Tuesday
06/10/2009
01:31 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Ο ΓΔ «άκουσε» στην εκτίμηση αντίδρασης που είχαμε κάνει χθες στηριζόμενοι στην υπόθεση κρατήματος της τιμής στο 61,8% του πρόσφατου ανοδικού σκέλους. Οχι όμως για πολύ καθώς στο τέλος έκλεισε από κάτω. Αντίθετα DAX, SP500, DJI το σεβάστηκαν περισσότερο και από το αντίστοιχο σημείο έδωσαν με το κλείσιμο της Δευτέρας το βράδυ μια θετική ημέρα.

gd051009-1

Με το ακαριαίο ανοδικό ξεκίνημα και την άμεση πτώση, το υπερπουλημένο των βραχυπρόθεσμων ταλαντωτών δεν πρόλαβε να εκτονωθεί και έτσι για αύριο, σε σχέση με το θέμα αυτό, έχουμε μια από τα ίδια που σημαίνει ότι μια ακόμα αντίδραση είναι και πάλι πιθανή. Ναι μεν ο ΓΔ μας τα χάλασε όσο αφορά το κλείσιμο κάτω από το 61,8 % (αρνητικό στοιχείο), από την άλλη όμως έχει αναλώσει αρκετό χρόνο (γενικά καλό στοιχείο) κοντά στο 2575 για το οποίο έχουμε μιλήσει, ότι αν σπάσει και αυτό τα πράγματα γίνονται άσχημα. Το αν η ανάλωση χρόνου αποδειχθεί θετικό σημάδι προκειμένου να δούμε μια καλύτερη αντίδραση ή το γυροφέρνει για να το σπάσει θα το δούμε σύντομα. Βέβαια δεν αποκλείονται να συμβούν και τα δύο.
Όσον αφορά τις θέσεις μας, τελικά σήμερα ο ΓΔ κινήθηκε μεταξύ των σημαντικών επιπέδων όπως τα είχαμε ορίσει, τα 2650 και 2575. Οτι ζητάγαμε λοιπόν έγινε σχεδόν ακριβώς και έτσι βγάλαμε τρία sort στα σημεία που δείχνουμε με τα χεράκια. Ο λόγος που τα βγάλαμε εκεί είναι προφανής για αυτό κάνουμε και zoom-in την εικόνα. Τα ακριβή νούμερα έχουν ως εξής: 2629, 2626, 2620.  Αν αύριο πέσουμε κάτω από το 2575, θυμίζουμε ότι θα βγάλουμε ακόμα δυο sort.

gdintra051009-1
Το ότι ζητάγαμε να βγάλουμε τόσα πολλά συμβόλαια δεν είναι τυχαίο. Κα ήδη έχουμε τρία. Με θετική ακόμα τη μεγαλύτερη εικόνα στο ημερήσιο γράφημα το sort μπορεί να αποδειχθεί εσφαλμένη κίνηση καθόσον το ρίσκο του να κυνηγήσεις μια κορυφή που δεν έχει ακόμα πιστοποιηθεί είναι μεγάλο. Και πρέπει το ρίσκο να αντισταθμιστεί είτε με άμεσα αποτελέσματα ομόροπα της πρόβλεψης πάνω στην οποία έχουμε επενδύσει, δηλαδή το κάτω, είτε το stop loss θε πρέπει να είναι άμεσο ώστε να σμικρυνθεί  κατά πολύ το ρίσκο της ανοιχτής θέσης, αν κάτι πάει στραβά.

gd051009-2

Γιατί τα λέμε αυτά; Το ίδιο το προηγούμενο διάγραμμα που κάναμε zoo-in το ανοίγουμε τώρα και εμείς πιστεύουμε ότι την πράσινη γραμμή την έχουμε τραβήξει σωστά, και επομένως βασιζόμαστε πάνω σε αυτή. Πέρασμα της τιμής ξανά μέσα στη πράσινη δεν θα το βλέπαμε με καλό μάτι, πολύ δε περισσότερο πέρασμα πάνω από το 2600. Άρα εμείς δεν θα χαριστούμε τα κέρδη μας και στο 2602 θα είναι το απόλυτο stop loss για όλες τις ανοιχτές μέχρι τότε θέσεις πλην μιας που θα κρατήσουμε.

gdintra051009-2

Τέλος να πούμε ότι rsi, cci στο ημερήσιο γράφημα είναι σε σημεία τέτοια που κάνουν το ζήτημα μιας αντίδρασης ένα πολύ πιθανό σενάριο. Ες αύριο τα σπουδαία.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.