ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Castells: Μία βαθύτερη οπτική σε ένα καταλανικό έθιμο
Friday
21/02/2020
01:58 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάννης Πανταζίδης Συνέργειες-Ομαδικότητα
0

Σχόλιο GMR: Δίδαγμα για τους “Ο καθένας μόνος του”, της ελληνικής αντιμνημονιακής (ή έτσι θέλουν να θεωρούνται) ιντελιγκέντσιας.

 

 

 

 

Γιάν. Πανταζίζης, 18 Φεβρουαρίου 2020

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Αν βρεθείτε στην Καταλονία της Ισπανίας μην παραλείψετε να παρακολουθείσετε ένα παράξενο έθιμό τους, τη δημιουργία ανθρώπινων πύργων, τους οποίους ονομάζουν Castells. Πρόκειται για ένα από τα παραδοσιακά έθιμα της Πεδιάδας της Ταραγόνα και του Μπαλς. Ως έθιμο μετρά πάνω από 200 χρόνια στη χώρα, ανάγεται στον 18ο αιώνα και θεωρείται εκ των χαρακτηριστικότερων εθίμων και συμβόλων ταυτότητάς της Καταλονίας. Από το 2010, εντάχτηκε στη λίστα των αριστουργημάτων της προφορικής και άυλης κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.

Οι Castells είναι μία από τις πιο σημαντικές πολιτιστικές παραδόσεις στην Καταλονία, όπου «η δύναμη, η ισορροπία, το θάρρος και η κοινή λογική» είναι το σύνθημά τους προκειμένου να ανέβουν όσο ψηλά γίνεται.

Το ανθρώπινο κάστρο αποτελείται από τρία ξεχωριστά μέρη: τη βάση (pinya), το trunk (tronc) και το στέμμα του κάστρου (pom de dalt). Κάθε μέλος της ομάδας του κάστρου ονομάζεται casteller.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr