ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Απόβαση Κινέζων στην ελληνική αγορά ακινήτων
Friday
02/11/2018
02:03 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

Σχόλιο G-M-R:    Οικονομικοί μετανάστες !;!;!;

Η εσωτερική υποτίμηση που εφαρμόζουν οι προδότες κυβερνώντες, ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ από τα “το καθένα για την πάρτη του” αντιμνημονιακά κόμματα, δώρο για προσέλκυση ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.


 

 

G-M-R, 1 Νοε. 2018

 

 

 

Κινέζοι, Ρώσοι και Τούρκοι έχουν κάνει απόβαση στην ελληνική αγορά ακινήτων. Κυνηγώντας τη Χρυσή Βίζα, αγοράζουν ακίνητα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια (Γλυφάδα, Βούλα, Παλαιό Φάληρο). Στα χέρια τους περνούν από διαμερίσματα μέχρι και ολόκληρες πολυκατοικίες. Τα συνολικά κεφάλαια τα οποία έχουν εισρεύσει στη χώρα μας από το 2013 που ξεκίνησε το πρόγραμμα μέχρι σήμερα υπερβαίνουν το 1 δις ευρώ. Στην Κύπρο το αντίστοιχο πρόγραμμα έχει οδηγήσει σε εισροή ξένων κεφαλαίων που υπερβαίνουν τα 4,5 δις ευρώ καθώς το δέλεαρ είναι μεγαλύτερο. Με 2 εκατ. ευρώ, ο επενδυτής αγοράζει Κυπριακή ιθαγένεια . Στην Ελλάδα με αγορά ακινήτου άνω των 250.000 ευρώ, δίνεται άδεια διαμονής και υπό προϋποθέσεις πρόσβασης διαμονής και στις 26 χώρες της Ζώνης Σέγκεν.

Το κύμα της Golden Visa μεγαλώνει καθώς το χρηματικό όριο για την αγορά ακινήτου στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Επίσης ο φόρος μεταβίβασης είναι χαμηλός 3% αν ο πωλητής είναι ιδιώτης ενώ ο νέος κάτοχος του ακινήτου δεν υποχρεώνεται να μείνει στη χώρα για κάποιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Κίνα με 1.700 άδειες διαμονής βρίσκεται στην πρώτη θέση, η Ρωσία με 450 στη δεύτερη, η Τουρκία με 356 στην τρίτη και ακολουθούν Λίβανος (121), Αίγυπτος (114), Ιράκ (88), Ουκρανία (83), Συρία (69), Ιορδανία (67), Ιράν (67) και άλλες χώρες ( 289). Παράγοντες της αγοράς ακινήτων επισημαίνουν πως η μέση δαπάνη για προγράμματα Golden Visa κυμαίνεται στη ζώνη των 550.000-600.000 ευρώ, βάζοντας στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται πολυτελή ακίνητα. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι εντός του 2018 έλαβαν άδειες παραμονής 911 πολίτες που προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε ενώ εκκρεμούν και οι φάκελοι που υποβλήθηκαν το καλοκαίρι. Άδειες παραμονής έχουν χορηγηθεί και στα μέλη των οικογενειών των επενδυτών, με το συνολικό αριθμό των αδειών που δόθηκαν να ανέρχεται σε 8.899.

Το ενδιαφέρον των Κινέζων για απόκτηση golden visa έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδες εταιρείες κινέζικων συμφερόντων με αποκλειστικό σκοπό την αγορά ακινήτων. Οι εταιρείες αυτές σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία αναλαμβάνουν για λογαριασμό των Κινέζων πελατών τους να τρέξουν όλες τις διαδικασίες από την εύρεση της κατοικίας μέχρι τα συμβόλαια, τη διαχείριση και την αξιοποίηση της. Οι ξένοι που αγοράζουν κατοικίες στην χώρα μας για να αποκτήσουν τη χρυσή βίζα συνήθως τις ενοικιάζουν δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε στελέχη εταιριών και πρεσβειών

To πρόγραμμα Golden Visa ξεκίνησε δειλά δειλά το 2013 με πενιχρά αποτελέσματα. Αγοράστηκαν μόλις 21 ακίνητα και εκδόθηκαν ισάριθμες άδειες διαμονής με το ποσό των επενδύσεων να φτάνει μόλις τα 68,73 εκατ. ευρώ. Το 2014 εκδόθηκαν 423 άδειες, 505 το 2015, 583 το 2016 και 961 το 2017 ενώ φέτος μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν εκδοθεί 911 άδειες διαμονής. Αν προστεθούν όμως και τα μέλη των οικογενειών των αγοραστών τα οποία επίσης αποκτούν άδειες διαμονής, τότε ο συνολικός αριθμός αυξάνεται σε 8.899 εκ των οποίων 4.552 αφορούν Κινέζους.

Πηγή: newsbeast.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.