ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι δύο κυριαρχίες και η “τρύπια” ομπρέλα
Sunday
14/02/2021
19:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Κώστ. Βενιζέλος
0

 

 

 

Κώσ. Βενιζέλος, 14 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

Είτε οι συζητήσεις στην άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο λόγω του χάσματος που υπάρχει στις εκατέρωθεν θέσεις είτε η ελληνοκυπριακή πλευρά θα προσεγγίσει τις τουρκικές επιδιώξεις. Αυτή είναι η θεώρηση της Άγκυρας αλλά και η εκτίμηση τρίτων που εμπλέκονται στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και κινούνται παρασκηνιακά για να “βοηθήσουν” τις προσπάθειες.

Και στις δύο περιπτώσεις η ελληνική πλευρά θα είναι η χαμένη καθώς ούτε ένα νέο αδιέξοδο την εξυπηρετεί ούτε ασφαλώς και η προσαρμογή στις τουρκικές απαιτήσεις, για συνομοσπονδιακή λύση. Όσο πλησιάζουν οι εξελίξεις, η κατοχική Τουρκία επιβαρύνει το ήδη αρνητικό κλίμα τόσο με τη ρητορική της όσο και με τις κινήσεις εδραίωσης των τετελεσμένων.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Ερντογάν και των συνεργατών τους, η επιμονή για λύση δύο κρατών, οι απειλές αλλά και οι προσβλητικές αναφορές του Τούρκου Προέδρου, αποτελούν ένα παιχνίδι διαμόρφωσης ακραίου σκηνικού. Οι Τούρκοι στήνουν δικό τους σκηνικό και θέλουν, διά της ισχύος να το επιβάλουν και να σύρουν την ελληνική πλευρά στα δικά τους μέτρα.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.