ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Απάντηση σε Δημόσια Επιστολή
Tuesday
20/02/2018
00:04 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Κώστας Παπουλής
4

 

Σχόλιο G-M-R: Αναρτούμε την απάντηση του συναγωνιστή Κ. Παπουλή επί της “εδώ” προηγούμενης ανάρτησής μας/δημόσιας επιστολής, για ενημέρωση όλων των αποδεκτών και αναγνωστών. Ευχαριστούμε τον συναγωνιστή Κ. Παπουλή για την άμεση απάντηση. Η G-M-R εκτιμά πως η πορεία των πραγμάτων θα απαντήσει στον σχετικό διάλογο και στις σχετικές προσδοκίες.

 

του Κώστα Παπουλή , 19-2-2018

 

Αγαπητοί φίλοι, δεν καταλαβαίνω γιατί βάζετε σε παρένθεση το (πιστεύουμε) ως συναγωνιστή Α. Αλαβάνο.

Η προσφορά του είναι γνωστή και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί . Το ίδιο ισχύει και για το ήθος του.

Παρακάμπτω με δυσκολία την παραπάνω παρένθεση που βάλατε, και σας απαντώ:

α) Όσον αφορά το Σχέδιο Β και τις θέσεις που έχει υποστηρίξει, υπάρχουν στο σάιτ του, ιδιαίτερα για το ευρώ, Ε.Ε., κλπ. Υπάρχουν αναρτημένες οι θέσεις του που είχε εκπονήσει η οικονομική του επιτροπή, οι προγραμματικές του θέσεις και το ερωτηματολόγιο ευρώ ή δραχμή που είχε κυκλοφορήσει και είναι αρκετά γνωστό. Το Σχέδιο Β δεν έχει μεταστραφεί, ούτε ο Α.Α.

Όσο για αυτά που λέτε, ότι θα απαιτήσετε- απαιτήσουμε αποζημιώσεις από Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε., κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι εκτός πραγματικότητας.

β) Το Μετωπικό Πρόγραμμα είναι ένα επιστημονικό-πολιτικό εγχείρημα, που έχει ως μοναδικό σκοπό να συντελέσει τόσο στην δημιουργία Λαϊκού- Μετώπου, όσο και στην ύπαρξη ενός συγκεκριμένου και εμπεριστατωμένου προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση και στην συνέχεια κοινωνικού μετασχηματισμού της πατρίδας μας.

γ) Από την χώρα λείπει η ΠΑΡΑΤΑΞΗ, που με συκγεκριμένες προγραμματικές θέσεις θα γίνει πειστική προς την πλειοψηφία του λαού, ότι μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση. Η συγκρότηση μιας τέτοιας παράταξης δεν μπορεί να είναι προϊόν δικονομικών ενεργειών, οι οποίες δεν έχουν καμία τύχη και πολιτικά δεν πιστεύω ότι προσφέρουν. Εμείς με το Μετωπικό Πρόγραμμα προσπαθούμε να συμβάλουμε στην δημιουργία Λαϊκού Μετώπου και απευθυνόμαστε σε όλες τις αντιμνημονιακές, αντι-ευρώ και αντι ΕΕ, εργατικές και πατριωτικές δυνάμεις, δίνοντας έναν δομικό σκελετό συμφωνίας και συζήτησης . Η δημιουργία αυτής της Παράταξης είναι υπόθεση ωριμότητας πολλών συλλογικοτήτων και προσώπων. Συσκέψεις και καλέσματα ενότητας γίνονται συνέχεια από διάφορες οργανώσεις και συσπειρώσεις. Το να καλέσουμε άλλη μία, τρία μάλιστα πρόσωπα δεν νομίζω ότι θα αλλάξει με μαγικό τρόπο την κατάσταση.

Τέλος οι βιβλιοπαρουσίασεις αυτού του βιβλίου αυτό το σκοπό εξυπηρετούν, να γίνει ανοικτή συζήτηση με όποιον θέλει πάνω στα παραπάνω ζητήματα.


