ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι συνταξιούχοι κόβουν τα φάρμακα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν
Thursday
08/03/2018
16:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R
0

 

 

 

G-M-R, 8-32018

Η κατάσταση στην Κρήτη χειροτερεύει μέρα με τη μέρα

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τα τελευταία οι συνταξιούχοι της Κρήτης, βλέποντας τις συντάξεις τους συνεχώς να περικόπτονται, τη συμμετοχή τους στην αγορά των φαρμάκων να αυξάνεται και τις τιμές στα αγαθά καθημερινά να παίρνουν την ανηφόρα.

Τα περήφανα γηρατειά της σύγχρονης κοινωνίας, μοιάζουν με τους φτωχούς συγγενείς που αντί να απολαμβάνουν τα δεδουλευμένα σκληρής δουλειάς τόσων χρόνων, καλούνται να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, εξαιτίας της υψηλής φορολογίας, την ίδια ώρα που οι συντάξεις τους μειώνονται μέρα με τη μέρα.

Αρκετοί από αυτούς στερούνται τα βασικά, λόγω των πενιχρών συντάξεων, φτάνοντας στο σημείο να κόβουν ακόμη και τα φάρμακα τους, αφού δε μπορούν να καλύψουν το κόστος τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει, μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου Ανδρέας Κριαράς, για τις περιπτώσεις συνταξιούχων, που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία του σωματείου, ζητώντας οικονομική βοήθεια.

«Η κατάσταση των συνταξιούχων είναι φρικτή. Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο, 80 ετών, να έρχεται στο σωματείο και να ζητάει το ποσό των 10 ευρώ για να μπορέσει να συμπληρώσει και να πάρει τα φάρμακα του, μπορείς να καταλάβεις, τι ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας. Όταν η φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να λαμβάνει, δε συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα φάρμακα, που συνταγογραφούνται, τότε αναγκάζεται να τα πληρώνει εξ ολοκλήρου από την τσέπη του» επισημαίνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κριαρά ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων δε μπορεί να καλύψει τα καθημερινά του έξοδα, με αρκετούς από αυτούς να ζητάνε βοήθεια από τα παιδιά τους, αν μπορούν κι εκείνα να τους ενισχύσουν οικονομικά.

«Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις ηλικιωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν οτιδήποτε και να το πάρουν. Πολλοί δε έχουν φιλότιμο, είναι υπερήφανοι και δε θέλουν να ζητήσουν βοήθεια, γι αυτό και “κόβουν” τα φάρμακα τους με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, αφού δεν έχουν να τα πληρώσουν» τονίζει ο κ. Κριαράς.

Πηγή: newsbeast.gr

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.