ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Ντάισελμπλουμ: Οι φορολογούμενοι έσωσαν τις τράπεζες
Friday
07/02/2020
12:08 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Τράπεζες
1

 

Eurogroup head Jeroen Dijsselbloem takes part in a European Union finance ministers’ meeting in Brussels, Belgium November 7, 2017. REUTERS/Yves Herman

 

Γερούν Ντάισελμπλουμ, 9 Νοεμβρίου 2017

 

 

 

Ότι οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών και με λάθος τρόπο υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώπιον της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών υποθέσεων της Ευρωβουλής.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή κατά πόσο συμφωνεί με τον Όλι Ρεν ότι το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας έγινε για να στηριχτούν οι τράπεζες, υπογράμμισε πως στην αρχή της κρίσης «σε όλες τις χώρες το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τράπεζες».

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Ντάισελμπλουμ:

«Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο».

Ο πρόεδρος του Eurogroup, προσέθεσε τέλος πως η τραπεζική ένωση, δημιουργήθηκε γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «με υψηλότερες προδιαγραφές, με καλύτερη εποπτεία, με ένα πλαίσιο εξυγίανσης διάσωσης όταν οι τράπεζες έχουν απώλειες. Ακριβώς για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση».

ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

 

Πηγή: tovima.gr

 

Comments
 1. Comment From GMR
  29/02/2020 at 21:11

  ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ FB.

  Ο χρήστης Παναγιώτης Ήφαιστος κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
  14 Φεβρουαρίου στις 10:13 μ.μ.

  “114” (*)
  “Κορυφαίο όργανο το “euro”group”;;
  Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος «euro»group: Τα δάνεια έσωσαν τις τράπεζες. https://youtu.be/oRpDUV0uXnA
  Ντροπιαστική η στάση του εντολοδόχου των πολιτών και υπό “κανονικές” δημοκρατικές συνθήκες ανακλητού προέδρου της Βουλής (δολοφόνησαν τον Καποδίστρια που εφάρμοσε αυτή την αρχή σε άλλα κράτη). Μας πέταξε το υποτιμητικό για την νοημοσύνη μας αλλά και δηλωτικό άγνοιας των ευρωπαϊκών δομών ότι δήθεν “πρόκειται για παράνομες μαγνητοφωνήσεις” «κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αν οι παντελώς κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτες συνάξεις τεχνοκρατών και ηγεμονικών υπαλλήλων είναι “κορυφαίο συλλογικό όργανο της ΕΕ” τότε η ΕΕ πρέπει να καταργηθεί αμέσως πριν οδηγήσει σε πιο φρικτές καταστάσεις. Γιατί μπορεί εδώ εμάς να μας “αντιπροσωπεύουν” χορευτές ζεϊμπέκικων, “go and then come home Mrs Merkel” και συνομιλητές μκο, αλλά αργά ή γρήγορα αυτά τα φαινόμενα θα οδηγήσουν σε πόλεμο τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις – http://wp.me/p3OlPy-1gC / https://wp.me/p3OlPy-Q7 / http://wp.me/p3OlPy-CO / http://wp.me/p3OlPy-1tR.
  Άμεση δημοσιοποίηση, λοιπόν, των ηχογραφήσεων, όσων εγκλημάτησαν κατά της Ελληνικής και άλλων ευρωπαϊκών κοινωνιών και άμεση επαναδιαπραγμάτευση για να διαγραφεί το παράνομο χρέος και να τερματιστούν τα τετελεσμένα που δολοφονούν την Ελληνική οικονομία και που που προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες θανάτους, δυστυχία μέσα στις αθέατες ζώνες της προσωπικής, οικογενειακής και επιχειρηματικής ζωής των πολιτών και μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων κυρίως νέων και πτυχιούχων. Οι καταχρηστικές και οικονομικοπολιτικά εγκληματικές αποφάσεις πλούτισαν κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτους κερδοσκόπους και τοκογλύφους εις βάρος των πολιτών και τώρα οι εντολοδόχοι των πολιτών θέλουν να βάλουν και άλλα τεκμήρια που υπάρχουν κάτω από το χαλί;
  Μπορεί στις εκλογές να μην υπήρχαν πολλές επιλογές αλλά ντροπιαστικές στάσεις όπως αυτές έχουν και όρια.
  Κάπου τέτοια φαινόμενα μαζί και τα μκο που ακούγεται ότι κατευθύνουν το κράτος και την πολιτική εξουσία προς απώλεια κυριαρχίας που προβλέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, οδηγούν την χώρα στην κόψη του ξυραφιού.
  Βέβαια, η δήλωση του Κυρίου αυτού (Ντάϊζεμπλουμ) που αναρτούμε ξανά αρκούσε για να ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση. Εάν βέβαια έχουμε κράτος και εντολοδόχο εξουσία. Έχουμε; Αν δεν έχουμε ποιων είναι εντολοδόχος; Ας λειτουργήσουν λοιπόν ως εντολοδόχοι κατά όσων εγκλημάτησαν κατά της Ελληνικής κοινωνίας και κατά όσων δολοφόνησαν την οικονομία μας και οδήγησαν σε δυστυχία και θανάτους.
  (*)– 114 (“η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων…”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.