ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Μπουτάρης: Ο πολιτισμός είναι νούμερο ένα περιουσιακό στοιχείο και δεν θα δεχθώ να τον πετάξουν στα σκουπίδια
Saturday
14/09/2019
00:38 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Γιάν. Μπουτάρης Ελληνικός Πολιτισμός
0

Σχόλιο GMR: Βεβαίως, μάλιστα ο κύριος Μπουτάρης και οι ΠΟΛΛΟΙ όμοιοί του(*), ενδιαφέρονται τόσο πολύ να γίνει ο Ελληνικός Πολιτισμός κτήμα όλης της ανθρωπότητας, που χαρίζουν ολόκληρη την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες στα Παγκόσμια Αφεντικά, ακόμα και στον Τουρκικό, τον Αλβανικό, τον Σκοπιανό, κλπ, επεκτατισμό. 

(*) τι μικρή, ούτε καν ορατή, η όποια αντευαισθησία…

 

 

Γιάν. Μπουτάρης, 13 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

«Ο πολιτισμός για τη Θεσσαλονίκη είναι νούμερο ένα περιουσιακό στοιχείο και δεν μπορώ να δεχθώ να τον πετάξουν στα σκουπίδια», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και σημείωσε πως αν και δεν έχει θεσμικό ρόλο αυτός είναι ο λόγος που δραστηριοποιείται με την Κίνηση Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς κατά της υλοποίησης της απόφασης της κυβέρνησης για απομάκρυνση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στον Σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

«Το θέμα δεν είναι πολιτικό, το είπα και στον κ. Τσίπρα, πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε ώστε να διατηρηθούν τα αρχαία. Αυτά τα αρχαία είναι αντίστοιχα με της Πομπηίας και εάν θέλουν να το συνειδητοποιήσουν οι συμπολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι παραμένοντας τα αρχαία στη θέση τους, τέλος του 2020 το μετρό θα λειτουργήσει, και έναν χρόνο αργότερα ο Σταθμός Βενιζέλου. Εναν χρόνο έκανε για να σταματάει το μετρό της Αθήνα στη στάση Μοναστηράκι και κανείς δεν είπε τίποτε», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν μέλη της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε από μία πολιτική εκμετάλλευση από διάφορους πολιτικούς μικροπαράγοντες της Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο πρώην δήμαρχος.

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.