ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.
Σχόλιο GMR: “Έχουμε ζήσει Marfin, πλατεία αγανακτισμένων, δεν υπάρχει κοινωνικό και οικονομικό υπόστρωμα που να προκαλεί τέτοια αντίδραση.“:
Να δούμε, θα εξελιχθεί σε κοινωνικό υπόστρωμα η πολιτικοδικαστική διαχείριση του ατυχήματος των Τεμπών, ή θα μπλέξουν στο ζήτημα πολιτικοί που θα διαλύσουν την προσπάθεια των συγγενών των θυμάτων για την πλήρη απόδοση ευθυνών;
Και το λέμε αυτό, διότι πλήρης απόδοση ευθυνών, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συμβεί σε πρώτη εκδίκαση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα της πολιτικοδικαστικής διαπλοκής. Η οποία διαπλοκή, καθοδηγούμενη από την πρωθυπουργική προβοκάτσια (Έχουμε ζήσει Marfin, πλατεία αγανακτισμένων …) κατά των αντιμνημονιακών αγώνων που κατεστάλησαν άγρια (και βέβαια προδόθηκαν και εκ των “βουρ για τον τι κι αν είναι χρεοκρατία αντί-προσώπου-σου κοινοβουλευτισμό“) προστατεύει το “λόγω μνημονίων δεν είχαμε 50 εκατομ. να δώσουμε για τηλεδιοίκηση” που δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης πρώην αρμόδιος υπουργός.
Αυτή η ομολογία του Χρ. Σπίρτζη, βάζοντας εαυτόν μαζί και Ευρωπαίους πολιτικούς, που επέβαλαν τα μνημόνια, στο κάδρο των ποινικών ευθυνών, διότι σύμφωνα και με την Ευρωπαία Εισαγγελέα “αν υπήρχε τηλεδιοίκηση αυτό το ατύχημα δεν θα είχε γίνει“, μένει στο απυρόβλητο.
Αυτή ΟΜΩΣ η ομολογία Σπίρτζη σε συνδυασμό μάλιστα με την Ευρωπαία Εισαγγελέα, δικαιώνει την αντιμνημονιακή πλατεία αγανακτισμένων.
Αυτή την αντιμνημονιακή πλατεία ειρωνεύεται επιθετικά ο πρωθυπουργός (άλλη μια από τις πολλές παρεμβάσεις του), δίνοντας έτσι αυστηρό σήμα στην δικαιοσύνη για τα όρια μέσα στα οποία μπορεί αυτή (η δικαιοσύνη) να προσδιορίσει αιτίες (άμεσες/έμμεσες) και να αποδώσει υπαιτιότητες, σύμφωνα με μια διεπιστημονική πραγματογνωμοσύνη που θα περιλαμβάνει και όλες τις έμμεσες ή και βασικές καλούμενες αιτίες του ατυχήματος[*].
——————————————————
[*] — Πέραν του περί ανθρωπίνου λάθους (παρεμβατικού στην δικαιοσύνη, κυβερνητικού αφηγήματος),
πέραν των ελαίων σιλικόνης (έργου που παίζεται προκλητικά και ξεδιάντροπα σε άθλιες δικαστικοπολιτικές συνέχειες),
πέραν του “δικαιολογημένου” μπαζώματος/ξεπαστρέματος στοιχείων,
πέραν του πλειστηριασμού εύφλεκτης ουσίας με άγνωστη την παραπέρα τύχη της,
πέραν της αποσύνδεσης/υποβιβασμό (στο βάθος διεύρυνση & εμβάθυνση της από εργασιακό ως πολιτικό επίπεδο εγγενούς ανισότητας των μερών εργασία-εργοδοσία) σχέσης-σύμβαση εργασίας (υπάρχει σχετική καταδικαστική απόφαση ΕΕΔΑ/2002 καταχωνιασμένη από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων) σε κρίσιμες για την ασφάλεια θέσεις όπως των σταθμαρχών,
πέραν της από το 2003 καταχωνιασμένης από όλους τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, προειδοποιητικής επιστολής της Commission κατά της Ελλάδας για παραβίαση από εργοδότες-ελεγκτικούς μηχανισμούς, του θεσμικού πλαισίου Υγείας & Ασφάλειας Εργασίας,
Πέραν της εδώ Απόφασης της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ επί της Προσφυγής Αρ. 30/2005 του ΙΜΔΑ και με παράλληλους αγώνες της τοπικής κοινωνίας και του αξέχαστου Νίκου Στεφανή κλπ, και άλλα που αναδεικνύουν οι νομικοί της πλευράς των θυμάτων, ισχύουν και τα εξής παρακάτω:
— Ισχύουν οι ποινικές ευθύνες των διοικούντων τους σιδηροδρόμους (από επιχείρηση ως υπουργό οι οποίες είναι για τους διοικούντες την επιχείρηση από το νόμο δεδομένες).
