμα long συμβόλαια τη θέση μας.

gdintra070809

Η γενικότερη πορεία του ΧΑΑ κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεαστεί και από την πορεία του Dax. Φυσικά ο Dax δεν θα κινηθεί μόνος του και ανάλογη θα είναι και η πορεία των Αμερικάνικων αγορών. Σχετική αναφορά για τον δείκτη Dax υπάρχει στα αντίστοιχα links του site.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.