ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Νίκος Αλιβιζάτος: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμβολίζει την αλλαγή εποχής
Thursday
16/01/2020
18:01 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Νίκ. Αλιβιζάτος ΠτΔ
2

Σχόλιο GMR: Η αφρόκρεμα των εκπροσώπων (όχι πάντα υποστηρικτών) του Δικαίου, δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτα για το επί 10ετία συνεχιζόμενο μνηνονιακό έγκλημα. Δεν γνοιάστηκαν ούτε με τις κραυγές αγωνίας του καταταλαιπωρημένου λαού, δεν βρήκαν ούτε μια ευκαιρία να σταθούν πλάι στον πόνο του. Μοναδικό τους ενδιαφέρον οι υπηρεσίες προς την Εθελόδουλη Κατοχή. (η άλλη όψη του νομίσματος στα comments)

 

 

 

Νίκος Αλιβιζάτος, 16 Ιανουαρίου 2020

 

 

Το όνομα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου είχε ακουστεί πολλές φορές για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με δήλωσή του σήμερα ο κ. Αλιβιζάτος εκθειάζει την επιλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και εξαίρει τον συμβολισμό της υποψηφιότητας της νέας Προέδρου.

Όπως αναφέρει «αν με την επιλογή της νέας Προέδρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε, προπάντων, να δείξει ότι η χώρα γυρίζει σελίδα, τότε πέτυχε τον στόχο του. Διότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμβολίζει σε πολλά επίπεδα την αλλαγή εποχής».

Ο κ. Αλιβιζάτος εξηγεί:

«Πρώτα-πρώτα είναι γυναίκα. Ήταν καιρός μία Ελληνίδα να εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα. Χωρίς να είναι στερεοτυπικά φεμινίστρια, έχει επίγνωση των ιστορικών προκαταλήψεων σε βάρος του φύλου της, προπάντων στον εργασιακό χώρο, αλλά όχι μόνο.

Δεύτερον, αν και είναι δικαστικός και παρ’ ότι προέρχεται από δικαστική οικογένεια, δεν έχει τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά του Έλληνα λειτουργού της Θέμιδας. Ανοιχτή στον κόσμο, με προσωπική σελίδα στο Facebook (την οποία διατήρησε και ως πρόεδρος του ΣτΕ!), παρακολουθεί καθημερινά όχι μόνον τον ελληνικό αλλά και τον ξένο τύπο, ταξιδεύει πολύ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαβάζει λογοτεχνία, βλέπει εκθέσεις, με δυο λόγια ζει τη ζωή της.

Τρίτον, χωρίς να παρασύρεται σε υπερβολές, πιστεύει στα δικαιώματα του ανθρώπου και είναι ευαίσθητη στα παράπονα των μειονοτήτων, όταν αυτές αδικούνται.

Για παράδειγμα, στην υπόθεση των ταυτοτήτων, το 2001, τάχθηκε με την πλειοψηφία του δικαστηρίου υπέρ της διαγραφής του θρησκεύματος, παρά τις λαοσυνάξεις του μακαριστού Χριστόδουλου. Από την άλλη, όταν η Ένωση Αθέων ζήτησε, σε πιο πρόσφατη δίκη, να αφαιρεθεί η εικόνα του Ιησού από την αίθουσα της Ολομέλειας, συντάχθηκε χωρίς δισταγμό με την απόρριψη του σχετικού αιτήματος. Απεναντίας, όταν το δικαστήριο, με πρόεδρο τότε τον κ. Σωτήριο Ρίζο, θεώρησε αντισυνταγματικό τον νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών των νόμιμων μεταναστών (2014), διαφώνησε και τάχθηκε με τη μειοψηφία.

Όσο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, η οποία απέβη μοιραία για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν μετείχε στη σύνθεση, φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση της από τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης να επηρεάσει την κρίση του δικαστηρίου. Κάτι που δεν εμπόδισε την ίδια κυβέρνηση -και αυτό πιστώνεται στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου- δύο χρόνια αργότερα, να την επιλέξει ως πρόεδρο του δικαστηρίου.

Τέταρτον, στην ίδια λογική, έχοντας υπηρετήσει επί πολλά χρόνια στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέκτησε οξύ περιβαλλοντικό αισθητήριο (και εδώ χωρίς τις γνωστές υπερβολές).

Έτσι, ενώ εισηγήθηκε τουλάχιστον δύο φορές την ακύρωση της εκτροπής του Αχελώου, ενώ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας, αυτό δεν την εμπόδισε ως εισηγήτρια να απορρίψει τις αιτιάσεις κατά της καναδικής επένδυσης στις Σκουριές.

Σε ένα πέμπτο επίπεδο -και ίσως πάνω απ’ όλα- η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συνδυάζει μία διεισδυτικότητα για τα μεγάλα με μιαν αποστασιοποίηση από τα μικρά της πολιτικής.

Βαίνοντας πέρα από την αυτοσυγκράτηση που της επέβαλε η δικαστική της ιδιότητα, η αμφίσημη αυτή σχέση με την πολιτική είναι ένα κράμα ιδεαλισμού και πραγματισμού, το οποίο λίγοι κατανοούν στην κομματικά υπερφορτισμένη πολιτική ζωή της χώρας μας».

Ο καθηγητής καταλήγει:

«Γυναίκες, λοιπόν, κοσμοπολιτισμός, δικαιώματα και περιβάλλον, όλα αυτά κοιταγμένα με μία ευαίσθητη πολιτικά ματιά. Με αυτά τα εφόδια πιστεύω ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνει όλα τα προσόντα για να ανοίξει το Μέγαρο της οδού Ηρώδη του Αττικού στο μέλλον. Διαθέτοντας, επιπλέον, σε υψηλό βαθμό, αυτό που οι ψυχολόγοι ονομάζουν συναισθηματική ευφυία, νομίζω ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που επιβάλλει το νέο αξίωμά της. Κάτι διόλου ασήμαντο σε μία λεπτή συγκυρία, εσωτερική και διεθνή, η οποία, εκτός από στιβαρότητα και τόλμη, απαιτεί επί πλέον οξυδέρκεια και περίσσευμα ψυχής»

 

Πηγή: slpress.gr

 

 

Comments
 1. Comment From GMR
  16/01/2020 at 18:05

  ήταν στο σχήμα που δίκαζε τον Παπακωνσταντίνου…και να δούμε πως ξεχρεώνουν τις υποχρεώσεις τους οι εκάστοτε κυβερνώντες..!!

  ● Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, δηλαδή της λίστας Λαγκάρντ, αλλά το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα (αφαίρεσε από τη λίστα δυο συγγενείς του)
  ● Κρίθηκε αθώος (αλίμονο)από το Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας.
  ●Τελικά το δικαστήριο επέβαλε ποινή ενός έτους φυλάκισης με τριετή αναστολή και τον έκαναν ντά…ντά….

  ● Μεταξύ των δικαστών που μειοψήφησαν ΥΠΕΡ της απαλλαγής και για τη νόθευση εγγράφου ήταν και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
  Πάνω απ όλα….ΉΘΟΣ…!!!

  Έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο.
  Έκρινε συνταγματική την κατάργηση του 13ου μισθού.
  Πρότεινε την αθώωση του Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ !
  Απέρριψε τις προσφυγές ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών,

  “Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου) με δύο αποφάσεις της (2615-2616/2018) έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις, δηλαδή η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ.”

  Για αυτά τα “κατορθώματά” της επιβραβεύεται….!

 2. Comment From GMR
  16/01/2020 at 18:55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.