ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Για την Ανεξαρτησία της πατρίδας και την Ελευθερία και Ευημερία των ανθρώπων
Wednesday
12/06/2019
23:54 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Ithacanet
0

Σχόλιο GMR :   Λάβαμε την Πρόταση Ήθους θέματος και την αναρτούμε, με την εξής προσθήκη της GMR: η εδώ τελευταία ανάρτηση-πρόταση μας, συμβάλλει στην πρόταση της ithacanet, με κατάθεση, ψυχής, δυνατοτήτων, οργάνωσης, ενότητας, όλα τριπλοσυνδυασμένα αγωνιστικά- δικαιϊκά- πολιτικά (βάσει πολιτικών αρχών όχι βάσει πολιτικών αρχηγών).

 

 

IthacaNet , 10 Ιουν. 2019

 

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Προς τη Συνάντηση της 10ης Ιουνίου 2019

Ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση φίλων, για να γράψουμε συνοπτικά κάποιες σκέψεις μας, που σχετίζονται με την πολιτική κατάσταση της Κατοχής και τις εκλογές της 7/7/2019.

Είναι φανερό ότι η συνάντηση γίνεται κάτω από πίεση και σκοπό έχει όσα πολιτικά πρόσωπα και φορείς έχουν αποτύχει να εκπροσωπηθούν στη Βουλή να ενωθούν, επιδιώκοντας το πολυπόθητο 3%. Αυτές οι επιδιώξεις ενδιαφέρουν ελάχιστους από το λαό και στην πραγματικότητα όσοι συγκεντρωθούν έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, για την αμαχητί παράδοση του λαού στη λεηλασία.

Τα επίθετα «αντιμνημονιακός», «δημοκρατικός», «πατριωτικός» στην αφίσα της πρόσκλησης για όσους συναντηθούν δείχνουν αυταρέσκεια και οι φορείς οφείλουν να τα αποδεικνύουν. Αν εμείς είμαστε πατριώτες και δημοκράτες, κάποιοι άλλοι θα το πουν, κρίνοντας τις πράξεις μας. «Εμείς» είμαστε ένα ολιγομελές απομεινάρι των οργανώσεων, που ξεκίνησαν το 2010, όπως το GetGreeceBack, Σπίθα, συνελεύσεις πλατειών, οργανώσεις υπερχρεωμένων, κινήματα χωρίς μεσάζοντες, συνεργατικές ομάδες παραγωγών κλπ.

Οι θέσεις μας δεν αφορούν μόνο μια προεκλογική διαδικασία, αλλά επωφελούμαστε από αυτήν, για να τοποθετηθούμε, συνοπτικά, αντλώντας υλικό από την εμπειρία μας.

Στις τελευταίες εκλογές συνετρίβη όλη η πολιτική αεροφιλολογία περί εξόδου από το ευρώ και την Ε.Ε. . Πολιτικά πρόσωπα και φορείς, που προπαγάνδιζαν την ευκολία τέτοιων πολιτικών εξαφανίστηκαν και όμως επιμένουν. Ο λαός του 61,3% ΟΧΙ δεν είναι αφελής να πιστεύει ότι ο δρόμος της εξόδου από την κατάσταση Κατοχής και λεηλασίας, μέσω ψεύτικων χρεών, είναι εύκολος και ανώδυνος. Η απάντηση των δανειστών και των εταιρειών, που κατέχουν το χρέος κράτους και πολιτών και την εκμετάλλευση του πλούτου και της εργασίας της χώρας, σε οποιαδήποτε απόπειρα του λαού για απελευθέρωση, θα είναι πόλεμος με όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του εμφυλίου και της στρατιωτικής εισβολής.

Όταν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο, θα έχουμε ειρήνη.

Μία άλλη πολιτική πράξη, που απέτυχε, είναι η κομματική οργάνωση, είτε μονολιθική και αρχηγική είτε με τη μορφή σύμπραξης «συνιστωσών». Τέλος, κάποιοι εξακολουθούν να αναπαράγουν ιδεολογίες και λογικές αριστεράς και δεξιάς, αγνοώντας ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι κατ’ εξοχήν πεδίο αδιαφάνειας, εξαγοράς και χρηματοδότησης κομμάτων, για να κάνουν τη δουλειά τους οι χρηματοδότες.

Όποιος ενδιαφέρεται για την Απελευθέρωση της χώρας από ψεύτικα φορτία και των ανθρώπων της από μια ζωή καταδικασμένη σε δουλεία, θα επιτύχει πολύ περισσότερα από όσα μέχρι σήμερα έχουν συμβεί προς αυτή την κατεύθυνση, εάν η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους έχουν την ανάγκη αλλαγής της σημερινής κατάστασης.

Πρόσκληση αυτοοργάνωσης του λαού σε ομάδες πρωτοβουλίας, για τη συγκρότηση μεγάλων λαϊκών συνελεύσεων. Η μόνη αυθεντική ενωτική, απελευθερωτική και δημοκρατική μορφή οργάνωσης ενός χειμαζόμενου λαού είναι η συγκρότηση του σε συνελεύσεις, κοινότητες και εκκλησίες του δήμου για δημιουργική συνεργασία και αλληλοβοήθεια έως ότου ο λαός γίνει εξουσία και εγκαθιδρύσει δημοκρατία. Το σύνολο του πληθυσμού, που θα οργανωθεί σε κοινότητες, με κυρίαρχο όργανο τις λαϊκές συνελεύσεις, πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της δημιουργίας συνθηκών αυτάρκειας και καταπολέμησης της φτώχειας (συναδελφικοί συνεταιρισμοί και συνεργατικές οργανώσεις κάθε μορφής).

