ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Έβρος – Αυστριακοί κομάντος σε Τούρκους: «Εδώ είναι η χώρα μας, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα»
Thursday
19/03/2020
01:46 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΕΒΡΟΣ ΣΥΝΟΡΑ
0

Σχόλιο GMR: Εδώ, ανακοινώσαμε Α-ΝΑ-ΚΩ-ΧΗ με τον Πρωθυπουργό, και θα την τηρήσουμε (Έτσι κι αλλιώς το δημόσιο μέγεθος μας δεν επαρκή για πολλά πράγματα). Όμως, σημειώνουμε, και αυτό αφορά την περισπούδαστη περί Δικαίου (εδώ 1,2,3 τα περισπουδαγμένα της) ΠτΔ, πώς το δικαίωμα των Αυστριακών να υπερασπίζονται την χώρα τους, αφορά την απόφαση του Αυστριακού λαού. Αντιστοίχως, το δικαίωμα των Ελλήνων να υπερασπίζονται την χώρα τους, αφορά, τους ίδιους τους Έλληνες. Κάθε άλλη ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ πρωτοτυπία, αποτελεί διεύρυνση και εμβάθυνση του “καταλύσαμε το Σύνταγμα για να το σώσουμε” (εδώ ηχητικό) εκ μέρους του υψηλότερου αξιώματος, αυτού της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Τι θέλουμε να πούμε; Λαμβάνοντας υπόψη από την συνημμένη διατριβή “σύνταγμα – ένοπλες δυνάμεις 1011” τα πιο κάτω αποσπάσματα βλέπουμε (1) ποια ετοιμότητα οφείλει ο αρχηγός τους (δηλαδή ή ΠτΔ) να έχει διασφαλίσει για τις ένοπλες δυνάμεις και όχι να τις εξευτελίζει με δεκατρείς αυστριακούς και ένα όχημα και να εκχωρεί προστασία κυριαρχίας σε δυνάμεις της Χρεοκρατίας” και (2) βλέπουμε τι ορίζει ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ της Προέδρου της Δημοκρατίας ως Αρχηγού των Ε.Δ., οι οποίες και ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.

 

1. Ένοπλες δυνάμεις – έννοια

ς ένοπλες δυνάμεις χαρακτηρίζεται το οργανωμένο σύνολο των χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων ενός κράτους1 . Απαιτείται κατάλληλη οργάνωση, που με τη σειρά της προϋποθέτει θεσμούς, ικανούς να ενεργοποιηθούν όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν . Επίσης η ισχύς των ενόπλων δυνάμεων, με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουν και τον υψηλό βαθμό οργάνωσης, τις καθιστά το δυναμικότερο έρεισμα της κρατικής εξουσίας2 .

Όμως οι ένοπλες δυνάμεις έχουν διευρυμένο ρόλο στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες . Παράλληλα προς την πρωταρχική αποστολή τους, που εξακολουθεί να είναι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας, οι ένοπλες δυνάμεις εξελίσσονται σε σημαντικότατο παράγοντα και της οικονομικής της ζωής : μακριά από το να επηρεάζουν μόνο «παθητικά» τα οικονομικά μεγέθη, απορροφώντας όπως και άλλοτε τεράστιους πόρους, που θα μπορούσαν να διαθέτουν σε άλλους ζωτικούς τομείς, σήμερα διαδραματίζουν ολοένα και «ενεργότερο» οικονομικό ρόλο, συμβάλλοντας άμεσα ή έμμεσα στην διαμόρφωση του εθνικού εισοδήματος3

Καθώς επίσης και

Α. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας : Είναι κατά το άρθρο 45 εδ.

α΄14 ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, του οποίου η αρχηγία έχει τυπικό χαρακτήρα . Έτσι, στις αρμοδιότητές του, κατά συνέπεια του προαναφερθέντος άρθρου, περιλαμβάνεται η δυνατότητα α) πλήρους ενημέρωσης και β) διατύπωσης γνώμης, σε ό,τι αφορά τα στρατιωτικά θέματα . Επίσης, είναι υποχρεωμένος να ελέγχει την νομιμότητα των κυβερνητικών πράξεων διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων, στην έκδοση των οποίων και συμπράττει ..