— Στην καλύτερη περίπτωση οι Δντές-Πρόεδροι-κλπ. Επιχειρήσεων μπορεί να έχουν ελαφρυντικά έως απαλλακτικά δεδομένα όπως π.χ. Δνων Σύμβουλος που προειδοποίησε τον Υπουργό για την απελπιστική κατάσταση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
— Για τον τελευταίο Διευθύνοντα την επιχείρηση δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο.
— Αντίθετα βλέπουμε τον πρωθυπουργό να πείθεται στο τάκα-τάκα από τον διευθύνοντα (και από τον νόμο ποινικά ελεγκτέου) την επιχείρηση πως “όλα καλά” και να μεταφέρει δημοσίως αυτή την “διαβεβαίωση”, έτσι την είπε/ονόμασε ο αφελής (α-θεόφοβος;;;), προς “γνώση” και συμμόρφωση και του λαού και της δικαιοσύνης φυσικά.
_.
newsbeast/newsroom, 19 Φεβρουαρίου 2025
Για την υπόθεση των Τεμπών, τον θάνατο του γιου της Εισαγγελέως Εφετών της Λάρισας αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψής του με το Παρίσι και τοποθετούμενος σε συζήτηση στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2025.
«Δεν είναι πόλωση αλλά χυδαία τοξικότητα και προσπάθεια να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου σε βούρκο για να υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση και να πληγεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πολιτικά. Αυτό που ακούστηκε ξεπερνά κάθε όριο! Εχω ακούσει πολλά στην πολιτική μου διαδρομή: προδότες, γερμανοτσολιάδες, παιδεραστές και δολοφόνους. Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα, αυτά πρέπει να σταματήσουν, δεν γίνεται να πορευτούμε σε αυτό το δρόμο!
Τα τρολ μεταφέρονται στη βουλή, είμαστε αντιμέτωποι με αυτό το πολιτικό κλίμα στην πατρίδα μας. Μια ανείπωτη τραγωδία να την χρησιμοποιούν κάποιοι όχι για να μάθουν την αλήθεια, να αρχίσει η δίκη, να φτιάξουμε τα τρένα μας παρά για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον μεγάλης αναταραχής. Ποια εναλλακτική πολιτική πρόταση υπάρχει σήμερα; Αν θέλουν να έρθουν στη βουλή να έρθουν να μας ρίξουν! Η χώρα έχει θεσμούς, η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση έως το 2027. Έχουμε ζήσει Marfin, πλατεία αγανακτισμένων, δεν υπάρχει κοινωνικό και οικονομικό υπόστρωμα που να προκαλεί τέτοια αντίδραση.
Ένα δίκαιο αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη να μετατρεπεται σε ένα κλίμα έχει τεράστιες ευθύνες σύσσωμη η αντιπολίτευση, δεν αναφέρομαι στους πιο ακραίους που αναμασουν τις ίδιες θεωρίες συνομωσίας, τα συστηματικά κόμματα – την αξιωματική αντιπολίτευση που αμφισβητεί τη δικαιοσυνη, τον ΣΥΡΙΖΑ, πεθανε ενας άνθρωπος κα να λένε ότι πίσω από αυτό βρίσκεται ο πρωθυπουργός;
Έχω ένα χρέος, πρώτη μου ευθύνη είναι να κρατήσω σταθερό το σκάφος της πατρίδας μας εν μέσω τόσο ταραγμένων καιρών. Αυτό θα κάνω. Για τη θεσμική τάξη ακόμα περιμένω την πρόταση δυσπιστίας, αναμένω να πέσουν οι μάσκες στη βουλή, να μιλήσουμε για λάθη, αν η αντιπολίτευση δεν είναι σε θέση να οργανωθεί και να κάνει πρόταση δυσπιστίας, αμέσως μετά το πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΜ η κυβέρνηση αμέσως θα πάει σε προ ημερησίας συζήτηση, ώστε να ακούσει ο λαός που δεν είναι καχύποπτος.
Το αίτημα για δικαιοσυνη είναι καθολικό, τη δικαιοσυνη δεν την αποδίδουν ούτε τα τρολ, ούτε τα λαϊκά δικαστήρια!»
Ερωτώμενος σχετικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Τα πρόσωπα υπηρετούν πολιτικές, το σχέδιο μας είναι εγκεκριμένο από τον ελληνικό λαό. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι τόσο δραματικές που το αίτημα για σταθερότητα και γεωπολιτική ασφάλεια είναι πιο επιτακτικό. Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να απασχολεί εμένα και την κυβέρνηση η σταθερότητα, πολλές από τις σταθερές που ξέραμε μπορεί να μην ισχύουν πια αλλά και η Ελλάδα ως μέρος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας πρέπει να μπορεί να ξεπεράσει τις συμπληγάδες και να βγει ενισχυμένη από αυτή την περιπέτεια».
………………….
Συνεχίστε την ανάγνωση, εδώ.
Πηγή: newsbeast.gr