Sunday
15/11/2009
17:02 GMT+2
Εβδομαδιαία σχόλια ΓΔ
0

Είχαμε προγραμματίσει να ανεβάσουμε το σχόλιο της Πέμπτης, το πρωί της Παρασκευής, όπως το κάνουμε αρκετές φορές λόγω της κούρασης της προηγούμενης ημέρας. Μια ξαφνική όμως και επώδυνη ίωση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Παρασκευής μας έβγαλε νοκαουτ.

Παρόλη την απουσία μας ίσως το έκτακτο σχόλιο της Πέμπτης το μεσημέρι να αποδειχθεί καταλυτικό, ίσως και όχι (από την άποψη να είναι εσφαλμένη κίνηση). Όπως και να έχει, στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής ο ΓΔ μας έδωσε τιμές κάτω από 2590 και έτσι κλείσαμε τη θέση μας στο 2589.

Οι πρώτοι λόγοι για τους οποίους είχαμε κάποιες αναστολές για περαιτέρω πτωτική συνέχεια αναφέρθηκαν στο σχόλιο της Τρίτης 10/11,  όπου και αναγκαστήκαμε να βάλουμε stop loss. Οι επόμενες συνεδριάσεις επισφράγισαν κατά κάποιο τρόπο τις ανησυχίες μας με τον ΓΔ να αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει πτωτικά την περιοχή στήριξης 2580 – 2575. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν κάτι τέτοιο είναι τυχαίο ή τελικά θα δούμε πτωτική εγκατάλειψη της περιοχής αυτής ίσως και με gap-down τις επόμενες ημέρες. Όμως μετά από τόσο καιρό με τη θέση αυτή ανοιχτή, πήραμε την απόφαση να την κλείσουμε και να παραμείνουμε εκτός μέχρι να δούμε νεότερα στοιχεία να έρχονται στο προσκήνιο. Με το κλείσιμο αυτό επιβεβαιώνεται και η στατιστική που λέει ότι μια θέση sort σε υψηλό γενικά σημείο και με καλό margin (πολύ απαραίτητη συνθήκη), αν και στην αρχή μπορεί να καταγράψει απώλειες, οι περισσότερες πιθανότητες είναι με το μέρος της θέσης ώστε ή να μειωθούν αρκετά οι αρχικές απώλειες ή να βγει και ένα μικρό κέρδος.

Διάσπαση των 2575 μονάδων είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει τον ΓΔ προς την επόμενη περιοχή δυνατής στήριξης 2450 μονάδων όπου ευρίσκεται και ο ΚΜΟ 200 ημερών αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται άμεσα πιθανό. Προσοχή θα πρέπει να δειχθεί στη διάσπαση των 2580-2575 μονάδων και κατόπιν να μη δούμε πτωτική συνέχεια για αυτό θα πρέπει μια τέτοια κίνηση να φιλτραριστεί αναμένοντας για μία τουλάχιστον συνεδρίαση. Επίσης να πούμε ότι η κίνηση από τα ψηλά 9/11 δεν μοιάζει προωθητική.

Είναι αντιληπτό ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Το χαμηλό της Παρασκευής μαζί με τα 2575 -2580 αν δεν αντέξουν (με εξαίρεση το φίλτρο μιας ημέρας που είπαμε) θα αποτελούν στο μέλλον μια πολύ ισχυρή αντίσταση σε κάθε ανοδική προσπάθεια, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα αποτελούν ισχυρότατη και πολλαπλώς επιβεβαιωμένη στήριξη.

Σε περίπτωση που τη Δευτέρα το κλίμα είναι καλό περίπου για το μισό της ημέρας, τότε οι πολύ βραχυπρόθεσμοι traders θα μπορούσαν να επιχειρήσουν long θέσεις με αυστηρό stop loss ή το όποιο χαμηλό της συνεδρίασης έχει παρουσιαστεί ή το χαμηλό της Παρασκευής. Κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να το φανταστούμε αν ο ΓΔ περάσει ανοδικά από τις 2621- 2626 μονάδες με διπλή προσπάθεια.

Εμείς δεν σκεφτόμαστε να πράξουμε κάτι και θα μείνουμε έξω από κάθε είδους υποστήριξη για την οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη κίνηση. Άλλωστε αυτό  συμφωνεί και με την παρατήρηση που έχουμε κάνει δύο φορές μέχρι τώρα για το εβδομαδιαίο διάγραμμα στα σχόλια της Κυριακής 8/11 και της Τρίτης 10/11/2009

gd-131109-1-W

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.