ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς κράτησε αναμμένη τη σπίθα του Ελληνισμού
Wednesday
02/06/2021
01:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιώρ. Μουσταϊρας
0

 

 

 

 

 

Γιώρ. Μουσταίρας, 29 Μαίου 2021

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

 

«Πολεμήστε με ανδρεία, όπως ταιριάζει σε Χριστιανούς και σε Έλληνες! Να, σε σας παραδίδω τούτο τον ταπεινωμένο θρόνο και τούτη την ένδοξη βασίλισσα των πόλεων, την πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που είναι η ελπίδα και η χαρά όλων των Ελλήνων!» Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος προς συμπολεμιστές.

Μόλις είχε μπει ο Απρίλης του 1453. Ήταν 2 του μηνός, όταν οι βιγλάτορες στα τείχη της Βασιλεύουσας είδαν να συγκεντρώνονται απέναντί τους τα πρώτα στρατεύματα των Οθωμανών. Μέχρι τις 5 Απριλίου, ο χώρος έξω από την χιλιόχρονη Πόλη είχε πλημμυρίσει από 150.000 τακτικό στρατό και άτακτα στίφη, που ένα κοινό όνειρο τους ένωνε: Να δώσει ο Αλλάχ να γενούνε γαζήδες (κατακτητές), καρφώνοντας τις σημαίες του Ισλάμ στους πύργους και να μπουν θριαμβευτές στην Αγιά Σοφιά, όπου ο σεϊχουλισλάμης θα απάγγειλε μπροστά στους πιστούς την προσευχή: Αλλάχου Άκμπαρ. Λαά Ιλαάχα ίλα Αλλάχ (Ο Αλλάχ είναι ο Μέγας. Δεν υπάρχει κανείς άξιος λατρείας, εκτός από τον Αλλάχ).

Απέναντί τους, τελευταίο εμπόδιο στον σκοπό τους, ένας εμπειροπόλεμος Αυτοκράτωρ, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που ηγείτο, όμως, ενός αναιμικού σε αριθμό στρατεύματος, που δεν ξεπερνούσε συνολικά τις 8.500 άνδρες. Στις 6 Απριλίου ξεκίνησε η πολιορκία, που ολοκληρώθηκε το βράδυ προς το ξημέρωμα εκείνης της αποφράδας Τρίτης (από τότε η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη) 29 Μαΐου, με το πάρσιμο τής του Κωνσταντίνου Πόλεως.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

 

Πηγή: slpress.gr