ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οι normies και το Έγκλημα του …. «φούφουτου»
Sunday
28/01/2018
17:16 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ευάγ. Αθανασιάδης
0

 

του Ευάγγελου Αθανασιάδη, 28-1-2018

 

Άρθρο γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη (*)

Είναι καιρός που ο λεγόμενος Δυτικός Πολιτισμός μέσω των κοινωνικών δικτύων ανέδειξε μια νέα «μορφή τύπου ανθρώπων», τους αποκαλούμενους normies, που διαμορφώνουν άποψη μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να χρησιμοποιούν καμία άλλη πηγή γνώσης και πληροφόρησης.

Η λέξη normie είναι παράγωγο του normal (φυσιολογικό) και σημαίνει «το σωστό» ή αν θέλετε «ο κανόνας».

Το πρότυπό το διαμορφώνει ο «ινστρούχτορας»(1), που μέσω των κοινωνικών δικτύων καθορίζει τι είναι δημοφιλές (σωστό) και οι normies το αποδέχονται ως σωστό, χωρίς να το εξετάσουν και χωρίς να λειτουργήσει η κρίση τους, χωρίς να το ελέγξουν.

Στη καθημερινότητα οι normies χαρακτηρίζονται σαν απόλυτα πειθήνια όργανα, σαν άτομα απύθμενης ηλιθιότητας, με σοβαρή έλλειψη γνώσεων ακόμη και για τα πιο βασικά θέματα και έννοιες.

Αποβλακωμένοι, αποκοιμισμένοι και τους συναντάς σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Δεν ανησυχούν για το τι συμβαίνει γύρω τους εκτός και αν υπάρχει κάτι δημοφιλές ή το έχει ανακοινώσει το πρότυπό τους (ινστρούχτορας). Δεν χρειάζεται να τους ελέγξεις ή να τους ψάξεις. Μπες στα κοινωνικά δίκτυα και παρακολούθησε τις αναρτήσεις και τα σχόλια τους.

Δύο παραδείγματα. Ένα του παρελθόντος και ένα του σήμερα.

1.    Στο παρελθόν: Το πρότυπο που επαγγέλλεται δημοσιογράφος, υπερπροέβαλε τις ιδιότητες του χυμού των φύλων της ελιάς, γνωστής και σαν φραπελιάς, με «εμπεριστατωμένα στοιχεία».

Τα αποτελέσματα δύο: Το ένα ήταν ότι γέμισαν τα νοσοκομεία από κρούσματα δηλητηρίασης και το άλλο αποτέλεσμα, ότι πέτυχε η δοκιμή. Ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας μετατράπηκε σε … Normies.

2.    Στο σήμερα τώρα: Ακούμε από πρότυπα (ινστρούχτορες), με το επάγγελμα του πολιτικού.

«Είναι έγκλημα όταν όλος ο κόσμος τους αποκαλεί Μακεδονία …. εμείς θα τους λέμε Φούφουτους;» Δλδ το είπαν όλοι, είναι normie. Και αφού είναι «κανόνας» όλοι οι normies θα το ακολουθήσουν, δεν εξετάζουν τι είναι ορθό, τι είναι λογικό, τι είναι πρέπον. Άλλωστε οι δοκιμές πέτυχαν. Το αποτέλεσμα … στο μέλλον το εγγύς ή το μεμακρυσμένο.

(more…)

Ποιόν υπηρετείτε – υπακούτε; Τον Λαό ή τους Πάτρωνες σας ;
Tuesday
23/01/2018
22:15 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ευάγ. Αθανασιάδης
0

 

Άρθρο Γνώμης του Ευάγγελου Αθανασιάδη (*),   23/01/18

που μας έστειλε στο email μας και ευγενικά αναρτούμε.

 

Το συλλαλητήριο της 21 Ιανουάριου 2018, έγινε. Ολοκληρώθηκε.

Αλλά μήπως, την 21 Ιανουαρίου ξεκίνησε και Τώρα αρχίζει;

Ας κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση των γεγονότων και των αποτελεσμάτων.

Ήταν οπωσδήποτε μία συγκέντρωση εντυπωσιακού όγκου και πυκνότητας. Οποιοδήποτε κόμμα μπορούσε να μαζέψει τόσο κόσμο, με κατάλληλη οργάνωση και διάταξη στον χώρο, θα κάλυπτε την μισή Θεσσαλονίκη, θα την προσδιόριζε στα 2 με 2,5 εκατομμύρια και θα απαιτούσε εκλογές.

Κόσμος από το Μέγαρο Μουσικής έως το Λιμάνι (μία απόσταση 5Km). Ο κόσμος κάλυπτε το πεζοδρόμιο και τον δρόμο. Μία έκταση μεγαλύτερη από 200.000 m2. Στα περισσότερα σημεία δεν μπορούσες να περπατήσεις. Κατά τις πιο επιεικείς εκτιμήσεις πάνω από 550.000 άτομα έως 800.000 ή και εκατομμύριο.

(more…)