Κώστας Παπουλής

Comments
 1. Comment From Christos Koutsoukos
  20/02/2018 at 16:02

  το διατιθέμενο link είναι σχετικό.
  http://greek-market-research.com/article/γλώσσα-και-ευρώ-τι-μπορεί-να-λεχθεί-κα/

  • Comment From Γ.Γ.
   21/02/2018 at 19:57

   Γιά τη δυνατότητα Εθνικού Παραγωγικού Σχεδίου εντός του Ευρώ, παραθέτω και το παρακάτω link:
   http://bit.ly/2oq9CGr
   ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ-ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΤΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ-Β.

 2. Comment From Γιώργος Γρυμπογιάννης
  21/02/2018 at 11:38

  Από το link: http://bit.ly/2ofozMu
  διαβάζω τα εξής, παραθέτοντας τις σχετικές απαντήσεις του συναγωνιστή Κ.ΠΑΠΟΥΛΗ:
  Πρώτον:
  “17. Διεκδίκηση κάθε είδους οικονομικής αποζημίωσης, η οποία εμπίπτει στο Διεθνές Δίκαιο ή και σε Διμερείς Συμφωνίες και ανάγεται στο απώτερο ή πρόσφατο παρελθόν.”
  Στην απάντησή του ο συναγωνιστής Κώστας Παπουλής μας γράφει:”α) …Όσο για αυτά που λέτε, ότι θα απαιτήσετε- απαιτήσουμε αποζημιώσεις από Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε., κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι εκτός πραγματικότητας.”
  Δεύτερον:
  “Οι αναλύσεις, τα ευρήματα και οι εκτιμήσεις μας συγκλίνουν στο ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει, κατά βάση, τα εξής:[4] (τέσσερα), όπου στο 2 διαβάζουμε,
  … 2. Έξοδο από την Ευρωζώνη, εισαγωγή εθνικού νομίσματος,”
  Στην απάντησή του ο συναγωνιστής Κώστας Παπουλής μας γράφει: ” Το Σχέδιο Β δεν έχει μεταστραφεί, ούτε ο Α.Α.”
  Παρατηρώ, πως παρά την διαβεβαίωση του Κ.Π., η παρακάτω προωθούμενη ΚΑΙ από Το Βήμα (αξίζει η επισήμανση) και από την “ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” ενότητα ευρίσκεται εκτός και ΕΝΑΝΤΙΑ του Μετωπικού Προγράμματος Δι-Εξόδου από την Κρίση, “ως εάν είχαν εξαντληθεί οι αντιμνημονιακές συνέργειες” : “Πάντως πιστεύει ότι η πρωτοβουλία αυτή «μπορεί να συμπεριλάβει και πρόσωπα που θεωρούν ότι ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης απαιτεί την έξοδο από την ευρωζώνη, όπως είναι και η δική μου σκέψη», καθώς και πρόσωπα «που δεν συμφωνούν με αυτή τη γνώμη και έχουν ως προτεραιότητα την προώθηση του εθνικού παραγωγικού σχεδίου».”

 3. Comment From Γ.Γ.
  21/02/2018 at 20:30

  http://www.sxedio-b.gr/index.php/articles1/item/1967-ta-antilaika-metra-apaitoun-kai-autarxika-metra-kai-paraviasi-twn-stoixeiwdwn-syntagmatikwn-dikaiwmatwn :
  “ΣΧΕΔΙΟ Β
  Τα αντιλαϊκά μέτρα απαιτούν και αυταρχικά μέτρα και παραβίαση των στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων.”
  Η “παραβίαση των στοιχειωδών συνταγματικών δικαιωμάτων”, απαιτεί επιθετική ανταπάντηση, ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ (επί δικαιικού/δικονομικού πεδίου) και ΕΠΕΙΤΑ ως “ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ” πράγμα που άλλωστε “έχουμε” εγκλωβίσει στα στενά και αδιέξοδα όρια του κομματικού συνδικαλισμού.
  Η ακόμα χειρότερα:
  “Όσο για αυτά που λέτε, ότι θα απαιτήσετε- απαιτήσουμε αποζημιώσεις από Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε., κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι εκτός πραγματικότητας.”
  ME ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ, ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ, κλπ) ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟ “ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ” και στην ΠΑΡΑΤΑΞΗ της ΦΙΛΙΚΗΣ (προς τους δανειστές) ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
  Εκτός αν “το ΒΗΜΑ” τροποποίησε τα λεγόμενα του συναγωνιστή Αλέκου Αλαβάνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.