ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μήνυμα Πρόεδρου ΙΜΔΑ, Καθηγ. Α. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου για τα 41 χρόνια από την Τουρκική εισβολή
Wednesday
26/12/2018
23:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Προτάσεις Απελευθερωτικής Συνέργειας Ιδρ. Μαραγκοπούλου ΚΥΠΡΟΣ
0

 

 

 

Ιδρυμα Μαραγκοπούλου, 26 Δεκ. 2018


Η ανάρτηση έχει γίνει στις 20/07/2015

 

Επετειακή αντικατοχική εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την Τουρκική εισβολή

που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας και τα Κυπριακά

Παροικιακά Σωματεία της Αττικής

«Σπίτι της Κύπρου», Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

***

Με αφορμή τη συμπλήρωση 41 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο από το λιμάνι της Κερύνειας (20 Ιουλίου 1974) το ΙΜΔΑ εκφράζει για μία ακόμη φορά την καταδίκη του για την επαίσχυντη αυτή πράξη των Τούρκων, αλλά και την αγανάκτησή του για τη σημερινή στάση τους, οι οποίοι έχουν την αναίδεια, όχι μόνο να συνεχίζουν την στρατιωτική κατοχή στην Κύπρο, αλλά και να υποστηρίζουν ότι δε γνωρίζουν κανένα νόμιμο κράτος με τον τίτλο Κυπριακή Δημοκρατία!

Η ανοχή της ιταμής αυτής στάσης από τους ισχυρούς της γης αποτελεί ντροπή για όλους τους κυβερνώντες, ιδίως στην Ευρωπαϊκή περιοχή και ενθαρρύνει την Τουρκία στην προσπάθεια επιβολής της νεοοθωμανικής κυριαρχίας διεθνώς αρχίζοντας από την περιοχή της Θράκης και του Αιγαίου μέχρι και νοτίως της Κρήτης. Ο πατέρας, άλλωστε, του Νεοοθωμανισμού, Α. Νταβούτογλου, γράφει σαφώς το σκοπό του για την κυριαρχία του νεοοθωμανισμού διεθνώς, ως βασική γραμμή της τουρκικής πολιτικής, αλλά και ειδικά στην περιοχή μας, στο έργο του «το Στρατηγικό βάθος» αντίστοιχο του MeinKampf του Χίτλερ.

Δεν επιτρέπεται να ξεχάσει κανείς ότι η απελευθέρωση της Κύπρου οφείλεται στους αγώνες του Μακαρίου και στην ηρωική αυτοθυσία των νεαρών μαθητών της που απαγχονίστηκαν με την έγκριση της Βασίλισσας Ελισάβετ, στις 10 Μαΐου 1956, γεγονός που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και αντίδραση.

Δεν μπορούμε, όμως, να μην αναφέρουμε το φοβερό έγκλημα της δολοφονίας εν ψυχρώ των 1619 «αγνοουμένων» στην Κύπρο, μετά την τουρκική εισβολή. Το έγκλημα αυτό απεδείχθη πλέον αναμφισβήτητα από την έρευνα του DNA των ανερευθέντων οστών σε ομαδικούς τάφους. Το ΙΜΔΑ πέτυχε πρώτο να παρουσιάσει το πρόβλημα των 1619 «αγνοουμένων» στις ΗΠΑ με ειδική εκδήλωση που οργάνωσε στις επισημότατες τελετές που έλαβαν χώρα εκεί με την ευκαιρία της διακοσιετηρίδας του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, Georgetown University, εν συνεχεία, δε, και στον ΟΗΕ.

Δεν επιτρέπεται να παραλείψουμε τη μνημόνευση της ηρωικής Μάντολες για την ανάδειξη του θέματος των δήθεν «αγνοουμένων» καθώς και τη Λοϊζίδου για την επιτυχή διεκδίκηση αποζημίωσης για την εκμετάλλευση της περιουσίας της από τους Τούρκους στην κατεχόμενη ζώνη.

Ωστόσο, ο κυπριακός λαός κατάφερε την οικονομική του ανάκαμψη παρά την προσπάθεια οικονομικής εξουθένωσης της Κύπρου.

Όλοι οι Κύπριοι, λοιπόν, πρέπει να ενθαρρυνθούν από το κατόρθωμα αυτής της ανάκαμψης που έφτασε μέχρι και την επιτυχή διεκδίκηση των υδρογονανθράκων της ΑΟΖ της, γεγονός που αναζωογόνησε το φθόνο και την αρπακτικότητα της Τουρκίας – και δυστυχώς όχι μόνον αυτής.

Καλούμε τους ιθύνοντες Κυπρίους να μην ξεχνούν τα παθήματα της χώρας τους μετά την τουρκική εισβολή και την ηρωική αυτοθυσία των παιδιών τους.

Κανείς δε θα πρέπει, επίσης, να ξεχάσει και την απόρριψη από τον Κυπριακό λαό, παρά τις φοβερές πιέσεις των ισχυρών της γης, του Σχεδίου Ανάν – υπέρ της οποίας αγωνίστηκε και το ΙΜΔΑ – και στην οποία οφείλεται η σημερινή ύπαρξη της Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους.

Το Ίδρυμά μας δε θα σταματήσει ποτέ να διαλαλεί το καθήκον όλων μας για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Άλλωστε, τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου είναι αλληλένδετα. Οι επιβουλές αφορούν και τις δύο χώρες και επικεντρώνονται σήμερα στην αρπαγή των υδρογονανθράκων μας, τους οποίους έχουμε απόλυτη ανάγκη για την ανάκαμψη, οικονομική και εθνική, των δύο χωρών μας.

 

Πηγή: mfhr.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.