ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΝΤ. για τη νέα χρονιά
Monday
04/01/2021
13:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΛ.ΑΝΤ.
0

Σχόλιο GMR: Η αντιμετώπιση του δίδυμου προβλήματος Χρεοκρατία-Εξωθεν Εξάρτηση, μετά από δέκα χρόνια αποδεδειγμένης αντιμνημονιακής-αντιφιλογερμανοαμερικανικής μικρότητας απέναντι στους κυβερνώντες, δεν επιτρέπει ούτε μεγάλα λόγια, ούτε προχειρότητες, ούτε “συγκλήσεις πατριωτικών δυνάμεων του τύπου και των συνιστωσών όπως https://greek-market-research.com/clink/eklogiki-sygklisi-ti-ki-an-einai-katochi-patriotikon-dynameon/ , ούτε απόκρυψη αρχών-βάσεων  επί των οποίων θα προκύψει πατριωτικό μέτωπο.

Γνώμη της G-M-R είναι, πως στην Ελλάδα αξίζει ρόλος πολιτισμικός-ειρηνικός-επιστημονικός-δημοκρατικός, ρόλος “της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”.

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου!

Αετόμορφα έχει τα ψηλά βουνά
στα ηφαίστεια κλήματα σειρά
και τα σπίτια πιο λευκά
στου γλαυκού το γειτόνεμα!

Τα πικρά μου χέρια με τον κεραυνό
τα γυρίζω πίσω απ’ τον καιρό
τους παλιούς μου φίλους καλώ
με φοβέρες και μ’ αίματα!

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική
μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου!

Και για την επί του συγκεκριμένου πρόταση-στάση-πράξη καταθέτουμε προς όλους και φυσικά και προς την Ελληνική Αντίσταση το παρακάτω, για διαπίστωση από πλευράς συναγωνιστών των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ κοινών σημείων. Αναμένουμε απαντήσεις επιδιώκοντας τον σχετικό δημόσιο διάλογο:

https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/

Από την πλευρά μας σας έχουμε εκφράσει τους τρεις κύριους προβληματισμούς μας επι των θέσεων σας,

πρώτον για την θέση σας “οπωσδήποτε “ΝΑΤΟΪΚΗ συνεργασία αλλά με τους δικούς μας όρους“, όπου και ρωτάμε αλλά απάντηση δεν παίρνουμε, ποιοι είναι αυτοί οι όροι (σχετικό μας https://greek-market-research.com/clink/o-patriotismos/ ) και κυρίως, πιο πριν από τους όρους, ποιες οι Ελληνικές Αρχές σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής και γεωπολιτικής, όπου εμείς προτείνουμε διεθνή συνεργασία-ειρήνη-κατακτημένο νομικό πολιτισμό,

δεύτερον για την πρόταση μετάβασης στο Εθνικό νόμισμα του Ν.Ιγγλέση η οποία πρόταση ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ με άλλες προτάσεις όπως https://greek-market-research.com/clink/metopiko-programma-diexodoy-apo-tin-krisi/ και που αυτές οι προτάσεις θα κριθούν δημοψηφιστικά, και

τριτον για την κατ’ εμάς πρώτιστη ανάγκη, είναι η δημιουργία βάσει ελάχιστων αναγκαίων συμφωνημένων αρχών, ενός αντιστασιακού-απελευθερωτικού-αναγεννητικού μετώπου, που θα περιλαμβάνει την συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ https://greek-market-research.com/clink/arthro-120s/ , βάσει της σχετικής έκθεσης/υπόδειξης του ΟΗΕ https://greek-market-research.com/clink/oie-apaitisi-gia-l-e-ch-amp-logodosia-ypaition/ και οπωσδήποτε, τυχόν ( αφού πρώτα λειτουργήσει αποτελεσματικά η αντιστασιακή και αποδομητική των Υπαιτίων, δράση του, εν καιρώ κατοχής) κοινοβουλευτική εμπλοκή αυτού του μετώπου, δεν θα αποτελεί απόφαση σχημάτων, αλλά, δημοκρατική (όπως και η λειτουργία του μετώπου) απόφαση όλων των συμμετεχόντων ενεργών (δηλαδή μαζί με τις σκέψεις και ενέργειες τους) πολιτών, που θα διατηρούν εσαεί αναμμένη την “δάδα”, Δικαιοσύνης-Ανιδιοτέλειας-Δημοκρατίας-Αλληλεγγύης.

Δείγμα επί των αρχών μας και επί της δράσης μας, επαναλαμβάνουμε, https://greek-market-research.com/clink/d-a-d-a-dimosias-antidebtocracy-pragmatognomosynis/ .

_.

 

 

 

ΕΛΛ. Αντίσταση, 4 Ιανουαρίου 2021

 

 

 

 

Ο καινούργιος χρόνος βρίσκει τον Ελληνισμό αντιμέτωπο μ’ ένα συνδυασμό θανάσιμων κινδύνων και διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή του.

Η πατρίδα μας, την προηγούμενη δεκαετία,  καταστράφηκε οικονομικά και αποσαθρώθηκε κοινωνικά από τα μνημόνια, που επιβλήθηκαν για να εξυπηρετείται το δυσθεώρητο συναλλαγματικό χρέος που, από το 2002, δημιούργησε το ευρώ.

Η έλευση της πανδημίας, στις αρχές του προηγούμενου χρόνου, επιτείνει την καταστροφή και αυξάνει την ξένη εξάρτηση. Η κυβέρνηση χρειάζεται χρήματα προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες δαπάνες που απαιτούνται από την αναστολή λειτουργίας πολλών τομέων της οικονομίας και τη μείωση των εισπράξεων από φόρους. Μη μπορώντας όμως, μέσα στο Ευρωσύστημα, να εκδώσει νέο χρήμα, εκδίδει νέο χρέος.

(more…)