  • (Όποιος λέει ότι μπορεί να υπάρξει ευημερία, ελευθερία ανθρώπων και ανεξαρτησία κράτους, εισάγοντας τούρκικα προϊόντα σε εποχές που μας απειλούν και με την ιδιωτική και κρατική περιουσία στα χέρια πολυεθνικών, προφανώς ψεύδεται και είναι επικίνδυνα αφελής, αν όχι κάτι χειρότερο).

Η μορφή οργάνωσης της δημοκρατικής κοινότητας επιλύει όλες τις αντιθέσεις και αντιμετωπίζει κάθε διαφωνία, γιατί βασίζεται στον διάλογο και στην αρχή της πειθούς και του αλληλοσεβασμού, τρόπος που οδηγεί στη δημοκρατική πειθ-αρχία.

Η πρόσκληση γίνεται στη βάση της απελευθέρωσης της χώρας και των πολιτών της από το ψεύτικο χρέος. Αυτό σημαίνει Εθνική Ανεξαρτησία. Η διαγραφή κρατικού και ιδιωτικού χρέους είναι μονομερής με τον τρόπο, που θα ορίσουν αυτοί, που ξέρουν καλύτερα: Των Ελλήνων οι κοινότητες. Από συστάσεως του ελληνικού κράτους το χρήμα ήταν εκδοτικό προνόμιο ιδιωτών τραπεζιτών και ως εκ τούτου το σύνολο του χρέους μπορεί να αμφισβητηθεί ως συμπαιγνία πολιτικών και κεφαλαιούχων τραπεζιτών .

Η διαχείριση της ζωής των ανθρώπων, που θα επωμιστούν τα βάρη και τις θυσίες ενός αγώνα για απελευθέρωση ενάντια σε υπέρτερες δυνάμεις απαιτεί ενότητα και Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας. Στη θέση του κράτους, ιδρύουμε δημοκρατία. Έθνος κοινοτήτων και εθνοσυνέλευσης.

  • Δημοκρατία σημαίνει λιγότερους φόρους, χρέη μόνο προς τον συνάνθρωπο, καλύτερη διαχείριση των κοινών, οικονομικότερη διαχείριση των πάντων, φτηνότερα προϊόντα και υπηρεσίες, λιγότερη σπατάλη και ρύπανση, περισσότερο πλούτο για όλους, κατάργηση γραφειοκρατίας, καθολική βοήθεια προς αδυνάτους, αξιοπρεπή και χαρούμενη ζωή για όλους. Περισσότερη αγάπη, φιλία, ευτυχία.
  • Το αρχαιοελληνικό και ελληνοχριστιανικό, πάντα Εκκλησιαστικό, δίκαιο θα αντικαταστήσει το σημερινό ολιγαρχικό δίκαιο των Ρωμαίων πατρικίων, που έχουν επιβάλλει οι εξουσίες, τα σχολεία και οι αυτοκρατορίες.

Άλλος τρόπος για την δημιουργία της τεράστιας ενωτικής δύναμης, που είναι αναγκαία, για την αντιμετώπιση υπέρτερων δυνάμεων, δεν υπάρχει.

Ο εμπλουτισμός του πολιτικού περιεχομένου και του τρόπου εφαρμογής του δίπτυχου «Εθνική Ανεξαρτησία – Εγκαθίδρυση Δημοκρατίας» επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, συγκροτημένων σε εκκλησίες του Δήμου.

Αν δεν ξαναζήσουμε τον τρόπο των Κοινοτήτων, που κατάργησαν οι Βαυαροί και το πάντα εξαρτημένο από ολιγοπωλιακά συμφέροντα και ξένους πολιτικό προσωπικό του νεοελληνικού κράτος, η Ελλάδα θα είναι απλώς μία γεωγραφική περιοχή, ο ελληνικός πολιτισμός μία ανάμνηση και οι Έλληνες ανήμποροι και χαμένοι στην κακή τους μοίρα.

 

====

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Κι άλλες φορές, ευγενικοί άνθρωποι μας προσκάλεσαν να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Συνήθως, οι προτάσεις μας απορρίπτονται, μετά πολλών επαίνων.

(Εντελώς τυχαία, όσοι απορρίπτουν τις προτάσεις μας, απορρίπτονται από το λαό ή χάνονται πριν ξεκινήσουν. Τόχουμε μαράζι να δούμε κάτι από αυτά στην πράξη, χωρίς να προσπαθήσουν να τα χειραγωγήσουν. Όπως οι “ηγέτες” της Σπίθας, όπως ο Αντρέας, παλιότερα).

Μια παλιότερη από τον Σεπτέμβρη του 2017:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ.

ΕΙΝΑΙ Η (ΑΝΑ)ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

Πηγή: ithacanet.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.