ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

«Γύρισε ο κόσμος ανάποδα»: Ο διάλογος Μητσοτάκη – Κουτσούμπα για τις… γραβάτες (βίντεο)
Tuesday
14/01/2020
00:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΚΕ ΝΔ
0

Σχόλιο GMR: Φτου να μην ματιάσουμε, χαρούλες κι αγαπούλες!

 

 

Κ. Μητσοτάκης – Δ. Κουτσούμπας, 14 Ιανουαρίου 2020

 

 

 

Με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ έκλεισε ο κύκλος των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των κατ’ ιδίαν συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η κυβέρνηση.

Υποδεχόμενος τον γ.γ. του ΚΚΕ μπροστά στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης αστειεύτηκε λέγοντας στον κ. Κουτσούμπα: «Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη».

Ο κ. Κουτσούμπας, από την πλευρά του, μίλησε για το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου μετείχε σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ. «Ενόψει της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού το ΚΚΕ οργανώνεται», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

 

Πηγή: newpost.gr

 

Κουτσούμπας:«Ο μάγος είναι …το εμπόδιο»
Sunday
05/01/2020
18:27 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Δημ. Κουτσούμπας ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR:  Μιλάει για εργατικούς αγώνες, ο Νο 1 επίσημος υπαίτιος του εγκλωβισμού των ταξικών αγώνων στο πλαίσιο του κομματικοκεντρικού σχεδιασμού. Σχεδιασμού που εξυψώνει τον αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό (σήμερα “τι κι αν είναι Κατοχικός”) ως την ιερότερη δημοκρατική κατάκτηση.

Πόσο δίκιο είχε ο Χαρίλαος, όταν έστω και αργά, αφού αποχώρησε από την ηγεσία του ΚΚΕ διατύπωσε αυτοκριτικά ίσως, “ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ”.

 

 

Δημ. Κουτσούμπας, 5 Ιανουαρίου 2020

 

 

Τι λέει σε άρθρο του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

“Η σύγχρονη αστική κοινωνία, που δημιούργησε τόσο ισχυρά μέσα παραγωγής και ανταλλαγής, μοιάζει με το μάγο εκείνο που δεν καταφέρνει πια να κυριαρχήσει πάνω στις καταχθόνιες δυνάμεις που ο ίδιος κάλεσε”: Αυτη τη φράση από το “Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος” που γράφτηκε το 1848 από τους Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς προτάσσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Τα Νέα του Σαββατοκύριακου” υπό τον τίτλο “Ο μάγος είναι …το εμπόδιο”.

Τονίζει ότι η παραπάνω φράση αποτυπώνει το βάθος και την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η λαϊκή πλειοψηφία.

Όπως εξηγεί “είμαστε στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της ρομποτικής, της ψηφιοποίησης”, αυτές οι εξελίξεις μαρτυρούν την αδιάψευστη αλήθεια ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής για εκατομμύρια εργαζόμενους στην χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, “όμως τα αποτελέσματα είναι ακριβώς τα αντίθετα. Το ρολόι αντί να πηγαίνει προς τα μπρος, γυρνάει πίσω…”

“Το χάσμα ανάμεσα στο πως μπορεί να ζει σήμερα ένας εργαζόμενος και στο πως τελικά ζει, όλο και μεγαλώνει ακόμα και αν η καπιταλιστική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης” υπογραμμίζει ο Δ. Κουτσούμπας.

(more…)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
Wednesday
25/12/2019
00:48 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος Διαδηλώσεις ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR: Όταν ο λαός το 2011 και το 2012 αντιστεκόταν στην Χρεοκρατία και στους δοσίλογους κυβερνώντες, το ΚΚΕ έκανε μια μικρή περατσάδα όλη κι όλη από την Όθωνος και μέσα στη Βουλή συμπαραστεκόταν στους δοσίλογους και στον Κατοχικό κοινοβουλευτισμό (παράβαση καθήκοντος και όρκου πίστης προς την πατρίδα) μη παίρνοντας θέση ούτε για τις μηνύσεις εσχάτης προδοσίας που διαβίβαζε ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου. Καθαρός Συν-εργάτης.

