ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: Αν υποθέταμε, πώς αυτός ο προβληματισμός δεν αφορούσε την Κατεχόμενη χώρα που λέγεται Ελλάδα, τότε, θα αναρωτιόμαστε:
Μα καλά, με την διάκριση των εξουσιών, τι θα κάναμε;
Επίσης, αφού λύναμε το θέμα της διάκρισης των εξουσιών, τι θα κάναμε ούτως ώστε, το εκλογικό σύστημα και η διάκριση των εξουσιών να υποτάσσονται στο Κράτος του Δήμου;
Επίσης, ποιες πρόνοιες θα διασφάλιζαν σε επαρκή βαθμό, την δημιουργική συνύπαρξη, Κράτους του Δήμου-Κράτους Δικαίου;
Φυσικά, για όλα αυτά χρειάζεται Συντακτική Συνέλευση.
Πράγμα που μπορεί να πραγματοποιηθεί, μόνο αν δημιουργηθεί, ανδρωθεί, πετύχει τον σκοπό του, ένα δημοκρατικά οργανωμένο αντιστασιακό-απελευθερωτικό-αναγεννητικό ΜΕΤΩΠΟ. Εδώ, σχετική πρόταση/τρόπος ζωής.
Γιώργος Σωτηρέλης, 23 Ιανουαρίου 2020
αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής
Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στο προηγούμενο άρθρο, το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι κραυγαλέα αντισυνταγματικό, βαθιά αντιδημοκρατικό και υποταγμένο στις σκοπιμότητες της μικροπολιτικής. Αυτό, δε, σημαίνει ότι χάνεται μια ακόμη ευκαιρία, για μια γενναία και μακράς πνοής εκλογική μεταρρύθμιση, ενταγμένη σε μια συνολική προσπάθεια αναβάθμισης του πολιτικού μας συστήματος.
Πυρήνας μιας τέτοιας μεταρρύθμισης, όπως υποστηρίζω εδώ και 25 χρόνια, θα μπορούσε να είναι η καθιέρωση ενός συστήματος που θα είναι κατ’ αρχήν απλή αναλογική (με διατήρηση του εκλογικού κατωφλίου του 3%) πλην όμως θα μπορεί να μεταπίπτει σε σύστημα περιορισμένης ενίσχυσης (μέχρι 30 έδρες) της πρώτης πολιτικής δύναμης αν συντρέχουν σωρευτικά δύο προϋποθέσεις, οι οποίες πράγματι θα την δικαιολογούν:
Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.
Πηγή: slpress.gr
Follow Us on Twitter
Follow Us on FaceBook
Subscribe to mail list