ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Ότι ακριβώς συνέβη και στην ΔΕΗ Πτολεμαΐδας με την ρύπανση της ατμόσφαιρας από την εναέρια διασκόρπιση της τέφρας του λιγνίτη. Αλλά στη Ελλάδα το θέμα πνίγεται πιο δεξιο-τεχνικά. Πως; Το έπνιξαν αριστ(ερ)οτεχνικά συνδικαλιστές και κόμματα από ΚΚΕ μέχρι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, που δεν έβλεπαν-δεν άκουγαν.
Και ας έκανε προσφυγές και ας δικαιώθηκε στο δικαστήριο της Comission το Ι.Μ.Δ.Α. της αείμνηστης Κυρίας των Δικαιωμάτων Αλίκης Γιωτοπούλου Μαραγκοπούλου, η οποία πείστηκε από τον εργαζόμενο και διωκόμενο (από την Συνασπισμικη και λοιπή συστημική ηγεσία της ΔΕΗ) συνδικαλιστή Νίκο Στεφανή (εδώ η ιστοσελίδα του) πως πρόκειται για έγκλημα.
Όταν αριστερά κόμματα καταπίνουν εργοδοτικα εγκλήματα για να μην χαλάσουν τις καλές σχέσεις εργοδοτών με τους ελέω εργοδοτών επικρατούντες συνδικαλιστές τους, είναι “φυσική” η δεκάχρονη Μνημονιακή Κατοχή, χάριν της καλής οικονομικής σχέσεως κομμάτων-αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.
Μπουλέντ Σικ , 27 Σεπτεμβρίου 2019
Σε φυλάκιση 15 μηνών καταδικάστηκε ένας Τούρκος επιστήμονας, επειδή αποκάλυψε τους κινδύνους του καρκίνου που προκαλεί η τοξική ρύπανση στα δυτικά της χώρας.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον Μπουλέντ Σικ για «αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών», μια ετυμηγορία που χαρακτηρίστηκε «δικαστική παρωδία» από τη Διεθνή Αμνηστία.
Ο Σικ δημοσιοποίησε τον περασμένο χρόνο τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 2011 και 2015 μαζί με άλλους επιστήμονες για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, βάσει της οποίας διαπιστώθηκε μια σχέση μεταξύ της τοξικότητας των εδαφών, του νερού και της τροφής με τα υψηλά επίπεδα καρκίνου σε επαρχίες της δυτικής Τουρκίας.
Ο ίδιος έγραψε σχετικά άρθρα στην εφημερίδα Cumhuriyet, αφού αντιλήφθηκε πως η κυβέρνηση δεν λάμβανε μέτρα.
Η έρευνα «αποκάλυπτε ξεκάθαρα σε ποιο βαθμό οι υδάτινοι πόροι έχουν μολυνθεί από τοξικές ουσίες», σημείωσε ο Σικ σε δημοσιογράφους μετά την ετυμηγορία, σύμφωνα με την οποία θα παραμείνει ελεύθερος όσο εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσής του.
«Η απόφαση του δικαστηρίου καταδεικνύει πως τα αποτελέσματα μιας έρευνας που αφορά άμεσα τη δημόσια υγεία μπορούν να συγκαλυφθούν. Αυτό είναι απαράδεκτο», υπογράμμισε ο ίδιος, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς παρά την άνθηση του βιομηχανικού τομέα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη βιομηχανική ζώνη του Ντιλόβασι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη και στην οποία εδρεύουν πολλά εργοστάσια χημικών και μεταλλουργίας, καθώς εκεί καταγράφονται επίπεδα καρκίνου πολύ υψηλότερα από τον διεθνή μέσο όρο.
«Αντί να διώκουν όσους προειδοποιούν μέσω δικαστηρίων, οι τουρκικές Αρχές θα πρέπει να πραγματοποιούν έρευνα για αυτό το σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άντριου Γκάρντνερ, ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας στη γειτονική χώρα
Πηγή: newsbeast.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list