ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Στόχος της κυβέρνησης να καταθέσει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στις 15 Οκτωβρίου.
Friday
31/07/2020
14:12 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος coronavirus Επιτροπή Πισσαρίδη Κυρ. Μητσοτάκης Ν.Δ.
0

Σχόλιο GMR: Η Επιτροπή Πισσαρίδη και όλο το σχετικό concept (εκπόνηση μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έπειτα από δέκα(!) χρόνια βαθειάς κρίσης) αναμένουμε να οδηγήσει προς όφελος λαού-πατρίδας, με τον ίδιο τρόπο που ωφελούν λαό-πατρίδα και με τόσα άλλα θέματα που καταπιάνονται, Πρέπες-ΑΟΖ-Ελληνοτουρκικά-….. δεν έχει τέλος. Πίσω από το θεαθήναι μπορείτε να δείτε εδώ αλλά και εδώ.

 

 

Επιτροπή Πισσαρίδη, 31 Ιουλίου 2020

 

 

 

 

Σπριντ της κυβέρνησης για το πακέτο Ανάκαμψης – Μητσοτάκης: Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ – Τη Δευτέρα στη δημόσια διαβούλευση το πόρισμα Πισσαρίδη- Συγκροτείται πενταμελής επιτροπή

 

Δεν χάνουμε ούτε μία μέρα δουλειάς για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, όπου ανακοίνωσε τη συγκρότηση μίας πενταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, που θα αναλάβει τη διαχείριση του πακέτου Ανάκαμψης, ενώ, όπως είπε, τη Δευτέρα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το πόρισμα της «Επιτροπής Πισσαρίδη».

«Ξέρετε πολύ καλά ότι το συνολικό ποσό το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί η χώρα, τα 72 δισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή, που αποτελούν το άθροισμα των νέων πόρων του ταμείου ανάκαμψης και των τακτικών πόρων του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου ουσιαστικά συγκροτούν την μεγαλύτερη σε καιρούς ειρήνης και δημοσιονομικής ομαλότητας χρηματοδότηση που είχε ποτέ η χώρα μας. Κατά συνέπεια συνιστούν και μία μοναδική ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό, την ανασυγκρότηση και τον συνολικό παραγωγικό αναπροσανατολισμό της εθνικής οικονομίας. Όπως είπα και στη Βουλή, η τελική λύση της συμφωνίας είναι απολύτως συμβατή με όσα διεκδικούσαμε. Από το ταμείο ανάκαμψης τα περισσότερα κεφάλαια, 19 δισ. περίπου, θα αντιστοιχούν σε επιχορηγήσεις. Δεκατρία δισεκατομμύρια θα έχουν τη μορφή ευνοϊκών δανείων.

(more…)