ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
_.
Θεοφ. Μαλκίδης 5 Δεκεμβρίου 2022
Πριν λίγο καιρό, στο πλαίσιο της επίσκεψης στα Βαλκάνια της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε υπογραφεί μία συμφωνία την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Σκόπια η οποία είχε μεταφραστεί και στη «μακεδονική γλώσσα».
Τότε, είχαμε απευθύνει δημόσια ερώτηση στην ελλαδική συμπολίτευση και αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, για το αν η Ελλάδα πράγματι αναγνωρίζει την εν λόγω «γλώσσα» και μάλιστα υπογράφει και συμφωνίες γραμμένες σε αυτή, δηλαδή εάν συμφωνεί με αυτήν τη de facto κατάσταση υπέρ των Σκοπίων και εις βάρος του Ελληνισμού.
Πριν περάσει μήνας από την πράξη αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σιωπή της Αθήνας, έγινε γνωστή η είδηση ότι το Πρωτοδικείο Φλώρινας έχει επικυρώσει το καταστατικό της ΜΚΟ με την ονομασία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», από την 28η Ιουλίου 2022, απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο σχετικό Δικαστικό Δελτίο την 7η Νοεμβρίου.
«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».
Το, με έδρα τη Φλώρινα, «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» έχει ως στόχους, όπως αυτοί καταγράφονται στο καταστατικό του, «τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, την υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού».
Στα παραπάνω που αφορούν τη «Μακεδονική γλώσσα» και τις εξελίξεις στο δικαιικό μας σύμπαν, θα πρέπει να προστεθούν και οι εκατοντάδες παραβιάσεις της «Συμφωνίας» Πρεσπών, παραβιάσεις οι οποίες συνιστούν κυρίαρχο λόγο ακύρωσης της!
Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε ότι πριν λίγο καιρό η ναυαρχίδα της προπαγάνδας των Σκοπίων, η αποκαλούμενη «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών» συνεχίζει, όπως και πολλά άλλα κρατικά και μη ιδρύματα, θεσμοί, ενώσεις κ.λπ., να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδονικό».
Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Σκοπίων, «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με τη χρήση των όρων από εταιρείες και ενώσεις που δε σχετίζονται με το κράτος».
Τα παραπάνω είχαν και την «ευλογία» του Ζάεφ, ο οποίος παρενέβη λέγοντας ότι «νομικά πρόσωπα, πολιτικές ενώσεις που δε χρηματοδοτούνται από το κράτος, μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια τον όρο “Μακεδονία”», όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο «Μακεδονικού Αγώνα», μία ακόμη πρωταγωνίστρια της προπαγάνδας των Σκοπίων.
Παράλληλα σε ιστοσελίδες δημοσίων και κρατικών οργανισμών εξακολουθεί να αναφέρεται η χώρα με τον όρο «Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως και οι ονομασίες μνημείων.
Στην ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της χώρας, συνεχίζεται η χρήση του όρου «Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο Μαραθώνιος της Αχρίδας είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στη «Μακεδονία».
Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών εμφανίζεται στην αρχική σελίδα χάρτης της χώρας με την ένδειξη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως και στην κρατική επιχείρηση «Македонијапат», η οποία είναι αρμόδια για τη συντήρηση και την προστασία των οδικών δικτύων.
H «JCΠ Скопје» η οποία αποτελεί Δημόσια Εταιρία Μεταφορών, σε έγγραφο σχετικά με την απασχόληση υπαλλήλων, αναφέρεται ότι αυτοί πρέπει να είναι πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» , ενώ στην επιλογή «city tour» εμφανίζεται φυλλάδιο με αξιοθέατα της πρωτεύουσας, όπως η Αψίδα «Μακεδονία», η Γέφυρα Γκότσε Ντέλτσεφ «αφιερωμένη στο μεγαλύτερο εθνικό ήρωα της «Μακεδονίας»», το Μουσείο «Μακεδονικού» Επαναστατικού Αγώνα κ.λπ., ενώ το ίδιο συνεχίζει να πράττει και ο κρατικός οργανισμός για την Προώθηση του Τουρισμού.
Στην κρατική «Μακεδονική Ραδιοτηλεόραση», στη συντριπτική των περιπτώσεων, η χώρα αποκαλείται «Μακεδονία», η ετικέτα που εμφανίζεται στις ειδήσεις που αφορούν στη χώρα είναι «Μακεδονία» ενώ κάθε μέρα προβάλλεται εκπομπή που αποκαλείται «Η Μακεδονία το πρωί».
Στον τομέα των κρατικών αθλητικών ενώσεων, η χρήση του όρου «Μακεδονία» είναι αποκλειστική και μοναδική: «Αθλητική Ομοσπονδία και Ομοσπονδίες Βόλεϊ, Ποδηλασίας, Ποδοσφαίρου, Καγιάκ της Μακεδονίας, Καράτε, Χάντμπολ, Σκι της Μακεδονίας, Τριάθλου, Τζούντο κ.λπ..
Ο κρατικός οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης στο λογότυπό του χρησιμοποιεί τη φράση «με τη Μακεδονία – για τη Μακεδονία», ενώ επιπλέον οι επιχειρηματικές ενώσεις και εκατοντάδες προϊόντα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία».
Συμπερασματικά, η παραπάνω κατάσταση σχετικά με τη δημιουργία του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» πρέπει να καταπέσει σε ανώτατο βαθμό (Άρειος Πάγος), όπως συνέβη και στην περίπτωση όπου πρωτοδικεία αναγνώρισαν, σε αντίθεση με τη Συνθήκη της Λωζάνης, την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την Τουρκική Ένωση Κομοτηνής».
(Θυμίζουμε ότι τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ Τουρκίας – Σκοπίων έχουν εκφραστεί και σε εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές και ευρωπαϊκές, όπου συνεργάστηκαν «Τούρκοι» της Θράκης και «Μακεδόνες» της Φλώρινας).
Τέλος από την παραπάνω ενδεικτική και μόνο καταγραφή των παραβιάσεων της «Συμφωνίας», πέραν της αυτονόητης ανάδειξης και της υπόμνησης για όσα έχουν υπογραφεί, γνωστοποιούμε και κυρίως υπενθυμίζουμε για κάθε επιλήσμονα, ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να ακυρώσει / καταργήσει τη Συμφωνία με αναφορά του άρθρου 19 της Συμφωνίας και του άρθρου 60 της Σύμβασης της Βιέννης, το οποίο αναφέρει ότι υπάρχει η δυνατότητα λήξεως ή αναστολής εφαρμογής μιας συνθήκης σε περίπτωση ουσιώδους παραβιάσεως των όρων της…
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: hellasjournal.com