ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μελετώντας τη δικογραφία της Κρατικής Ασφάλειας
Wednesday
03/10/2018
00:02 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σαράντος Θεοδωρόπουλος
0

 

Σχόλιο G-M-R:   Δεν βλέπει ο συναγωνιστής Σαράντος Θεοδωρόπουλος μέσα στη δικογραφία Λαφαζάνη πράξεις προδοσίας ή εσχάτης προδοσίας.

Φυσικό, διότι πρόκειται για πολιτικό κατασκεύασμα συμμορίας και όχι για σωστή δικογραφία με βάση τις αρμοδιότητες του Τμήματος Προστασίας του Κράτους της Κρατικής Ασφάλειας.

Βεβαίως, αν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έδειχνε το στοιχειωδώς οφειλόμενο υπουργικό, ή βουλευτικό, ή πολιτικό, ή κομματικό, ή αγωνιστικό, ή αλληλέγγυο, ή δικαιϊκό, ενδιαφέρον για τις δικογραφίες εσχάτης προδοσίας που έχουν κατακλύσει τα υπόγεια της Βουλής (και για άλλες τόσες δικογραφίες και μηνύσεις-καταγγελίες που έχουν τεθεί στο Αρχείο από τη Δικαιοσύνη), τότε “δικογραφία Λαφαζάνη” δεν θα ήταν δυνατόν να σχηματισθεί.

 

 

 

 

Σαράντος Θεοδωρόπουλος, 1 Οκτ. 2018

 

 

Είχα διαβάσει, σε βιβλία Ιστορίας, σε αυτοβιογραφικά πονήματα, σε ρεπορτάζ για τη Χούντα, ή στο αρχείο που κρατούν έως σήμερα αγωνιστές για τους φακέλους, τα δελτία ατομικής παρακολούθησης και τα έγγραφα της Κρατικής Ασφάλειας με τα οποία κατασκευάζονταν ένοχοι.

Αργότερα, στη δικηγορία, αντιμετώπισα περιπτώσεις, όπου με παρακολουθήσεις καταδιώκονταν κάποιοι επαγγελματίες παράνομοι, με παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπήσεις, φωτογραφήσεις και μαγνητοφωνήσεις. Εκεί, βέβαια, υπήρχε το αντίβαρο. Υπήρχαν κατηγορίες για οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις, και υλικό για σοβαρότατα κακουργήματα και για τις πλέον επικίνδυνες και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Έλα όμως που, όπως έλεγε και ο παππούς Κάρολος, η Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα, είτε ως τραγωδία. Δεν περίμενα ποτέ, μετά από 25 χρόνια στη δικηγορία, ότι θα το δω αυτό το έργο, ως καρικατούρα, πλην όμως, άκρως επικίνδυνη καρικατούρα, να επαναλαμβάνεται και να ξετυλίγεται μπροστά μου, 70 έτη μετά τον Εμφύλιο και 44 χρόνια μετά την πτώση της Χούντας.

Ας τα πάρουμε, όμως ένα- ένα.

(more…)

Οι Πολεμικές Επανορθώσεις, η Πολωνία και οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Λακωνίας
Friday
09/03/2018
22:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σαράντος Θεοδωρόπουλος
0

του Σαρ. Θεοδωρόπουλου, 9-32018

Σήμερα, 9 του Μάρτη, πανηγυρίζει η αρχαία Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα στα Χρύσαφα Λακωνίας, από όπου έχω πάρει και εγώ το όνομά μου

Τι θα μπορούσε να ενδιαφέρει αυτό τους αναγνώστες της ISKRA ;

Νομίζω ότι ενδιαφέρει, όταν συνάπτεται με μία πτυχή του αντιφασιστικού, πατριωτικού αγώνα του Λαού μας, τη στιγμή, μάλιστα που η Πολωνία, όπως δημοσίευσε χθες η ISKRA ανακινεί ζήτημα πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία, για τις ζημιές από τον Β΄Παγκοσμιο Πόλεμο. Επίσης, έχει ένα ενδιαφέρον , αφού από τη μικρή ιστορία που θέλω να διηγηθώ, αποκαλύπτεται και η τεράστια υποκρισία των «υπερασπιστών» του «ελληνοχριστιανικού ιδεώδους».

Στα Χρύσαφα της Λακωνίας, σε μία τοποθεσία ωραιότατη βρίσκεται η υστεροβυζαντινή Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα που κτίστηκε το 1305, δίπλα στον αρχαίο σπηλαιώδη ναό.

(more…)

Για το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018
Saturday
03/02/2018
11:41 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Σαράντος Θεοδωρόπουλος
0

 

Του Σαράντου Θεοδωρόπουλου, 31-1-2018

Το καίριο ζήτημα με τη γειτονική χώρα της FYROM είναι, πράγματι, η νατοϊκή διείσδυση στα Βαλκάνια, στη χρονική στιγμή που η αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, η οικονομική διείσδυση της Γερμανοκεντρικής ΕΕ, αλλά και η απομόνωση της Σερβίας και η περικύκλωση της Ρωσίας.

Και το ζήτημα όμως του ονόματος δεν πρέπει να παραθεωρείται , τη στιγμή , μάλιστα, που συνδέεται με επιθετικό εθνικισμό – αλυτρωτισμό από την άκρα δεξιά , της αυτοαποκαλούμενης , μακεδονικής εθνότητας του γειτονικού κράτους, η οποία και κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της γειτονικής μας χώρας. Εδώ δεν είναι χώρος να γίνουν ιστορικές αναλύσεις , πλην όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι η ταύτιση με το εθνικισμό , τον αλυτρωτισμό και τις επεκτατικές βλέψεις μιας άλλης χώρας δεν μας κάνει ούτε περισσότερο αριστερούς , ούτε περισσότερο διεθνιστές.

Πέρα από την ιστορική ανάλυση υπάρχει μία αντικειμενική πραγματικότητα, από το 1922 και μετά στη δική μας πλευρά των συνόρων ο προσδιορισμός Μακεδόνες συνέχει και διατρέχει όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας και τους ντόπιους και την σημερινή πλειοψηφία που είναι Πόντιοι και μικρασιάτες πρόσφυγες, εργατικής και αγροτικής παράδοσης στην πλειονότητά όπως. Και για αυτούς τους ανθρώπους το όνομα με το οποίο ζουν και δημιουργούν και αυτοπροσδιορίζονται επί ένα σχεδόν αιώνα λέει πάρα πολλά.

Έρχονται στιγμές που δεν καταλαβαίνω γιατί η Αριστερά πρέπει συλλήβδην να αποδοκιμάζει μεγάλα συλλαλητήρια , τα οποία κυρίως απηχούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, και δευτερευόντως άλλα ζητήματα. Αν η Αριστερά αρνείται τη γείωση με το λαϊκό στοιχείο έχει σοβαρά ζητήματα να λύσει . Πολύ ορθά επιχειρείται η αποκάλυψη των εθνικιστών ρητόρων, αλλά δεν μπορεί να ανακλάται η καταγγελία στο σύνολο των συμμετεχόντων.

(more…)