 

 

ΚΚΕ, 23 Δεκεμβρίου 2019

 

 

 

Στην πιθανότητα η κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο για τον προορισμό των διαδηλώσεων αναφέρθηκε μέσω σχολίου του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ο Περισσός καλεί να μην συμβεί κάτι τέτοιο, το οποίο ακόμη κι αν γίνει «ο λαός θα το καταργήσει στην πράξη».

«Μετά το δικαίωμα στην απεργία η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα και προσθέτει ότι «το δήθεν ενδιαφέρον για την ταλαιπωρία και τη μετακίνηση του λαού δεν είναι παρά το πρόσχημα για να κρύψει την επιβολή διαφόρων αυστηρών περιορισμών, που θα επιτρέπουν ακόμη και την απαγόρευση διαδηλώσεων ή την ενοχοποίησή τους για προβοκατόρικες ενέργειες, που καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα».

(more…)

Συνάντηση Καραθανασόπουλου με Θάνου και Νάκου
Friday
30/08/2019
00:52 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΚΕ
0

Σχόλιο GMR :   Το ΚΚΕ, που προσποιείται μειωμένο καταλογισμό (εκ γενετής ηλιθιότητα) για τις δικογραφίες εσχάτης προδοσίας που κατέκλυσαν την Κατοχική Βουλή, άνοιξε το στοματάκι του και έκανε ένα ανεπαίσθητο “κιιχ” για θέματα αρχών (λέει).

Καθαρή η κοινοβουλευτική του (και η ευρωτοιούτη) ΣΥΝΕΝΟΧΗ στην Μνημονιακή Κατοχή (Παράβαση Όρκου Πίστης προς τη Πατρίδα).

 

 

ΚΚΕ , 29 Αυγούστου 2019

 

 

Κατόπιν αιτήματός τους οι δύο αποπεμφθείσες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού συναντήθηκαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη βουλή με τον βουλευτή του κόμματος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, στη διάρκεια της συνάντησης ο εκπρόσωπός της τόνισε τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Η στάση του αυτή σχετίζεται με το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των άλλων “Ανεξάρτητων Αρχών”. Πώς μπορεί να είναι ανεξάρτητη μια επιτροπή, όταν τα μέλη της ορίζονται, κατά βάση, από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία και όταν αυτά είναι αναγκασμένα να στηρίζουν ένα αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, που επιβάλλει το ευρωενωσιακό και εγχώριο νομοθετικό πλαίσιο; Το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε φωτογραφικές διατάξεις, που αξιοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή της ΝΔ, για να διασφαλίσουν την υλοποίηση των σχεδιασμών τους».

Παράλληλα, ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «Το ΚΚΕ τοποθετείται από θέση αρχής με το “παρών” στη διαδικασία επιλογής των προσώπων που απαρτίζουν τις “Ανεξάρτητες Αρχές” όχι ως προσωπική μομφή, αλλά για το γεγονός της συμμετοχής τους σε αυτές τις Αρχές».

Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της πορείας των εκκρεμών υποθέσεων που διαχειρίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Προηγήθηκαν συναντήσεις της Βασιλικής Θάνου με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, καθώς και με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκη και με μέλη της Ελληνικής Λύσης, «προκειμένου να ενημερωθούν για το θεσμικό ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας της κατά τρόπο αυθαίρετο και κατά παράβαση των κανόνων δικαίου, έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

 

Πηγή: efsyn.gr

 

Ομιλία της Νάντιας Βαλαβάνη στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Ζαγάρα
Saturday
22/06/2019
15:30 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΚΕ Νάντια Βαλαβάνη
0

Σχόλιο GMR : Θέλετε να μάθετε το πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου (εδώ), για να σχηματίσετε γνώμη για τα λόγια τα αριστερά, τα μεγάλα και για τις πολιτικές συμπεριφορές της κας Νάντιας Βαλαβλανη και των πολιτικών συνεργατών της; 

Σημειώνουμε πως η κα Νάντια Βαλαβάνη που παρουσίασε αγκαλιά με Δραγασάκη- Μπαλάφα- Αυγή το βιβλίο του Κ. Ζαγάρα είναι υποψήφια της ΛΑ.Ε στην Β3 Αθήνας. Έπειτα θυμώνουν στην ΛΑ.Ε με τον κόσμο που δεν τους ψηφίζει και τον κατηγορούν κιόλας για καναπέ.

