ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
ΣΧΟΛΙΟ G-M-R: Να γιατί οι επενδύσεις και οι επανεπενδύσεις από την κερδοφορία λειτουργούν και μάλιστα δημιουργικά, μόνο σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Κοινωνία. Αυτό βέβαια προϋποθέτει, απαλλαγή από την Ιδεολογική, Επικοινωνιακή, Οργανωτική, Ταξική, Ηγεμονία του Αντιπροσωπευτικού (εν προκειμένω ΚΑΙ Κατοχικού) Κοινοβουλευτισμού. Ένα άρθρο που δείχνει επιπλέον πως πάει παγκοσμίως η (απο)οργάνωση εργασίας με αποκλεισμό του ανθρώπινου παράγοντα. Δηλαδή οι λαοί είναι περιττή/ ενοχλητική παρουσία για τους ελέγχοντες την παγκόσμια οικονομία.
G-M-R , 17 Ιανουαρίου 2018
Όσο οι δυνατότητες των έξυπνων μηχανών και της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς, τόσο διακυβεύεται το μέλλον της ανθρωπότητας.
Αυτά μας λέει τουλάχιστον ένας κορυφαίος επιστήμονας, λέγοντάς μας πως οι εποχές που τα ρομπότ θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μια «εφιαλτική δυστοπία» δεν είναι καθόλου μακριά.
Ο δρ Subhash Kak, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα και όνομα στον χώρο της τεχνολογίας, πιστεύει πως η εργασία μάς παρέχει πολλά πράγματα, όπως η αίσθηση της αυτοπραγμάτωσης και της συνεισφοράς. Και προειδοποιεί πως αυτά ακριβώς θα χάσουμε όταν οι έξυπνες μηχανές πάρουν τα ηνία της παραγωγής στα μηχανικά χέρια τους, καταδικάζοντας την ανθρωπότητα να ζει μίζερες και χωρίς νόημα ζωές.
«Το ξεκίνημα της δυστοπίας είναι ήδη εδώ», λέει μιλώντας στην «Daily Star Online», «θα υπάρξει μαζική ανεργία. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι χρήσιμοι και η δουλειά παρέχει νόημα, κι έτσι ο κόσμος θα βουλιάξει στην απελπισία».
Και τα λέει αυτά την ώρα που μια περσινή έκθεση κατέληξε πως 800 εκατ. θέσεις εργασίας θα καταληφθούν από τις μηχανές μέχρι το 2030. Αλλά και τον Νοέμβριο που μας πέρασε, η φίρμα συμβούλων εργασίας McKinsey δημοσίευσε τη δική της εκτίμηση που ανέλυε ποιες ακριβώς δουλειές θα χάσει ο άνθρωπος από τις μηχανές και την αυτοματοποίηση των πάντων. Και δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική για την πλευρά του ανθρώπου!
Μιλώντας για τη συνεχιζόμενη αυτή εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, ο δρ Kak λέει: «Η τωρινή επανάσταση αντικαθιστά τον σκεπτόμενο άνθρωπο, κι έτσι ο αντίκτυπός της στην κοινωνία θα είναι τρομακτικός». Πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως ακόμα και το 60% των δουλειών που κάνει ο άνθρωπος θα μπορούν σύντομα να τις κάνουν οι μηχανές και τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.
Θα είναι άραγε το κοντινό μέλλον τόσο δυσοίωνο;
ΠΗΓΗ : newsbeast.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list