ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Απόφαση-«βόμβα» του ΣτΕ! Τέλος τα Δώρα για τους δημοσίους υπαλλήλους!
Wednesday
17/07/2019
11:37 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣτΕ
0

Σχόλιο GMR : “…προτάσσοντας αυστηρώς δημοσιονομικά κριτήρια,…”, μας λένε!

Που είναι το Παλλαϊκό (άρα και δημοκρατικά οργανωμένο) Απελευθερωτικό (τριπλοσυνδυασμένα: αγωνιστικά-δικαιιϊά-πολιτικά) Μέτωπο να αντιμετωπίσει και τις δύο λεξούλες δημόσιο-νομικά, Ενώπιος-Ενωπίω (κάτω από την χωροταξική τους μύτη), μέσα στο θεματικό γήπεδο της μνημονιακής εσχάτης προδοσίας αλλά και Διεθνώς;

Που είναι όλες οι ιστοσελίδες και όλοι οι δημοσιολογούντες κατά των μνημονιακών κυβερνήσεων, χωρίς πρόταση για το Τώρα (χωρίς τέτοια πρόταση, το Μετά ανήκει στον Μνημονιακό αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό) και οι περισσότεροι χωρίς πρόταση και για το Μετά;

Καταθέτουμε εδώ μια σχετική (για Τώρα και για Μετά) πρόταση -βάση -δράση και εδώ ένα σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο-δράση, και για υπερ-πολλοστή φορά αναμένουμε μια στοιχειώδη αντίδραση επ’ αυτών (ευχαριστούμε τον φίλο ΘΑΝΟ ΚΟΥΚ που αναρτά αυτές τις προτάσεις-δράσεις).

 

 

Iskra_gr, 16 Ιουλίου 2019

 

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου δέχτηκε αμετάκλητα ότι οι μνημονιακές διατάξεις που τα κατήργησαν, είναι νόμιμες και συνταγματικές!!!

Κακός οιωνός και για τα Δώρα των συνταξιούχων μας!

Με δέκα (10) αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα (υπ’αριθ. 1307-1316/2019), η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε αμετάκλητα ότι οι εν ενεργεία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕΝ δικαιούνται να λαμβάνουν Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα και Επίδομα Αδείας!!

Στην ουσία, οι αποφάσεις αυτές της Ολομέλειας του ΣτΕ ανέτρεψαν ισάριθμες (υπ’αριθ. 2626-2635/2018) αποφάσεις που είχε εκδώσει το ΣΤ’ Τμήμα του, οι οποίες είχαν κρίνει ότι οι περικοπές των Δώρων-επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και στις απορρέουσες από αυτά αρχές τής ισότητας και της αναλογικότητας.

Ανατρέποντας σήμερα το σκεπτικό αυτό η Ολομέλεια, και προτάσσοντας αυστηρώς δημοσιονομικά κριτήρια, κατέληξε ότι τα Δώρα-επιδόματα, που για δεκαετίες ελάμβαναν οι εν ενεργεία μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και στήριζαν τόσο το πενιχρό εισόδημά τους όσο και τις τοπικές κοινωνίες, δεν πρέπει εφεξής να καταβάλλονται!

Έτσι, ενώ το πολιτικό προσωπικό της χώρας πανηγυρίζει σε διάφορους τόνους, εμπαίζοντας τον πολύπαθο λαό μας, ότι δήθεν από τον Αύγουστο του 2018 έχουμε εξέλθει από τα Μνημόνια, με τις σημερινές αποφάσεις της η Ολομέλεια του ΣτΕ στέλνει μήνυμα ότι οι μνημονιακές πολιτικές, που κατήργησαν ή περιόρισαν κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, θα συνεχίσουν να ισχύουν!

Η δυσάρεστη για τον Δημόσιο Τομέα αυτή εξέλιξη σίγουρα θα επηρεάσει και την έκβαση των εκκρεμουσών υποθέσεων ενώπιον του ΣτΕ τόσο επί του αντίστοιχου ζητήματος για την καταβολή Δώρων και επιδομάτων στους συνταξιούχους, όσο και επί του ζητήματος του περιορισμού/περικοπής των κύριων και επικουρικών συντάξεων βάσει διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου και του β’ Μνημονίου.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, παρά την αρνητική αυτή δικαστική εξέλιξη, θα συνεχίζει να υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, των ελευθέρων επαγγελματιών, όλου του λαού, σε μια περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν συρρικνωθεί δραστικά.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα αγωνιστεί για να ΜΗΝ γίνει «επίδομα-αντίδωρο» ο μισθός και η σύνταξη και για να ΜΗΝ «συσσιτιοποιείται» ολόκληρη η κοινωνία!

ΕΝΥΠΕΚΚ – Εκτελεστική Επιτροπή

 

Πηγή: iskra.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.