ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Η Οικονομική και η Πολιτική Συνιστώσα της Κρίσης: Η Κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα
Sunday
21/10/2012
02:00 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Θεοφάνης Μαλκίδης
0

Ομιλία του διδάκτορα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Θεοφάνη Μαλκίδη με θέμα «Οικονομική και Πολιτική Συνιστώσα της Κρίσης: η Κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα», που έγινε στις 20.10.12 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Ξάνθη, στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε το σωματείο “Ενωμένη Ρωμιοσύνη” με θέμα «Πτυχές και αιτίες της σύγχρονης κρίσης. Προτάσεις εξόδου από αυτήν»

 

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της ομιλίας κάτω από το video.

 

 

1. Εισαγωγή

Τον Οκτώβριο του 2012 συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τότε που κατηγορούσαν τον ελληνικό λαό στο προσκήνιο ως «κοπρίτες», «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους», τη χώρα και την οικονομία ως «Τιτανικό», και έδιναν ψευδή στοιχεία για το «χρέος», ενώ στο παρασκήνιο συζητούσαν μυστικά με το ∆ιεθνές Νομισματικό Ταμείο (∆ΝΤ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Αφού έριξαν τον ελληνικό λαό στο «ασφαλές» καταφύγιο του ∆ΝΤ είπαν ότι αν δεν υπογραφεί το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο κ.ο.κ μνημόνιο, οι εφαρμοστικοί, τα μεσοπρόθεσμα και τα άλλα νομοθετήματα που κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία, δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, πετρέλαιο, φάρμακα και τρόφιμα. Τους νόμους που μας υποδούλωσαν, ούτε καν τους διάβασαν, κατά δήλωσή τους. Είπαν ότι θα βγούμε από τις αγορές το 2012, από όπου δεν μπορούσαμε να δανειστούμε γιατί μας είπαν ότι η κρίση είναι δανεισμού και όχι χρέους. Και τα επιτόκια αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο. Μας ανέφεραν ότι αν ακολουθήσουμε τις «συνταγές», θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, θα γίνουμε «∆ανία του Νότου» η οικονομία θα σωθεί και δεν θα έχει πρόβλημα και κάθε μήνα είχαμε και έχουμε και θα έχουμε νέο εκβιασμό για τη δόση από το εξωτερικό και από το εσωτερικό, συν το γεγονός ότι γίναμε «Μπαγκλαντές του Βορρά»

Κυβερνήσεις ενάντια σε δημοκρατική και συνταγματική νομιμοποίηση, παρότι ανέλαβαν να κάνουν εκλογές, παρότι θα ήταν υπηρεσιακές, έφεραν τα νέα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, με το ξένο δίκαιο υποθηκεύοντας τις επόμενες γενιές.

Πανηγύρισαν για το «κούρεμα», τα ιδιωτικά χρέη έγιναν κρατικά ακόμη και εκείνα στην ΕΚΤ, που ανταλλάχτηκαν ήδη με νέα ομόλογα ίσης αξίας και το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και θα φτάσει σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, οι οποίες όπως ξέρουμε όλοι μας έχουν διαψευσθεί ΟΛΕΣ, το 2020-21 στα επίπεδα του 2009!

Ο ελληνικός λαός δανείζεται για να σωθούν οι τράπεζες οι οποίες «δε θα καταρρεύσουν έστω και εάν οι θέσεις κάποιων καταρρεύσουν…» 1.

Κατά δήλωσή τους έχουν δώσει δισεκατομμύρια ευρώ για «επανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών, που συνδυάζεται με τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας 2, των αξιών γης, του φυσικού πλούτου και των ενεργειακών πηγών, των μισθών και συντάξεων, και όλων αυτά χωρίς μείωση του χρέους. Παράλληλα σημειώνεται κατάρρευση της υγείας και της παιδείας, της πρόνοιας και της περίθαλψης, κλείσιμο δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, με οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα που μόνο σε πολεμικές περιόδους έχουν εμφανιστεί.

Συνεχίστε την ανάγνωση πατώντας στο link εδώ.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.