ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Οδοιπορικό του Spiegel στις ναρκοπιάτσες της Αθήνας – Κάνει θραύση η «κοκαΐνη» των φτωχών
Thursday
08/08/2019
17:57 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Spiegel ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
0

Σχόλιο GMR : Και μόνο του αυτό το ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ πρόβλημα, θα ΕΠΡΕΠΕ να είχε ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ από Ακαδημαϊκούς μέχρι ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

“Φυσιολογική” λοιπόν, η εν καιρώ ΚΑΤΟΧΗΣ (εγ)κατεστημένη ΑΦΑΣΙΑ;

Κάθε κριτική, καταγγελία, αντίσταση, εξέγερση, οφείλει να υπακούει σε ΑΡΧΕΣ/ΗΘΟΣ (αλλά) και να ακολουθεί επιχειρησιακό σχέδιο. Εδώ (αγαπητέ Στάθη) οι αρχές/ήθος και το επιχειρησιακό σχέδιο και εδώ (αγαπητέ κύριε Αποστολόπουλε) κρίσιμες επί των αρχών και επί του επιχειρησιακού σχεδιασμού επισημάνσεις. Παρακαλούμε, αναμένοντας, για την απάντησή σας και για τις δικές σας καλύτερες θέσεις-πράξεις.

 

 

 

Spiegel, 6 Αυγούστου 2019

 

 

Υπάρχει άμεση σύνδεση ανάμεσα στην αύξηση χρήσης σίσα και της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα

Για άλλη μια φορά, η τοξικοεξάρτηση και η χρήση θανατηφόρων ουσιών στα στενά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας γίνεται θέμα αναφοράς στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Αυτή τη φορά, το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσιεύει εκτενές άρθρο σχετικά με τη χρήση της ουσίας «σίσα», μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης ουσίας που έχει κάνει την εμφάνιση της στα χρόνια της κρίσης και καταστρέφει ανθρώπινες ζωές μέσα σε λίγους μήνες.

 

«Μπροστά από έναν κάδο σκουπιδιών σε ένα στενό της Αθήνας, κάθεται ένας άνδρας που του λείπουν τα δόντια. Το πρόσωπο του είναι ψυχρό και αδυνατισμένο. Περαστικοί περνούν αμέριμνοι από μπροστά του, αλλά ο άστεγος, που μοιάζει με 60 χρονών, αλλά πιθανώς να είναι πολύ νεότερος, φαίνεται σαν να μην τους βλέπει καν. Τα «γυάλινα» μάτια του είναι καρφωμένα μονάχα στη γυάλινη πίπα που κρατά στα χέρια του, την οποία ανάβει με έναν αναπτήρα. Λίγα δευτερόλεπτα μένουν μέχρι την επόμενη δόση του», με αυτά τα λόγια περιγράφει ο δημοσιογράφους του γερμανικού περιοδικού Spiegel την κατάσταση που επικρατεί στα στενά του κέντρου της Αθήνας.

«”Σίσα” είναι το όνομα του ναρκωτικού που καταστρέφει τα χέρια των φτωχών στην Ελλάδα. Είναι γνωστό κι ως η “κοκαΐνη των φτωχών”. Κι αυτό επειδή η μια δόση κοστίζει από ένα έως δύο ευρώ – πέντε φορές λιγότερο από την ηρωίνη. Εδώ και μια δεκαετία, από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δηλαδή, η συγκεκριμένη ουσία εξαπλώθηκε ταχύτατα στη χώρα», συνεχίζει.

«Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι πλέον τα φθηνά και θανατηφόρα ναρκωτικά στην Ελλάδα. Δημόσιοι χώροι, όπως πλατείες και στενά, έχουν καθιερωθεί ως τόποι συνάντησης τοξικομανών, στους οποίους πωλείται και γίνεται χρήση επικίνδυνων ποσοτήτων του ναρκωτικού Σίσα. Η λέξη “σίσα” σημαίνει στα αραβικά “ναργιλές”, και το συγκεκριμένο ναρκωτικό έχει ονομαστεί έτσι, επειδή πολλοί χρήστες το καίνε και στη συνέχεια το εισπνέουν με τη βοήθεια μια γυάλινης πίπας», αναφέρεται στο άρθρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει άμεση σύνδεση ανάμεσα στην αύξηση χρήσης σίσα και της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς το ναρκωτικό εξαπλώθηκε στην αγορά το 2010 και 2011, στην αρχή της κρίσης, όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι έπεφταν στη φτώχεια.

 

Πηγή: newpost.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.