Friday
02/10/2009
01:02 GMT+2
Ημερήσια Σχόλια ΓΔ
0

Ενδιαφέρον αρχίζει και παρουσιάζει η κατάσταση.

gdw011009

Ας ξεκινήσουμε από το weekly candle όπως έχει μέχρι τώρα, μια ημέρα πριν το κλείσιμο εβδομάδας. Είναι ακόμα λευκό και με το χαμηλό του στο 2593,40. Άρα για να μας προκύψει μαύρο weekly κερί πρέπει αύριο να έχουμε κλείσιμο κάτω από  αυτό. Είναι το 4ο στη σειρά λευκό και το σώμα του είναι προς στιγμήν, μάλλον το μικρότερο από τα 4, και μέχρι ώρας πάλι, έχει και κάπως μεγαλούτσικη άνω σκιά. Λίγο πρόβλημα όλα αυτά και να δούμε αύριο τα τελικά αποτελέσματα.

gd011009

Πάμε στο ημερήσιο. Εδώ η σημερινή κάτω σκιά είναι αληθινή και όχι παραπλανητική όπως η χθεσινή (που οφείλετο στο μεσοσταθμικό τελικό κλείσιμο). Η πιο κάτω πράσινη γραμμή μας από τις δυο, δεν παραβιάστηκε ενώ το τελικό κλείσιμο ημέρας ήταν πάνω και από την πρώτη (την επάνω). Κάτι που μας δείχνει ότι οι γραμμές αυτές είναι καλές και έχουν αξία εκεί που είναι τραβηγμένες. Επίσης προσέξτε ότι το 2593 (το νούμερο που είχαμε ως χθες σαν stop loss) είναι το 61,8% του τελευταίου ανοδικού σκέλους στο ημερήσιο γράφημα, κάτι που κάνει το χαμηλό της 28/9 να έχει μεγάλη σημασία και αξία.

Ας δούμε και το Intraday γράφημα (2 γραφήματα intra για να έχουμε καλύτερη εικόνα του τι γίνεται).

Το μισό του λευκού κεριού 28/9 (2630) παραβιάστηκε σήμερα ενδοσυνεδριακά και μάλιστα 2 φορές. Αν το είχαμε βάλει σαν σημάδι ότι με τη διπλή διάσπαση να βγούμε για παράδειγμα sort, τελικά το κλείσιμο της ημέρας θα μας έβρισκε χαμένους. Δεν μπορούσαμε να βρούμε εύκολα το λόγο γιατί το έκανε και συνεχίσαμε να μελετάμε. Τελικά βρήκαμε κάτι. Ότι από εκεί περνάει μια ανοδική trend line που ενώνει τα χαμηλά από τις 14/9. Επίσης μετά τη καταγραφή των πρόσφατων υψηλών είχαμε ένα πτωτικό σχηματισμό σαν running κατά τη φορά της επερχόμενης τάσης (βραχυπρόθεσμης προς το παρόν αφού κοιτάμε το intra)  του οποίου η άνω και κάτω πλευρά ενώνονται προεκτεινόμενες σε ένα χρονικό σημείο  από όπου σήμερα ξεκίνησε η τελευταία αντίδραση. Λόγω ότι οι πλευρές αυτές μπορεί και να μην είναι απόλυτα σωστά τοποθετημένες δεν θα το λάβουμε πολύ υπόψη αλλά είναι κάτι και αυτό. Επίσης αυτό που είδαμε είναι ότι η πτώση σήμερα σταμάτησε ακριβώς στο 161,8 % του τελευταίου ανοδικού σκέλους. Κατόπιν η αντίδραση έφτασε ανοδικά πάλι μέχρι το 161,8% του τελευταίου πτωτικού σκέλους και περίπου στο μέσον ( !!! )  της έντονης δραστηριότητας των δύο τελευταίων ημερών (κόκκινο κουτί). Εκεί σε αυτό το κουτί έγινε σήμερα και χθες μια μάχη πωλητών – αγοραστών χωρίς ακόμα να υπάρχει νικητής.  Από το μέσον και εκατέρωθεν ανάλογα  θα αρχίσει να κλείνει η πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου. Στα χαμηλά σήμερα είδαμε μια συσσώρευση ικανοποιητική χωρίς ωστόσο να υπάρχει και ο απαραίτητος όγκος που θα έκανε τη συσσώρευση να μας προϊδεάσει προς το θετικότερο. Πάντως είναι καλό που έγινε όσο αφορά τις ελπίδες των bull.

gdintra011009-1

gdintra011009-2

Μετά από το σκεπτικό μας, όπως το εκθέσαμε, φαίνεται πόσο σημαντικό είναι το σημερινό χαμηλό. Επίσης μέσα από το ίδιο σκεπτικό γίνεται αντιληπτό ότι  αν το μέσον της μάχης χαθεί και συνάμα χαθεί και το σημερινό χαμηλό, τότε εμείς δεν έχουμε λόγο παραμονής στο Long συμβόλαιο για παραπάνω χρόνο. Άρα θα βάλουμε το stop loss λίγο παρακάτω στο 2615.

Για να πάμε επάνω θα πρέπει να ξεπεραστούν τα εμπόδια των 2663 και 2678 ακολούθως.

Κάτω από το  2615 αν πάει θα κλείσουμε μόνο τη θέση μας και δεν έχουμε στο μυαλό μας ακόμα σκέψη για άνοιγμα sort θέσης πριν να δούμε και άλλα στοιχεία, γιατί το ημερήσιο γράφημα είναι ακόμα θετικό.

Περισσότερα το Σ/Κ. Καλή σας ημέρα και καλό μήνα. !!!!!!!!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.