ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Σωστός ο Β. Γεωργίου. Σωστός ο Γ. Κοντογιώργης.
Σωστός ο “τι κι αν είναι Κατοχή Αντι-Προσώπου Σου Κοινοβουλευτισμός;;
Μήπως, ξεκινώντας από τα σωστά πρέπει ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ (ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ), να γκρεμίσουμε την Υπαιτιότητα και τους Υπαίτιους της ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΠΑΝΤΟΕΙΔΟΥΣ ΕΘΕΛΟΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ;;
Ή μήπως θα εντρυφούμε στα σωστά, αλλά, θα ανεχόμαστε τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ (τα οποία μαζί και με την επ’ αυτών ανοχή, δημιουργούν την νέα ελληνική συνείδηση, αντί της Ελληνικής Συνείδησης https://greek-market-research.com/clink/ethniki-taytotita-i-ethniki-syneidisi/ και της μετουσίωση της σε πράξη όπως προτείνει το σχόλιο στην παρακάτω ανάρτηση https://greek-market-research.com/article/quot-tetradia-quot-ena-monadiko-afieroma-me-25-meletes-stin-epanastasi-toy-1821/ );
_.
Βαγ. Γεωργίου, 8 Φεβρουαρίου 2021
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Με την αλλαγή της χρονιάς, η αρθρογραφία και οι δημόσιες παρεμβάσεις σχετικά με την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Θυμήθηκα μια εκπομπή επετειακή για τα 190 χρόνια από την Επανάσταση, η οποία προβλήθηκε το 2011. Γιατί όμως την θυμήθηκα; Μιλώντας με τον καθηγητή Πολιτικών Επιστημών Γιώργο Κοντογιώργη σκέφτηκα να τον “τσιγκλήσω” φέρνοντας και στη δική του μνήμη εκείνη την εκπομπή και τα περίεργα που ακούστηκαν. Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος, άλλωστε, με ολόφρεσκο εντυπωσιακό συγγραφικό του εγχείρημα βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Σε εκείνη την εκπομπή λοιπόν, δύο Έλληνες ακαδημαϊκοί είπαν στο γυαλί -με ειρωνεία- ότι οι υπόδουλοι στους Οθωμανούς Έλληνες λειτουργούσαν ληστρικά, για παράδειγμα ήταν μόνο για να συλλέγουν φόρους. Οπότε, σύμφωνα με αυτούς, το νεοελληνικό κράτος ορθώς αντέγραψε δυτικά πρότυπα καθώς οι Έλληνες δεν είχαν τίποτα από το παρελθόν τους που να αξίζει. Αυτό όμως, για τον Κοντογιώργη, δεν είναι τίποτα άλλο παρά “αλχημείες”!
Γιατί μεγάλο μέρος της ελληνικής διανόησης να κάνει κάτι τέτοιο, αναρωτιέται κανείς; Αυτό συνέβη διότι το ελλαδικό απολυταρχικό κράτος που επιβλήθηκε μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, έπρεπε να νομιμοποιηθεί στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, όπως εξηγεί ο Κοντογιώργης. Για να το κάνει αυτό έπρεπε να απαξιώσει το δημοκρατικό της κεκτημένο!
Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list