ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Βαγγέλη Βλασσόπουλου, 23 Ιουνίου 2019
Αριθμητικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας
Μελέτη για την επιζητούμενη αύξηση των γεννήσεων, για τον τομέα Οικονομίας του Ε.ΠΑ.Μ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Μια δεκαετία που συγκλόνισε τη χώρα και άλλαξε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των Ελλήνων. Ίσως κανείς δεν περίμενε ούτε φανταζόταν τη διάρκεια και το μέγεθος αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής και δημοκρατικής παρακμής, κανείς δεν περίμενε ότι μια χώρα, σαν τη δικιά μας, θα υπέκυπτε, σε σημείο ισοπέδωσης και θα ανεχόταν την υποτίμηση κάθε αξίας και κάθε έννοιας ελευθερίας, μπροστά στον φόβο που δημιούργησαν ανύπαρκτα και ανυπόστατα διλήμματα. Κάνεις δεν μπορούσε να περιμένει την άνευ προηγουμένου, για ένα σύγχρονο κράτος, συνταγματική εκτροπή.
Στο όνομα της «ευρωπαϊκής ενότητας», στο όνομα της «διάσωσης των τραπεζών»,της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ομαλότητας, της προστασίας και κάθε άλλης ανυπόστατης και κούφιας επιχειρηματολογίας, ενός καθόλα ξεπεσμένου και παρηκμασμένου πολιτικού κατεστημένου, οδήγησαν έναν λαό στο έσχατο σημείο απαξίωσης. Ξαφνικά ξυπνήσαμε και ήμασταν δούλοι! Τα δικαιώματά μας μετατράπηκαν σε αφαίμαξη και οι υποχρεώσεις απέναντι στον εαυτό μας και στην πατρίδα μας, κατάθλιψη. Η σταθερότητα έγινε αστάθεια, η ασφάλεια έγινε ανασφάλεια, η ομαλότητα ανωμαλία, οι «προστάτες» προαγωγοί και οι τράπεζες μετατράπηκαν από «οίκοι ανοχής» σε «χρεοκοπημένα χαμαιτυπεία».
Η πραγματικότητα, δυστυχώς είναι σκληρή και η ωραιοποίησή της «πολιτικάντικη» προεκλογική ρητορική. Όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να αντιμετωπίζουμε κατάματα την αλήθεια και την πραγματικότητα .
Το μεγαλύτερο λάθος ενός λαού είναι να περιμένει να σωθεί απ’ τις δυνάμεις που τον οδήγησαν στην καταστροφή, όπως επίσης να περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τις ίδιες πράξεις, σκεπτόμενος με τον ίδιο τρόπο, πιστεύοντας στις ίδιες αξίες και αναθέτοντας πάντα σε κάποιον άλλο να κάνει αυτό για το οποίο είναι υπεύθυνος ο ίδιος. Το μεγαλύτερο λάθος του λαού μας είναι ότι δεν ενεργεί σαν «λαός».
Η Ελλάδα γερνάει μέρα με τη μέρα. Οι αριθμοί αποστομώνουν το οποιοδήποτε επιχείρημα για αναμονή ή καθυστερήσεις. Στα πέτρινα χρόνια της κρίσης ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 150.000 άτομα. Με άλλα λόγια είναι σαν να χάσαμε τον πληθυσμό μιας πόλης σαν τον Βόλο (144.449). Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία , τι είναι;
Η λύση βρίσκεται στα χέρια του λαού και η γέννηση των παιδιών του, δεν είναι κάτι που μπορεί να ανατεθεί σε κάποιον άλλον…
Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2008 έως το 2017 – 2018, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε την δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, εξαιτίας των αποφάσεων των μέχρι τώρα κατοχικών κυβερνήσεων – εντολοδόχων των δανειστών, του γένους των εμπνευστών, της νέας παγκόσμιας τάξης πράγματων. Θα προσπαθήσουμε επίσης να στηρίξουμε μια πρόταση για ανάπτυξη του πληθυσμού. Δυστυχώς η συνειδητοποίηση ότι πίσω από τους «αριθμούς» υπάρχει το αβέβαιο μέλλον ενός λαού, κρύβονται χαμένες ζωές ανθρώπων και όνειρα παιδιών που δεν γεννήθηκαν, μας θλίβει αλλά και ταυτόχρονα μας φέρνει μπροστά στην τεράστια ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας, στους συνανθρώπους μας και στην πατρίδα μας.
Γενικά οικονομικά στοιχεία Α
Δημόσιο χρέος. Με βάση το Δελτίο Δημοσίου χρέους αριθμός 91, το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης τον Σεπτέμβρη του 2018, ήταν 356,034 δισεκατομμύρια (198% ΑΕΠ).
Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 180 δις, έναντι 242 δις το 2008.
Η απώλεια του ΑΕΠ, μέσα σε 10 χρόνια, είναι 62 δις, παραγωγική και εισοδηματική απώλεια δηλαδή, της τάξης του 34,5%.
Η μείωση του κατά κεφαλήν Διαθέσιμου Εισοδήματος είναι 4.000€ ανά έτος, περίπου, την ίδια δεκαετία.
Η αύξηση της ανεργίας είναι 11,6 ποσοστιαίες μονάδες, από 7,8 % το 2008, σε 19,4 % το 2018 , χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εκτίναξη στο 27,5% του 2013, η φυγή στο εξωτερικό περίπου 600.000 νέων ούτε και οι ελλείψεις στο σύστημα καταγραφής των άνεργων (πίνακας 2).
Το τρέχον ιδιωτικό χρέος περισσότερων από 4 εκατομμύρια Ελλήνων είναι:
Προς την ΑΑΔΕ 182 δις
Προς τα ασφαλιστικά ταμεία 35 δις
Προς τις τράπεζες, κόκκινα δάνεια, 107 δις
Προς τη ΔΕΗ 3 δις
Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου, με αναλυτικούς πίνακες, στοιχεία και διαγράμματα στο link εδώ.
Πηγή: seisaxthia-epam
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list