ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

“Από που βγήκαν όλοι αυτοί;” – Ευθύνη έχει και η μικροαστική θάλασσα
Saturday
19/09/2020
11:53 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος
0

Σχόλιο GMR: Υπενθυμίζουμε το σχόλιο της ανάρτησης:

https://greek-market-research.com/article/se-pilina-podia-stirizetai-o-neos-dikommatismos/

Επίσης, υπενθυμίζουμε πως η ποικιλότροπη απαξίωση α) της υποχρέωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων (ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ) όταν καταπατούνται και β) της κάθε ανιδιοτελούς και αυτοθυσιακής επιστημονικής και αγωνιστικής προσπάθειες για “να αλλάξουμε τον κόσμο”, είναι τα θέματα σύνδεσης των επιστημόνων και διανοουμένων ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ για την πάλη έναντι της κυριαρχίας, του Άδικου και των Σφετεριστών λαϊκής κυριαρχίας.

Περί αυτής της ΣΥΝΔΕΣΗΣ η εδώ επιστολή μας προς τον κο Γεώργιο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ και τους “84”.

._

 

 

 

Λουκάς Αξελός, 17 Σεπτεμβρίου 2020

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Όταν το 1973, νεαρός ων, έγραφα την μελέτη “Γ. Σκληρός. Σταθμοί και όρια στη διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης στην Ελλάδα”, είχα σταθεί σκεφτικός στο παρακάτω απόσπασμα, το οποίο είχα θεωρήσει ελιτίστικο, υπερβολικό και ίσως και άδικο για τη μικροαστική θάλασσα. Ας δούμε λοιπόν τι έλεγε ο Γ. Σκληρός πριν έναν αιώνα:

«Καλά, λαέ, όλα αυτά που λες είναι άγια, αλλά πως συμβαίνει ώστε όλοι οι βουλευταί, που εσύ ο ίδιος τους εκλέγεις, και που βέβαια δεν είναι τα χειρότερα στοιχεία της κοινωνίας, να είναι συμφεροντολόγοι, ατομικισταί, αριβίστες, ρουσφετολόγοι, ελαστικοί στις ιδέες και τα καθήκοντά τους, μικρολόγοι, μικροφιλότιμοι, επιπόλαιοι και ανίκανοι για δημιουργική εργασία; Από που βγήκαν αυτοί; Πέσανε από τον ουρανό ή είναι σαρξ εκ της σαρκός και οστούν εκ των οστών σου;

»Και αφού λοιπόν είναι γνήσια τέκνα σου και οι καλύτεροι αντιπρόσωποι του πολιτισμού σου και των φυλετικών ιδιοτήτων σου, τότε τι φωνάζεις εναντίον τους και δεν φωνάζεις εναντίον του εαυτού σου; Δεν κατάλαβες ακόμα πως όλα τα ελαττώματα αυτά, που αποδίδεις στους πολιτικούς σου, τα ’χεις κι εσύ ο ίδιος σε μικρότερο βαθμό;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

 

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.