Παρόμοιες (ως άνω) σημειώσεις δεν έχουν τελειωμό. Παραθέτουμε ακόμα μία, με τον αναγνώστη να μπορεί να εντοπίσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες στα ανάλογα που κυκλοφορούν στα (γνωστός ο επιθετικός προσδιορισμός) ΜΜΕ.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2018, τρεις μέρες μετά την εορτή του Αγίου Πνεύματος (θα μπορούσε να έχει και σημασία), γίνεται η τηλεοπτική εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο Blue Sky.

Δημοσιογράφοι (κος Παυλόπουλος παρουσιαστής, κος Κώνστας επαγγελματίας διαφημιστής της χρησιμότητας των μνημονίων, μη εισέτι κληθείς σε απολογία προς τούτο/βλέπετε πολιτικοδικαστική διαπλοκή) και καλεσμένοι (κκ Στρατούλης, Κουρουμπλής, Χατζηδάκης) και όλοι μαζί αγαπημένοι. Κατά τις 22:25 συζητώντας για την ΔΕΗ (μεγάλος γαρ ο πόνος για την συνδικαλιστομάνα παχιά γελάδα), μιλώντας ο κος Στρατούλης, ακούγεται μια μικρή παρέμβαση του κου Κουρουπλή. Οπότε, κατά την προσφιλή του συναδελφική τακτική, ο κος Στρατούλης του λέει, “μισό λεπτό Παναγιώτη…”.

Λεπτομέρεια, επαναλαμβανόμενη τα χρόνια των μνημονίων… .

Έπειτα φταίει ο λαός, που μένει μακριά απ’αυτούς (ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ) που τον θέλουν μόνο ως οπαδό-ψηφοφόρο, και ο νοών νοείτω.

 

 

 

Νάντια Βαλαβάνη, 20 Ιουν. 2019

 

 

«Η κατάρρευση του “υπαρκτού” και η διάσπαση KKE – Η κομβική στιγμή του 1991»

Κήπος στο Σύλλογο Αρχαιολόγων, Θησείο, 12.6.2019

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πρόσκληση του τον Κωνσταντίνο Ζαγάρα, που πρωτογνώρισα νεαρό δημοσιογράφο της «Αυγής» το Δεκέμβρη του 2007 συνταξιδεύοντας οι δυο μας μεταμεσονύχτια από το Μυλοπόταμο προς το Ηράκλειο μετά από μια επεισοδιακή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέκο Αλαβάνο με το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωνιανών μετά τα γνωστά γεγονότα. Ο Κ. Ζαγάρας καταπιάστηκε στο διδακτορικό του μ’ ένα θέμα που 30 χρόνια αργότερα αποτελεί ακόμα περίπου ταμπού: Την περίοδο κρίσης του ΚΚΕ 1989-1991 στο φόντο του παγκόσμιου 1989, αλλά βεβαίως, με καταλύτη το ελληνικό 1989 – τη συγκυβέρνηση Τζαννετάκη της ΝΔ με το ΚΚΕ και την ΕΑΡ μέσω του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου τον Ιούλιο και στη συνέχεια την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, στην οποία προστέθηκε και το ΠΑΣΟΚ, το Νοέμβριο. – Όλα απόπειρες μέχρι να καταφέρει η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη ν’ αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, όπως και έγινε τελικά την άνοιξη του 1990. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι λείπουν οι πρωτογενείς πηγές, κι είναι περιορισμένη, τουλάχιστον όσον αφορά το ελληνικό σκέλος, ακόμα και η δευτερογενής βιβλιογραφία.

Αποτέλεσμα είναι αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο. Mια συντομευμένη εκδοχή του διδακτορικού, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον ίδιο τόμο ως χωριστά κείμενα, επίσης συντομευμένα, οι «μαρτυρίες» 15 προσώπων που διαδραμάτισαν ρόλο αυτή την περίοδο. Από τις μαρτυρίες αυτές, συχνά αντιφατικές μεταξύ τους και με αναφορές σε γεγονότα που δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά, τα κείμενα του Άγγελου Χάγιου και το δικό μου «σταματούν» ως προς τη σφαίρα της άμεσης προσωπικής εμπειρίας το 1989, χρονιά της αποχώρησης μας από το ΚΚΕ μαζί με πολλούς άλλους συντρόφους και συντρόφισσες και τη μεγάλη πλειοψηφία της ΚΝΕ. Ωστόσο, οι εξελίξεις της διετίας 1989-1991 είχαν ήδη αρχίσει να προδιαγράφονται από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, αρκετά χρόνια πριν απ’ αυτή την τελευταία περίοδο που το ΚΚΕ ήταν το κόμμα μας.

