ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Σακελλαροπούλου για κορονοϊό: Να μην αδιαφορήσουμε για τον πόνο των πιο αδύναμων
Monday
06/04/2020
23:18 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Αικ. Σακελλαροπούλου ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΠτΔ
0

Σχόλιο GMR:   Αν διαβάζαμε τα διαλαμβανόμενα στο μήνυμα της κας ΠτΔ, για την πανδημία, τις συνέπειες και προτεινόμενες λύσεις από κάποιο δημοσιογράφο του Cosmopolitan δεν θα μας έκανε εντύπωση. Όμως ο θεσμός υπαγορεύει βαθύτερες αναφορές για όσα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, επιπλέον και σε συνδυασμό με τα μείζονος σημασίας θέματα της τελευταίας 10ετίας. Ετσι, θα αναμέναμε ένα μήνυμα (ως σκέψεις – προτάσεις – προβληματισμούς), για Μνημόνια, Οικονομία, αναδιανομή, κατάργηση (πέραν του ευλόγου) κληρονομιάς, εθνικό νόμισμα, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, OΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΕΠΙΣΤHΜΗ (ΕΔΩ ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ), Ο ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΕΔΩ), H ΕΚΘΕΣΗ-ΥΠOΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΗΕ (ΕΔΩ), OΠΩΣ ΕΠΙΤAΣΣΟΥΝ ΟΙ ΘΥΣIΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓOΝΩΝ ΜΑΣ..

Αα ΠΑ ΠΑ! Προέχει το συμφέρον της Χρεοκρατίας (και των εγχώριων, μεθ’υμών, αντιπροσώπων της).

._

 

 

Αικ. Σακελλαροπούλου, 31 Μαρτίου 2020

 

 

 

Με μήνυμά της στο Facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τόνισε πως δεν θα πρέπει να αδιαφορήσουμε για τον πόνο των αδύναμων.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει: «Ζούμε μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Η πανδημία του κορωνοϊού ερημώνει τον δημόσιο χώρο και αφυδατώνει τον δημόσιο βίο. Η απομόνωση αυτή είναι αναγκαία, δεν είναι όμως εύκολη. Προκαλεί μια ρήξη με τον κοινωνικό δεσμό και ατομική αναδίπλωση. Μας κλείνει μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας, μακριά από αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, κοινωνικές συναναστροφές, και μας φέρνει αντιμέτωπους με την μοναξιά, την συναισθηματική ένταση, ακόμη και την βία.

Άνθρωποι χωρίς οικογένεια, ηλικιωμένοι, άρρωστοι, οικονομικά αδύναμοι, μητέρες – ή και πατέρες – που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους, εργαζόμενοι που χάνουν ξαφνικά τη δουλειά τους, νιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Παράλληλα, η σκόπιμη παραπληροφόρηση των fake news υποσκάπτει την εμπιστοσύνη μας στην επιστημονική γνώση, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο την αγωνία με την οποία βιώνουμε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα.

Μέσα, όμως, από την πρωτοφανή αυτή περιπέτεια που ζει ταυτόχρονα όλος ο κόσμος, αναδύεται ο ανθρωπισμός της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία του δίνει μια νέα υπόσταση: διασυνδεδεμένοι με όλο τον κόσμο νιώθουμε ακόμη πιο βαθιά πως μετέχουμε στο πεπρωμένο ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μια άλλη του μορφή συναντάμε στην καθημερινή εθελοντική προσφορά: μοδίστρες φτιάχνουν μάσκες, δάσκαλοι συνεχίζουν τις παραδόσεις μαθημάτων διαδικτυακά, επιχειρήσεις παρέχουν οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Τέτοιες πράξεις μας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις ανθρώπινες αξίες και τον τρόπο που οργανώνουμε τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μας σχέσεις. Μας υπενθυμίζουν επίσης ότι, πάνω από όλα, μας δένει μια κοινή μοίρα που δεν είναι άλλη από την πανανθρώπινη υποχρέωση απέναντι στον Άλλον. Σκεφτόμενη αυτό, μου έρχεται στο νου μια φράση του Michel de Montaigne, ενός από τους πιο σημαντικούς ουμανιστές του 16ου αιώνα: “Σε κάθε άνθρωπο αναγνωρίζω τον συμπατριώτη μου”.

Είναι απόλυτη ανάγκη τώρα, μέσα στον ζόφο της πανδημίας, η Πολιτεία και όλοι μας να περιβάλλουμε με φροντίδα τους πιο αδύναμους, να ακούσουμε εκείνους που μας ζητούν βοήθεια, να μην αδιαφορήσουμε για τον πόνο τους. Σε λίγο καιρό, όταν πια θα έχουμε αφήσει πίσω μας αυτή τη δύσκολη εμπειρία, θα έχουμε ξαναχτίσει την κοινωνία στη βάση της ενσυναίσθησης, της φιλαλληλίας και της συνευθύνης».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Upload File

You can include images or files in your comment by selecting them below. Once you select a file, it will be uploaded and a link to it added to your comment. You can upload as many images or files as you like and they will all be added to your comment.