ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Από το δελφικό “Δίκαια Πράττε” στο διάτρητο Κράτος Δικαίου
Saturday
04/05/2024
19:04 GMT+2
Κείμενα Γνώμης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ζαφειρούλα Βασιλάτη Πολιτική
0

Σχόλιο GMR: Επισημαίνουμε αυτά τα 1-5 εξαιρετικά ως γενικά επισημαινόμενα, από την κα Ζαφειρούλα Βασιλάτη Πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων ε.τ. , για τα οποία η G-M-R τοποθετείται και επί του κάθε φορά συγκεκριμένου (διότι τα γενικά αφορούν τα ειδικά και αντίστροφα) αλλά και επί του γενικού κοινωνικοπολιτικού, με τριπλοσυνδυασμένο τρόπο, ήτοι, αγωνιστικά-νομικά-πολιτικά(όχι κομματικά αλλά με κοινωνικοπολιτική δ.ά.δ.α. δικαιοσύνης-ανιδιοτέλειας-δημοκρατίας-αλληλεγγύης. Παραθέτουμε ως δείγμα των τοποθετήσεων της G-M-R τον συνδεσμο https://greek-market-research.com/clink/epistoli-pros-ko-s-seferiadi/ .

1) [Το κράτος δικαίου αποτελεί ένα είδος εθνικής ταυτότητας και συμβόλου ενώπιον της οργανωμένης διεθνούς κοινότητας και όρο για την ομαλή παρουσία ενός κράτους-μέλους στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη.]

2) [Η αδικία αποτελεί πολιτική νόσο μας λέει ο Πλάτων στον Τίμαιο. Ολόκληρη η Πολιτεία νοσεί στην περίπτωση αυτή.]

3) [Απαιτείται η εγρήγορση όλων των πολιτών και η δυναμική αξίωση της θεραπείας.]

4) [Η επιμόρφωση πρέπει να παρέχεται σε όλους τους δικαστές, οι οποίοι πρέπει να έχουν εποπτεία όλων των αντικειμένων. Οι δικαστές πρέπει να εναλλάσσονται στα τμήματα κάθε εξαετία, όπως προβλέπει ο νόμος. Τούτο επιτρέπει την ενημέρωση του δικαστή στο σύνολο της δικαστικής ύλης, χωρίς να περιορίζεται η γνώση του, με την εξειδίκευση, σε ορισμένα μόνο θέματα]

5) [να περισώσουμε την συνταγματικά επιβεβλημένη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία των δικαστικών αποφάσεων. Η πληρότητα της αιτιολογίας των δικαστικών αποφάσεων κατοχυρώνει την αμεροληψία και το αδέκαστο της δικαστικής κρίσης και προστατεύει από αυθαιρεσίες. Οι φωνές που εγείρονται ενόψει της συνταγματικής μεταρρύθμισης περί κατάργησης της αιτιολογίας των δικαστικών αποφάσεων, με απλή παράθεση των νομοθετικών διατάξεων και του διατακτικού, ή περί συνοπτικής αιτιολογίας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εισακουσθούν.]

_.

 

 

 

 

Βασιλάτη Ζαφειρούλα, 4 Μαϊου 2024

 

 

 

 

αναδημοσίευση μέσω ενεργού λινκ σύμφωνα με την υπόδειξη της πηγής

 

Μεταξύ των μεγάλων προβλημάτων, που απασχόλησαν πρόσφατα τα ευρωπαϊκά όργανα καθώς και Επιτροπές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι η προϊούσα αποδόμηση του κράτους δικαίου και η καλπάζουσα διαφθορά στην Ελλάδα με παράλληλη επιρροή της Δικαιοσύνης από επιχειρηματικά, κομματικά και άλλα συμφέροντα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το από 7-2-2024 ψήφισμα του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα προβλήματα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, τη συνέντευξη στην Καθημερινή (15-3-2024) της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρας Κοβέσι και την ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι  Έλληνες πολίτες και οι ίδιοι οι δικαστές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν τον μεγάλο κίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα και την ύπαρξη του κράτους που προέρχεται από αυτή την παθογένεια της Δικαιοσύνης.

Η αποθεσμοποίηση της Δικαιοσύνης και η συνακόλουθη τεράστια δυσπιστία των πολιτών στην ανεξάρτητη και έντιμη λειτουργία της απειλεί την χώρα με την επιβολή μιας ιδιότυπης μορφής ολοκληρωτισμού. Ήδη δημοσιοποιούνται σφυγμομετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το 83% των πολιτών δεν εμπιστεύονται την Δικαιοσύνη. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, όταν οι υποθέσεις και οι διαφορές των πολιτών θα καταλήξουν προς επίλυση σε παράκεντρα εξουσίας και δίκτυα τύπου μαφίας.

Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.

Πηγή: slpress.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.