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Συμπληρώνουμε ως επίκαιρα για τους χειρισμούς εκ μέρους της ΠτΔ, που δήλωσε βέβαιη για τις ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους πανηγυρισμούς της αυστριακής “βοήθειας”, πως ο συνδυασμός του χαρακτήρα των γεγονότων στον Έβρο, που σύμφωνα με τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο πρόκειται για πόλεμο- εισβολή χωρίς μάχη”, και του ότι “Κράτος που δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά του…“, μιλούν από μόνα τους.

Και αν ακόμη δεν έγινε αντιληπτό το αρχικό μας σχόλιο, να τι σημαίνει “συνδρομή Αυστριακών αστυνομικών δυνάμεων”, για την ΠτΔ  ΣΥΝ-ΥΠΑΙΤΙΑ ως Πρόεδρος ΣτΕ για την Μνημονιακή Κατοχή και την ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ οικονομική μείωση αξιόμαχου Ε.Δ. -γεωπολιτική-πολιτισμική κλπ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ .

Αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να εφαρμόσει όσα η Ε.Ε έχει σχεδιάσει για το μέλλον δεν θα είχε καμιά αντίρρηση να αναλάβει η ίδια τη «φροντίδα» αυτή ακυρώνοντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Άλλωστε η δοκιμασία των μνημονίων απέδειξε ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι δυνατό αλλά θα βρεθεί και το πρόθυμο πολιτικό προσωπικό να το στηρίξει και υλοποιήσει.

._

 

Πρώτο Θέμα, 18 Μαρτίου 2020

 

 

Αυστριακοί κομάντος της ομάδας Cobra βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στον Έβρο με Τούρκους αστυνομικούςΝυχτερινή έφοδος μεταναστών στις Καστανιές με την κάλυψη Τούρκων

Την ενόχλησή τους για την παρουσία αστυνομικών από χώρες της ΕΕ στον Έβρο, στο πλευρό των Ελλήνων συνοριοφυλάκων που κρατούν κλειστά τα ελληνικά σύνορα στις ορδές των παρανόμων μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν από την περιοχή της Αδριανούπολης, αποκάλυψαν Τούρκοι αστυνομικοί λίγες ώρες πριν το νυχτερινό επεισόδιο στις Καστανιές.

Οι κομάντος της αυστριακής δύναμης Cobra, οι οποίοι περιπολούν στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με με Τούρκους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του φράχτη.

 

Κάποια από τα δεκατρία επίλεκτα μέλη της αυστριακής ομάδας Cobra, που βρίσκεται στην Ελλάδα από την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, ενισχύοντας τις ελληνικές δυνάμεις που φυλούν τα σύνορά μας, ρωτήθηκαν την Τρίτη από τους Τούρκους που βρέθηκαν απέναντί τους: «Τι κάνετε εδώ, αφού δεν είναι η χώρα σας;».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, οι κομάντος της αυστριακής αστυνομίας απάντησαν στους Τούρκους αστυνομικούς: «Εδώ είναι η χώρα μας και υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Μία από τις ομάδες ειδικών δυνάμεων Cobra, αποτελούμενη από επίλεκτους αστυνομικούς της αυστριακής αστυνομίας αποτελούμενης από 13 άτομα και με ένα θωρακισμένο όχημα, βρίσκονται στον Έβρο, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βιέννη, στον Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος το είχε κάνει αμέσως δεκτό, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα.

Η στιχομυθία που αποκαλύπτει το protothema.gr ανάμεσα σε Τούρκους αστυνομικούς και Αυστριακούς κομάντος έγινε στον Έβρο, λίγες ώρες πριν την απόπειρα εκατοντάδων μεταναστών στις Καστανιές οι οποίοι -με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών που εκτόξευαν επί ώρες χημικά προς την ελληνική πλευρά- προσπάθησαν να σπάσουν τον ευρωπαϊκό κλοιό στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να μπουν στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι Αυστριακοί, εκτός από το εθνόσημό τους, φέρουν στη στολή τους και το διακριτικό σήμα των ελληνικών ΕΚΑΜ.

δείτε ΦΩΤΟ της συγκεκριμένης ανάρτησης εδώ.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.