Sunday
06/09/2009
19:01 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Η απουσία μας την Πέμπτη οφείλεται στο κλείσιμο των 4 θέσεων από τις πέντε που είχαμε ανοιχτές και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλή μια μικρή αποχή.
Επανερχόμαστε όμως σύντομα για να ξεκινήσουμε από το εβδομαδιαίο γράφημα.

gd060909-w

Μια πικρή γεύση μας άφησε το εβδομαδιαίο. Οι λόγοι:
1.  –   Και πάλι δεν είδαμε ένα «καθώς πρέπει» λευκό κερί πάνω από το επίπεδο 23,6%.
2.  –  Άρχισε να διαμορφώνεται μία ανοδική σφήνα που πρέπει να προσεχθεί σε κάθε περίπτωση.
3.  –   Είδαμε μαύρο κερί.

Υπάρχει όμως και το παρήγορο:
1.  –   Είχαμε κράτημα με κάτω σκιά στο ύψος του μαύρου κεριού τρεις εβδομάδες πριν.
2.  –   Το κλείσιμο ήταν πάνω από το μισό του λευκού δυο εβδομάδες πριν.
3.  –   Το κλείσιμο δεν ήταν κάτω από την R-2. (Μάλιστα στο ημερήσιο γράφημα την αντίστοιχη R-2 δεν την πέρασε καν, κάνοντας χαμηλό ακριβώς πάνω σε αυτή τη γραμμή).

Κατόπιν αυτών αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το επόμενο κερί καθόσον μετά από έξι εβδομάδες πάνω από το 23,6% περιμένουμε να δούμε τι από τα παραπάνω δύο θα επικρατήσει. Η πικρή γεύση ή το παρήγορο;

Μεταφερόμενοι στο ημερήσιο, η ανοδικότητα του γραφήματος καλά κρατεί εδώ και 3-4 μήνες.(μπλε κεράκια).

gd060909-1

Η ανοδική σφήνα φαίνεται καλά και εδώ,

gd060909-2

όμως καλύτερα φαίνεται πως ο ΓΔ κινείται εντός ανοδικού καναλιού του οποίου η κάτω πλευρά είναι και η ανοδική trend line στήριξης του δείκτη στη πιο πρόσφατη άνοδο. Τη γραμμή αυτή τηρεί με σεβασμό και στα κλεισίματα και στα low πλην μιας περίπτωσης, την Πέμπτη,  όπου μόνο το low σημειώθηκε ελαφρά χαμηλότερα. Παρά τη πτώση των τελευταίων 5 συνεδριάσεων της παρελθούσης εβδομάδας ο ΓΔ δεν έκλεισε ποτέ κάτω από το 61,8% του τελευταίου ανοδικού σκέλους από τις 19/8 και στηρίχθηκε με μεγάλη σκιά στο ανοδικό gap που άφησε αμέσως μετά, ένδειξη ότι ο ΓΔ δεν θέλει (τουλάχιστον άμεσα) να παραβιάσει πτωτικά τις μαζεμένες αυτές στηρίξεις. Από την άλλη ο ΓΔ παραβίασε πτωτικά την πρώτη στήριξη που ήταν η γραμμή που ενώνει τις κορυφές των αρχών Ιουνίου και Αυγούστου και τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις η γραμμή αυτή έχει λειτουργήσει ως αντίσταση. Πέρασμα ανοδικά πάνω από αυτή τη γραμμή θα δώσει σήμα για μια προσπάθεια του ΓΔ να ξαναβρεθεί τουλάχιστον μέχρι το gap της 31/8. Κάτω από αυτό το σκεπτικό περιμένουμε τις τιμές κατά την επόμενη συνεδρίαση (Δευτέρα) να κινηθούν μεταξύ της κάτω γραμμής του ανοδικού καναλιού και του κλεισίματος της 2/9.

Πάμε και στο intraday διάγραμμα.

gdintra060909

Ταλαντωτικά δεν μας ενθουσιάζει για αξιόλογες ανοδικές καταστάσεις. Μάλιστα θα λέγαμε ότι συνέχιση της υποχώρησης είναι μάλλον πιθανότερη, σε μερική αντιδιαστολή από όσα είδαμε στο ημερήσιο. Κάτι άλλο που παρατηρήσαμε διαγραμματικά είναι ένα διευρυνόμενο  και κατερχόμενο τρίγωνο. Μόλις το εντοπίσαμε λέμε, δεν βάζουμε επάνω και τους όγκους να δούμε τι γίνεται; Και παρατηρήσαμε ότι οι όγκοι στα χαμηλά της Πέμπτης ήταν ιδιαίτερα αυξημένοι. Κάτι δεν μας πήγαινε καλά. Εβδομαδιαίο και ημερήσιο δεν είναι και τόσο κακά. Το intraday λέει πιθανώς κάτω. Όγκοι την Πέμπτη και επάνω την Παρασκευή. Ψάξαμε τη βιβλιογραφία μήπως και δούμε κάτι σχετικό που να μας βοηθήσει. Το μόνο που έδινε μια μέση λύση σε όλα αυτά ήταν η πιθανότητα δημιουργίας τριγώνου όπως το έχουμε σχεδιάσει με το πράσινο αχνό χρώμα.

Παραμένουμε sort με το ένα συμβόλαιο που μας έχει περισσέψει και θα αναμένουμε λιγάκι έχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω. Επαναλαμβάνουμε ότι κάτι άμεσο και σοβαρό δεν περιμένουμε για τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Οπότε και το ένα sort χωρίς stop loss δεν μας φοβίζει από τη στιγμή που τα προηγούμενα τέσσερα κλείσανε με καλό κέρδος.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.