ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο Νίκος Λυγερός για την Μακεδονία και το νέο Συλλαλητήριο.
Friday
07/09/2018
00:43 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Κείμενα Γνώμης Νίκ. Λυγερός ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

ΣΧΟΛΙΟ G-M-R:  Διαβάζουμε το άρθρο του κου Νίκου Λυγερού, ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του στο ίντερνετ διαθέτει υψηλότατο IQ.

Διαβάζουμε και τα σχόλια κάτω από το άρθρο.

Νομίζουμε, πώς μας χρειάζονται αναλύσεις υψηλού IQ, αλλά μας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η συναισθηματική νοημοσύνη και μάλιστα η  επικοινωνιακή συναισθηματική νοημοσύνη.

Ο αγαπητός ΘΑΝΟΣ-ΚΟΥΚ, είναι από τους bloggers που συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση. Πολύ ενδιαφέρον.

 

 

 

Νίκ. Λυγερός (*)4 Σεπ. 2018

 

 

Νέο Μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του γι’ αυτό θα δώσει το παρόν στο νέο μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της Μακεδονίας. Όλοι τώρα και όχι μόνο οι νέοι Μακεδονομάχοι, κατάλαβαν ότι αυτό το προσύμφωνο είναι απαράδεκτο για την Μακεδονία και όλο τον Ελληνισμό. Και δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε μερικά άτομα να εκμεταλλεύονται την εξουσία για να περάσουν σταλινικές ιδέες στην περιοχή χωρίς να σέβονται τους λαούς και την ιστορία τους. Όλες οι δικαιολογίες του Πρωθυπουργού και του ΥπΕξ ειδικά, ξέρουμε ότι δεν στέκουν και ότι προσπαθούν μάταια να καλύψουν το βάρβαρο ιδεολογικό υπόβαθρο. Και δεν είναι θέμα αριστεράς. Κι ο Καμύ αριστερός ήταν. Αυτό ποτέ δεν τον εμπόδισε να προστατεύσει τους λαούς. Άλλο αριστερά κι άλλο σταλινισμός.

Το όνομα της Μακεδονίας δεν αφορά την αριστερά ή τη δεξιά αλλά τον ίδιο τον Ελληνισμό. Ο σεβασμός προς την ιστορία δεν έχει κόμματα. Γι’ αυτό τον λόγο στη Θεσσαλονίκη είναι οι Έλληνες που θα βρίσκονται στο Συλλαλητήριο και όχι τα κόμματα. Διότι τόσους μήνες τα κόμματα περίμεναν να δουν αν η αντίδραση του ελληνικού λαού θα γινόταν αντίσταση για ν’ ακολουθήσουν. Αυτό έγινε. Η αντίσταση του Έθνους είναι που μας οδηγεί στη Θεσσαλονίκη για να φανεί η αλήθεια που δεν ξεχνά την ιστορία.

Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί αλλά Έλληνες

Όσοι προσπαθούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό με συνθήματα της δεξιάς και της αριστεράς όχι μόνο δεν βοηθούν τον αγώνα για την Μακεδονία αλλά στην ουσία τον υποσκάπτουν με τον δικό τους τρόπο. Για το όνομα της Μακεδονίας πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί είναι το μόνο που μετρά στο εξωτερικό. Διότι εκεί κανείς δεν αναρωτιέται τι θέλουν οι αριστεροί ή οι δεξιοί αλλά τι θέλει ο ελληνικός λαός διότι μόνο αυτός εκπροσωπεί την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν οι Έλληνες που δεν ξεχνούν το παρελθόν, γιατί προστατεύουν το μέλλον.

Τα κόμματα έχουν το νόημά τους εντός Ελλάδας διότι είμαστε σε πλαίσιο δημοκρατίας, αλλά πρέπει να είναι ενωμένα όταν το θέμα είναι εθνικό και αφορά όλο τον Ελληνισμό. Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε να περάσει το προσύμφωνο, αφού είναι μία πράξη βαρβαρότητας, ένα έγκλημα ειρήνης κατά της ιστορίας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το παρελθόν και να δημιουργήσουμε ένα τεχνητό μέλλον που να έχει ως μοναδικό υπόβαθρο την ιδεολογία, ειδικά όταν αυτή δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και συνεχίζει να λέει πράγματα που κάθε φορά που εφαρμόστηκαν σε μια περιοχή του κόσμου, είχαμε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίες.

 

Η Μακεδονία δεν είναι εκλογική αναμέτρηση

Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε να λέει κάθε άσχετος ότι το θέμα της Μακεδονίας είναι εκλογική αναμέτρηση. Είναι θέμα σεβασμού προς την ιστορία και πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα. Αλλιώς θα έπρεπε να λέμε ότι ο Σολτζενίτσιν αντιστάθηκε γράφοντας το αρχιπέλαγος του γκουλάγκ για να πάει για εκλογές. Όλοι όσοι παλεύουν για τη Μακεδονία ασχολούνται με την πατρίδα, την ιστορία και τον Ελληνισμό. Αδιαφορούν παντελώς αν άλλοι δεν μπορούν να βγουν από το κομματικό τους πλαίσιο. Η ιστορία της Ελλάδας δεν γράφεται με κομματικές προσεγγίσεις αλλά με εθνικές. Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι μόνο γεωγραφία αλλά ιστορία και πολιτισμός. Και ο καθένας με τον προσωπικό του αγώνα συμβάλλει στην αντίσταση στη λήθη που θέλει η βαρβαρότητα για να χτυπήσει την Ανθρωπότητα.

Οι εκλογικές αναμετρήσεις πάντα θα υπάρχουν αφού είμαστε στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Έχουμε χρόνια που μας λένε ότι θα πάμε για εκλογές και τι άλλαξε. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτές όταν μιλάμε για την ίδια την ιστορία. Οι εκλογές ας ακολουθήσουν την πορεία τους. Εμάς μας ενδιαφέρει να μην περάσει αυτό το απαράδεκτο προσύμφωνο διότι καταπατά τα δικαιώματα μας και μάλιστα σε πολλά σημεία. Γι’ αυτό θα είμαστε ενωμένοι στη Θεσσαλονίκη.

 

(*) – Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

ΠΗΓΗ: koukfamily.blogspot

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.