ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Διαφθορά και “ξέπλυμα” μοχλός εκβιασμού πολιτικών για το Κυπριακό
Friday
30/08/2019
11:50 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΥΠΡΟΣ Μιχ. Ιγνατίου
0

Σχόλιο GMR : Διαφθορά κύριε Ιγνατίου νόμιμη, δεν υπάρχει. Η εκ των προτέρων νομοθέτηση για την εκ των υστέρων κάλυψη, συνιστά ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Μνημονιακή Νομοθεσία και τις σχετικές πολιτικοκοινοβουλευτικες διαδικασίες.
Αυτοί οι πολιτευόμενοι και δημοσιολογούντες, που μιλούν για ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑ, θα πρέπει να ενεργούν ΑΝΑΛΟΓΩΣ. Δηλαδή θα πρέπει να εργάζονται ΑΟΚΝΩΣ, για να φέρουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όλους τους ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ. Αυτό το τελευταίο όμως, ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ την ανατροπή των υπαιτίων, οι οποίοι γελούν με τις ΑΝΕΥ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ καταγγελίες πολιτευομένων
(*) και δημοσιολογούντων.

(*) αυτών, των επιδέξιων κώλων του “τι κι αν είναι κατοχικός” αντιπροσωπευτικοκοινοβουλευτικού ΚΑΝΑΠΕ.

 

 

Μιχ. Ιγνατίου , 25 Αυγούστου 2019

 

 

Οι αποκαλύψεις –με ή χωρίς εισαγωγικά η λέξη– της Οργάνωσης για τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) για τις σχέσεις δικηγορικών γραφείων της Κύπρου με Ρώσους ολιγάρχες, δεν είναι κάτι το νέο. Έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και αρκετοί δικηγόροι στο νησί, αλλά και λογιστές, έχουν γίνει πλούσιοι, σε σημείο που να έχουν κτυπήσει… καμπάνες στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον.

Η οργάνωση έγραψε τελευταία για τα δικηγορικά γραφεία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κύπρου Χρυσοστομίδη. Βεβαίως, ειδικά στο κείμενο για τον Νίκο Αναστασιάδη, αναφέρει η οργάνωση ότι δεν παραβιάστηκαν οι κυπριακοί νόμοι. Τότε, θα πείτε, ποιο είναι το πρόβλημα; Στην Κύπρο οι νόμοι ψηφίζονται ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν τα κόμματα και οι πολιτικοί. Και ας μην φωνάζουν, διότι αυτή είναι η αλήθεια.

Κατά καιρούς, κόμματα και πολιτικοί εξυπηρέτησαν μεγάλα συμφέροντα. Άλλωστε, πόσοι και πόσοι επιχειρηματίες, εντός και εκτός Κύπρου, δεν το έχουν κάνει; Έδωσαν εκατομμύρια στα κυπριακά κόμματα, αλλά και εξυπηρετήσεις σε πολιτικούς για να γίνει η δουλειά τους. Οι αποκαλύψεις του Ανδρέα Βγενόπουλου για το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ έπρεπε να προκαλέσουν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, η οποία ευτυχώς ακόμα κρατά γερά στο νησί, αν και συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία προσπαθούν να επιβάλουν αποφάσεις για τους πελάτες τους.

Δεν παραβιάστηκαν οι νόμοι, λοιπόν, διότι οι Κύπριοι νομοθέτες πρόσφεραν κάλυψη στα δικηγορικά και λογιστικά γραφεία. Με λίγα λόγια, το ξέπλυμα χρήματος, είτε έρχεται από τη Ρωσία, είτε από άλλες χώρες είναι νόμιμο. Το “πιάσαμε”… Το καταλάβαμε… Χωρίς αμφιβολία είναι επικίνδυνο για οποιονδήποτε αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτό το μείζον ζήτημα, διότι τα συμφέροντα είναι τεράστια. Και μερικές αυταρχικές κυβερνήσεις και οι ολιγάρχες τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν και κλείνουν στόματα. Αλλά πρέπει να μιλάμε, πρέπει να λέμε τη γνώμη μας για τη διαφθορά που μαστίζει την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Θυμάμαι όταν οδηγήθηκε η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της στη “θηλιά” του μηχανισμού του ΔΝΤ και της ΕΕ, ένας Έλληνας καθαρός πολιτικός μου έλεγε ότι το μισό χρέος της χώρας θα μπορούσε να ήταν από τη διαφθορά. Από τα χρήματα που έκλεβαν πολιτικοί και φίλοι τους επιχειρηματίες από το ελληνικό κράτος. Στην Κύπρο η κατάρρευση ήρθε από τη διαφθορά αλλά και τις παρανομίες του τραπεζικού συστήματος.

Οι τράπεζες τρέχουν τους πολίτες για τα δάνεια τους στα δικαστήρια. Αρκετοί επιχειρηματίες και πολιτικοί –όχι όλοι– συστηματικά δεν πληρώνουν. Και πάντα οι τράπεζες βρίσκουν τον τρόπο να τους την χαρίζουν. Απαράδεκτα πράγματα. Και ελεεινές είναι οι συμπεριφορές. Οι πολίτες πλήρωσαν το “κούρεμα” των καταθέσεων. Όχι οι πολιτικοί και επιχειρηματίες που γνώριζαν και έσπευσαν να στείλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Μέχρι και ώρες πριν από την απόφαση των εταίρων μας Ευρωπαίων, όσοι γνώριζαν έσωσαν τα χρήματα τους. Πλήρωσε ο λαός, που έχει και αυτός τις ευθύνες του διότι δεν κάνει την επανάστασή του στις κάλπες.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.