(more…)

Ερώτηση για την αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα
Monday
25/02/2019
22:09 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΚΕ
0

Σχόλιο G-M-R :   Το ΚΚΕ θέλει στρατό και αστυνομία να κόβουν κάθε ελπίδα για απαλλαγή από τη Μνημονιακή Κατοχή, διότι κατ’ αυτούς, μόνη λύση για κάθε χώρα δεν είναι ο Παλλαϊκός Δημοκρατικός Αγώνας, είναι, δικτατορία κομμουνιστικού κόμματος. Μέχρι να τους έρθει στο πιάτο αυτή η λύση, καλοπερνούν με τα χρήματα και τα οφίτσια του Ευρωκοινοβουλίου και του “τι κι αν είναι Κατοχικός” Αντι-προσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.

 

 

 

ΚΚΕ, 14 Φεβ. 2019

 

Ερώτηση για την αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη και Σταύρος Τάσσος.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό – προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: “Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία”, “Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία”, “Πού θ’ ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγια-Σοφιά”.

Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”, με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια.

(more…)

ΚΚΕ Για το λεγόμενο “Μακεδονικό Ζήτημα”
Tuesday
29/01/2019
03:22 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος ΚΚΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

Σχόλιο G-M-R:   ΚΚΕ Για το λεγόμενο “Μακεδονικό Ζήτημα”. Σωστή ανάλυση, λάθος κατάληξη

 

Σάββατο 26 Μάη 2018 – Κυριακή 27 Μάη 2018

  

Σελίδα 12

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα»

Με αφορμή τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ και τα όσα διάφορα γράφονται για τις θέσεις του ΚΚΕ, δημοσιεύουμε αποσπάσματα από σχετικό κείμενο του ΠΓ που είχε συζητηθεί εσωκομματικά στην Οργάνωση Περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, το 1995

Ορισμένες ιστορικές πλευρές του ζητήματος

 

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι οδήγησαν στο μοίρασμα του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας

Στην ελληνική, αλλά και στην παγκόσμια ιστοριογραφία, το «Μακεδονικό ζήτημα» αναφέρεται ως μέρος του γνωστού «Ανατολικού ζητήματος». Ομως, μεταξύ του «Ανατολικού» και του «Μακεδονικού ζητήματος» υπήρξε μια ουσιαστική διαφορά:

Το πρώτο ήταν, κυρίως, αγώνας των ευρωπαϊκών δυνάμεων για το διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το μοίρασμα των οθωμανικών εδαφών ανάμεσά τους. Το δεύτερο υπήρξε ένας αδυσώπητος αγώνας, διαπλεκόμενων διεκδικήσεων, τριβών και ένοπλων αναμετρήσεων, για την προσάρτηση των εδαφών του γεωγραφικού διαμερίσματος της Μακεδονίας, μεταξύ των γειτονευομένων με αυτό, βαλκανικών κρατών, που υποκινούνταν και ενθαρρύνονταν από τις τότε μεγάλες δυνάμεις, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Το 1878, με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Βερολίνου, δίπλα στα τρία βαλκανικά κράτη που υπήρχαν (Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο), εμφανίστηκε και ένα τέταρτο, η Βουλγαρία, που τα σύνορά της εκτείνονταν από τον Δούναβη έως το Αιγαίο. Μεταξύ των τεσσάρων αυτών βαλκανικών κρατών, εξακολουθούσε και μετά το 1878 να υπάρχει μια οθωμανική ζώνη, η οποία άρχιζε από την Κωνσταντινούπολη και εκτεινόταν μέχρι την Πρέβεζα και το Δυρράχιο και χώριζε τα νεοσύστατα βαλκανικά κράτη.

(more…)

Παφίλης: Υπάρχουν σπέρματα αλυτρωτισμού σε αυτήν τη Συμφωνία
Wednesday
23/01/2019
22:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος θαν. Παφίλης ΚΚΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

Σχόλιο G-M-R:   Την ευθύνη γι αυτές, τις στρογγυλοποιητικές του εγκλήματος της συμφωνίας των Πρεσπών ασυναρτησίες των υποστηρικτών της ονοματοδοσίας Βόρεια Μακεδονία (εδώ και εδώ), δεν φέρει πλέον η ηγεσία του “Κόμματος”. Την ευθύνη πλέον, φέρουν τα μέλη και οι οπαδοί του “Κόμματος”, διότι στο όνομα του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού (και κάποιων λομπίστικων ψυχολογικών και συμφεροντολογικών καταστάσεων), ανέχονται τις εγκληματικά αντιπατριωτικές στάσεις (μνημόνια-Σκοπιανό) της Ηγεσίας τους.

 

 

Θαν. Παφίλης, 23 Ιαν. 2019

 

«Υπάρχουν σπέρματα αλυτρωτισμού σε αυτή τη Συμφωνία και είναι φανερά», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, για να προσθέσει ότι τα στοιχεία αυτά «μπαίνουν στη Συμφωνία, για να χρησιμοποιηθούν σε περιόδους κρίσης και όξυνσης που θα προκαλέσουν οι ίδιες δυνάμεις που έφτιαξαν τη Συμφωνία, για να δημιουργήσουν γενικότερα θέματα στα Βαλκάνια».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέλαβε ότι η Συμφωνία υπαγορεύτηκε από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προώθηση των σχεδίων τους στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων, σχέδια που -όπως υποστήριξε- να περιλαμβάνουν ακόμη και την αλλαγή συνόρων.

Πηγή: newsbeast

 

 

Το ΚΚΕ καταψηφίζει και την κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών
Monday
14/01/2019
19:35 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΚΚΕ
0

Σχόλιο G-M-R:   Το ΚΚΕ συμφωνούσε πλήρως με τον γεωγραφικό προσδιορισμό όπως βλέπετε εδώ (το θέμα της ένταξης σε ΝΑΤΟ-ΕΕ τους έκοφτε, λες και αυτό ήταν το ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ της συμφωνίας από πλευράς Ελλάδας). Αίσχος.

G-M-R , 14 Ιαν. 2019

 

 

Ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει ότι καταψηφίζει και την κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία «την ήθελαν και την επέβαλλαν με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ», εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Παράλληλα, ο Περισσός καλεί τον ελληνικό λαό «να κάνει την πραγματική “διαφορά” με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ», καθώς είναι «το μόνο σταθερό κόμμα» του Κοινοβουλίου αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το παζάρι των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Τσίπρα – Καμμένο κατέληξε στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Πρόκειται για μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο, καθώς δίνει τη δυνατότητα αφ’ ενός στον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του, με τις ψήφους βουλευτών των ΑΝΕΛ και αφ’ ετέρου στον κ. Καμμένο να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, εμφανιζόμενος ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική στην οποία έβαλε πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα.

(more…)

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών
Thursday
13/09/2018
15:29 GMT+2
Επιστημονική τεκμηρίωση υπέρ του εθνικού νομίσματος G-M-R ΚΚΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
0

 

Σχόλιο G-M-R:    Αντιπατριωτικά στρογγυλέματα, αποπροσανατολισμοί, συσκοτίσεις, στο όνομα της επανάστασης, την οποία “το Κόμμα”  προδίδει, για τα οφίτσια του “τι κι αν είναι κατοχικός” αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.

 

 

 

G-M-R, 139-2018

 

Ως συμφωνία που «δεν βοηθά στην επίλυση ούτε διμερών προβλημάτων, ούτε γενικότερα τη σταθερότητα και τη φιλία των λαών στην περιοχή», χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπώνο Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει.

Μέσω δηλώσεών του στην ΕΡΤ3, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τόνισε ότι το σκεπτικό του κόμματός του βασίζεται σταθερά από το 1991 και έκτοτε στο ότι «πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά και η Ελλάδα, αλλά και οι υπόλοιποι λαοί των Βαλκανίων, σε αυτό το “διαίρει και βασίλευε”, που κυρίως ως βάση του έχει την ευρωατλαντική πολιτική, την πολιτική ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως είναι το ΝΑΤΟ για παράδειγμα, όπως είναι οι ΗΠΑ πιο συγκεκριμένα».

(more…)

12